Požadavek je pivot nebo vesa a určitě IPS. Současnej si nechám jako druhej monitor. Rád bych 27", víc mi přijde moc abych si neukroutil krk, ale rád si poslechnu ostatní názory, především mě zajímá osobní zkušenost. Hlavní otázka je rozlišení. Má smysl jít do 4K nebo stačí 2K? Tak nějak mi připadne, že na téhle úhlopříčce je 4K zbytečnost a tak jako tak bych musel nastavit nějaký upscale. 2K předpokládám, že bych ukoukal na 100% v pohodě, vychází to poměrově podobně jako FHD na 23-24".
Mám 4K 13" noťas, kde mám nastaveno 250%, text je krásnej, naprosto v pohodě, úprava vlastních fotek ve velkým rozlišení je taky super, ale zásadní problém vidím v prohlížení fotek na webu, kde mi všechno připadá podivně rozplizlý. Selským rozumem bych na 27" 4K musel nastavit něco mezi 125-150%. Co se práce týče, asi bych si lehce pomohl, co se fotek týče nevím..
Zatím vidím jako favorita DELL UP2716D. Koukal jsem si i na panely od BENQ (BenQ PD2700Q/U) do 10k, tam si lidi stěžují hlavně na nerovnoměrnost podsvícení. Otázka je, jestli to vůbec poznám nebo spíš jestli ten rozdíl stojí za dvojnásobnou investici...