Rozdíl mezi Kenko C-AF 1,5 SHQ a Kenko C-AF 1,5 SHQ DG

Odpovědět
Kmínek
protahující
protahující
Jméno: Lukáš Kazda

Příspěvek od Kmínek »

Ahoj všem, nevíte jaký je rozdíl mezi těmito telekonvertory? SHQ DG by měl být s více vrstvami na čočkách. Nebo se pletu? Je v nich ještě nějaký rozdíl?
Předem dík za odpověď. Lukáš.
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Ne, DG verze by měla mít na zadní čočce jakous takous ochranu před odlesky z chipu - "digital" verze. Dost pochybuji o všimnutelném rozdílu.
Kmínek
protahující
protahující

Příspěvek od Kmínek »

Díky za odpověď. Jde mi o to, že sem ho sehnal bazarovej a prodejce důrazně upozorňoval na to, že to není SHQ, ale SHQ DG, tak proto se takhle ptám. Jestli to myslel jako nevýhodu při použití na kinofilmu nevím, ale mě to tedy bude jedno když ho budu používat na DSLR. Snad bude v pořádku. Na začátku týdne by měl dorazit, tak uvidím. Ještě jednou dík. Lukáš.
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Lukáši, pravděpodobně to bylo proto, protože verze SHQ nepřenáší z objektivu do těla informaci o cloně a díky tomu je možné používat autofokus i pokud je minimální clona sestavy vyšší jak 5,6 (např. canon 400/5,6 s konvertorem už je na F8 a musel bys ostřit ručně, s verzí SHQ se ale ostřit dá, byť to není žádná sláva). Z tohoto důvodu je verze SHQ žádaným a nedostatkovým zbožím, jinak opticky na tom asi budou stejně. Na netu jsem někde narazil na porovnání těch kenko konvertorů.

PS: já jsem to SHQ měl a byť mi s ním 400/5,6 ostřila, nebyla to žádná sláva. Už jsem ho prodal.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Kmínek
protahující
protahující

Příspěvek od Kmínek »

to Stugent: Verze SHQ DG by podle mě taky neměla přenášet údaje, protože má jen 8 pinů. Chci ten konvertor na C 70-200 F4. Myslíš že to bude fungovat dobře? Jestli ne, tak ho pošlu dál. Nic se neděje. Tohle se musí prostě ozkoušet, tak uvidím až přijde.
michy
VIP
VIP
Jméno: Jiří Míchal

Příspěvek od michy »

já měl verzi DG a také nepřenášela údaje do exifu, kdybych ho kdysi neztratil na Runde, tak bych ho asi používal stále.
michy
VIP
VIP
Jméno: Jiří Míchal

Příspěvek od michy »

jinak jsem ho používal na 70-200/4, 400/5,6, 300/4 IS a 300/2,8 bez problémů
Kmínek
protahující
protahující

Příspěvek od Kmínek »

Kdyby jste někdo sháněl tenhle konvertor, tak jsem ještě našel na ebay jeden použitej v americe.
http://cgi.ebay.de/Kenko-C-AF-1-5-Telep ... c0138#shId
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

DG je kromě toho coatingu úplně stejná a nic nepřenáší. Funguje kupodivu dobře, pro f4 bych ale stejně trošku připlatil za origo Canon TC II 1,4x... já ji mám a práší se na ni. Takže ji prodám. :) - její druhá hlavní výhoda je, že nezpomaluje AF.
Kmínek
protahující
protahující

Příspěvek od Kmínek »

to Photomecan: Třeba na Canon 1,4 II dojde, ale teď už je na cestě Kenko a povedlo se mi ho sehnat za 2000,- tak snad budu spokojenej za tu cenu ;-)
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“