Lelek šedočelý - Nyctidromus albicollis - Lelek paurake

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
orchidej
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Petr Bambousek

Lelek šedočelý - Nyctidromus albicollis - Lelek paurake

Příspěvek od orchidej »

Téměř neviditelný pták. V tomto případě sedící na "hnízdě" :-) Ekvádor.
http://www.sulasula.com/images/wf/pauraque.jpg

Siplace

Lelek šedočelý - Nyctidromus albicollis

Příspěvek od Siplace »

super, nevím jak jsis ho všimnul, ale fotka perfektní :-)
orchidej
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Petr Bambousek

Příspěvek od orchidej »

Tohle se bez vyplašení najít nedá. Ale dá se tou cestou potom nechodit, po hodině se nepřibližovat blíž než 15m, udělat si fotku a pakovat se odtud :-)
Lukáš
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Lukáš Dolíhal

Příspěvek od Lukáš »

nádherná fotka! : Bravo:
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

Nevím jestli je to ten samý druh, ale také jsem ho v džungli našel. Vrátil jsem se před hodinou strašně zdevastovanej, ale toho jsem musel dát hned jako svoji vlajkovou fotku. Ostatní fotky dost bída,bylo to o lovu rybiček, nabyl čas se rozkoukat a jelo se dál,vedro,pot,všechno mokrý.únava,spaní na lodi,do všeho lezl jemný písek. Pokud budu mít čas a paníze rád bych to zopakoval s partou fotografů. Je tam ale strašně.Na hotely je nutno na dva týdny zapomenout, Jdu se dávat dohromady. Ovšem překrásný kus světa, ale i finančně drahé. Ochranáři si vybírají co jejich jest.
Přílohy
_CVC6570 lelek small.jpg
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Pěkný, takhle tvrdě získané fotky a zážitky s tím spojené si člověk aspoň dlouho pamatuje.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

No to je velká paráda, i když chybí exif a to nasvícení (blesk nebo svítilna?) je dost ostré : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

MartinP píše:No to je velká paráda, i když chybí exif a to nasvícení (blesk nebo svítilna?) je dost ostré : good:
Děkuji.
Fotit s akvaristama je těžké, protože se všechno vyplaší jejich aktivitou. Nádherná zvířata (ptáci) jsou vidět tedy jen z poměrně rychle jedoucí lodi a z dálky. Zastavuje se na plážích, kde jsou v tomhle období větší či menší lagunky oddělené od hlavního toku a plné rybek. Ale byla to expedice akvaristická.
Stala se mi neuvěřitelně debilní věc. Mám ve zvyku vypnout pomocné světlo AF vždy u nového foťáku a totéž dělám na blesku. Prosím neptejte se proč, prostě to tak je. No a tam bych to moc potřeboval.Neměl jsem ssebou manuál a prostě jsem nepřišel za celou cestu na to jak to světlo zapnout. Našel jsem akorát pomocné světlo AF ON nebo OFF a to nepomáhalo,musí být někde v menu ještě něco.Takže je to bleskem, kvůli zaostření svíceno čelovkou v druhé ruce, hodně nepohodlné. Hodně mi ta funkce chyběla. V tom prostředí - lov, únava ( deset dnů v kuse), pot, moskyti, opravdu spalující slunce celý den, spaní buď ve stanech na těch plážích anebo na podlaze loďky (volil jsem já) jsem párkrát večer projížděl menu a prostě jsem to nenašel. Pošlu s exifem.
Jinak s lelkem to ani nehnulo, asi si myslel že je dobře maskovaný a to on je, najít se dá svítilnou podle odlesku oka. Za dvě hodiny tam stále byl.
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

AF pomocné světlo nefunguje při kontinuálním ostření, tipoval bych, že chyba byla v tom.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Odpovědět

Zpět na „ŠPLHAVCI, LELKOVÉ, KUKAČKY, SROSTLOPRSTÍ“