Helgoland

stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Helgoland

Příspěvek od stugent »

Můj zájem trvá a když se dívám do kalendáře, tak třeba ten druhý víkend (10-11.5) by byl docela dobrý! Je tam před tím ve čtvrtek navíc svátek, takže by se to dalo i hezky propojit. Jen si teď nejsem jistý, jak je to vhodný termín co do aktivity tuleňů a dalších druhů (jestli ještě budou mláďata, páření...)
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Helgoland

Příspěvek od Jarek »

Chystám se tam s kolegou,ubytování je zamluveno.Termín je - 16.6. - 20.6.
Kdyby měl někdo zájem,máme dvě volná místa.
Auto máme,někdo s řidičským průkazem je vítán :).

Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Ebr

Helgoland

Příspěvek od opisska »

stugent píše:Můj zájem trvá a když se dívám do kalendáře, tak třeba ten druhý víkend (10-11.5) by byl docela dobrý! Je tam před tím ve čtvrtek navíc svátek, takže by se to dalo i hezky propojit. Jen si teď nejsem jistý, jak je to vhodný termín co do aktivity tuleňů a dalších druhů (jestli ještě budou mláďata, páření...)
Hehe, to je sranda, my taky na tenhle víkend plánujeme Helgoland, tak se tam možná potkáme (vzhledem k tomu, jak jsme nepřehlédnutelnej zjev to myslim bdue snadný :))
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
Jarek
VIP
VIP

Helgoland

Příspěvek od Jarek »

Jarek píše:Chystám se tam s kolegou,ubytování je zamluveno.Termín je - 16.6. - 20.6.
Kdyby měl někdo zájem,máme dvě volná místa.
Auto máme,někdo s řidičským průkazem je vítán :).

Jiří.
Tak už máme plno ;).
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
Jarek
VIP
VIP

Helgoland

Příspěvek od Jarek »

opisska píše:
stugent píše:Můj zájem trvá a když se dívám do kalendáře, tak třeba ten druhý víkend (10-11.5) by byl docela dobrý! Je tam před tím ve čtvrtek navíc svátek, takže by se to dalo i hezky propojit. Jen si teď nejsem jistý, jak je to vhodný termín co do aktivity tuleňů a dalších druhů (jestli ještě budou mláďata, páření...)
Hehe, to je sranda, my taky na tenhle víkend plánujeme Helgoland, tak se tam možná potkáme (vzhledem k tomu, jak jsme nepřehlédnutelnej zjev to myslim bdue snadný :))

Tak podej potom zprávu jak to tam vyzerá :)

Jiří.
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Helgoland

Příspěvek od opisska »

Jarek píše:
opisska píše:

Tak podej potom zprávu jak to tam vyzerá :)

Jiří.
Tak stručně bych to shrnul, že přes čechy válející se po plážích tři metry od zcela netečných ptáků a tuleňů se tam nedá pořádně chodit :) Naštěstí větěina z nich je byla ve svých obvyklých high-tech maskáčí, který jsou na písku dost nápadný, takže jsme úspěšně dokázali nikoho nezašlápnout!
200D + Canon 400/5.6L
Siplace

Helgoland

Příspěvek od Siplace »

Chci se zeptat zda měl někdo nějaký problém s vysokou váhou zavazadel na některé lodi mířící na Helgoland?

Díky
Jarek
VIP
VIP

Helgoland

Příspěvek od Jarek »

Siplace píše:Chci se zeptat zda měl někdo nějaký problém s vysokou váhou zavazadel na některé lodi mířící na Helgoland?

Díky
Já rozhodně ne,moc toho neberu.Pouze fot'ák a € :) .Víc toho stejně nemám :) .
Je to takhle,záleží jakou lodí pluješ - pomalejší - tam je to jedno
rychlejší (katamarán) - váhový limit 20kg

Jiří.
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Helgoland

Příspěvek od opisska »

Jarek píše:
Siplace píše:Chci se zeptat zda měl někdo nějaký problém s vysokou váhou zavazadel na některé lodi mířící na Helgoland?

Díky

Jiří.
Akorát u tý pomalejší lodi musíš vzít v úvahu, že to z ní pak musíš dostat do člunu, kterym se poplavíš na samotný ostrov :) Takže to sice může být těžší, ale doporočuju jednu velkou krosnu, ne hromadu "blbostí".
200D + Canon 400/5.6L
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

Helgoland

Příspěvek od Boban »

Spíš stačí když do pobereš do ruk a na záda..byl jsem tam dvakrát..a jednou jsem táhl jídlo na pět dní..stan..spacák..bágl s foťákem..stativ..a po druhé v zimě..kromě kufru s oblečením jidlo na týden pro dva,celej balík balené vody..ta jejich byť balená za 1E se nedá pit..z lodi na člun vás tam dva hodí za ruce :) nebo jsou tak laskaví..že třeba jako mě vezmou můj 50kg kufr a pak teprve moji maličkost s báglem a stativem : wink:
Jarek
VIP
VIP

Helgoland

Příspěvek od Jarek »

opisska píše:
Jarek píše:

Díky

Jiří.
Akorát u tý pomalejší lodi musíš vzít v úvahu, že to z ní pak musíš dostat do člunu, kterym se poplavíš na samotný ostrov :) Takže to sice může být těžší, ale doporočuju jednu velkou krosnu, ne hromadu "blbostí".
Pokud se nepletu,tak toto přestupování do člunu,ale platí pouze pro velké lodě.

Jiří.
Siplace

Helgoland

Příspěvek od Siplace »

Tak shrnu návštěvu Helgolandu minulý víkend: loď (pomalejší MS Atlantis) z Cuxhavenu odplouvá denně 10:30 a z Helgolandu 16:20. Cena je 48€ za zpáteční jízdenku. Parkovat se dá přímo u přístavu za 5€/den. Co se týká zavazadel nikdo to neřeší, ani množství kufrů ani váhu. Ubytování jsem měl domluvené předem a platil jsem 80€ za 3 noci včetně snídaně a taxy za úklid. Jinak myslím, že možností na ubytování bylo dost i na místě.

Čt a pá bylo lidí méně, o víkendu už pár turistů přijelo. Fotografů (když nepočítám kompakty a mobily) se sešlo najednou max. 5. Když jsem ráno v 5:00 byl u Terejů, nebyl tam nikdo... v 6:00 začli běhat sportovci a v 7:00 první fotografové.... to jsem já už pomalu balil. Na Dune stejné, do osmi plno lidí, po osmé nikdo. Co bylo složitější bylo ranní a večerní focení na Dune. Ráno první loď v 7:00 (slunce vycházelo 6:30) a večer poslední loď odplouvala tak 21:10. Slunce zapadalo 21:25... takže jedině tam přespat a nebo si domluvit soukromou loď (což je údajně taky možné a vyzvedne vás v kolik budete chtít).

První den jsme pozorovali i velké množství bahňáků na tahu, ale další dny začal masivní odliv a bahňáků bylo méně (např. kaměňáčci žádní). Nevím jestli souviselo s odlivem a nebo s množstvím turistů.
srajbr

Helgoland

Příspěvek od srajbr »

Nechystáte se někdo na Helgoland, že bych se přidal?
Odpovědět

Zpět na „Zahraničí“