MartinP píše:No to je velká paráda, i když chybí exif a to nasvícení (blesk nebo svítilna?) je dost ostré

Děkuji.
Fotit s akvaristama je těžké, protože se všechno vyplaší jejich aktivitou. Nádherná zvířata (ptáci) jsou vidět tedy jen z poměrně rychle jedoucí lodi a z dálky. Zastavuje se na plážích, kde jsou v tomhle období větší či menší lagunky oddělené od hlavního toku a plné rybek. Ale byla to expedice akvaristická.
Stala se mi neuvěřitelně debilní věc. Mám ve zvyku vypnout pomocné světlo AF vždy u nového foťáku a totéž dělám na blesku. Prosím neptejte se proč, prostě to tak je. No a tam bych to moc potřeboval.Neměl jsem ssebou manuál a prostě jsem nepřišel za celou cestu na to jak to světlo zapnout. Našel jsem akorát pomocné světlo AF ON nebo OFF a to nepomáhalo,musí být někde v menu ještě něco.Takže je to bleskem, kvůli zaostření svíceno čelovkou v druhé ruce, hodně nepohodlné. Hodně mi ta funkce chyběla. V tom prostředí - lov, únava ( deset dnů v kuse), pot, moskyti, opravdu spalující slunce celý den, spaní buď ve stanech na těch plážích anebo na podlaze loďky (volil jsem já) jsem párkrát večer projížděl menu a prostě jsem to nenašel. Pošlu s exifem.
Jinak s lelkem to ani nehnulo, asi si myslel že je dobře maskovaný a to on je, najít se dá svítilnou podle odlesku oka. Za dvě hodiny tam stále byl.