Helgoland

gekon
vzácný host
vzácný host

Helgoland

Příspěvek od gekon »

Dobrý den, přemýšlím, že bych se letos rád vypravil na ostrov Helgoland. Přečetl jsem několik článků na různých webových stránkách (Jirouš, Prosický, Soukup a další), ale nikde jsem nenašel, kde zaparkují auto před odjezdem na ostrov. Přečetl jsem si, že nejčastěji odjížděli na ostrov z Cuxhavenu. Mohl by mi k tomu někdo sdělit, kde je nejvhodnější zaparkovat? Nebo má někdo zkušenost s cestou pomocí autobusu a vlaku? Z článků rovněž vyplynulo, že nejčastější termín návštěvy ostrova byl květen, je vhodný z hlediska pozorování a fotografování ptáků také jiný termín? Děkuji za odpověď.
Jan Veber
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Veber

Helgoland

Příspěvek od Jan Veber »

zkus Aleše Auera http://www.alexauer.cz/
byl tam mylsím několikrát a určitě Ti neodmmítne pomoci.
Honza
Jan Veber
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Veber

Helgoland

Příspěvek od Jan Veber »

hitman
protahující
protahující
Jméno: Peter Krejzl

Helgoland

Příspěvek od hitman »

Ahoj,
docela rad bych se na Helgoland vypravil nekdy v cervnu na vikend a tak se chci zeptat, jestli se nekdo nechcete pridat. Jeste jsem tam nebyl, takze idealne nekdo kdo uz tam byl :-), ale urcite se nejak domluvime.

Petr
Saint

Helgoland

Příspěvek od Saint »

Jen chci upřesnit. Jak jsem zval ostatní, ale nechtěně v chlívku :-) Kypr,kdo by měl zájem se příští rok přidat na cestu na Helgoland. Tak již jsem naplnil auto.
Siplace

Helgoland

Příspěvek od Siplace »

Neplánuje někdo na prodloužený velikonoční víkend návštěvu Helgolandu?
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Helgoland

Příspěvek od Photomecan »

možná...možná...zvažuju !
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Helgoland

Příspěvek od stugent »

Mne to v zimě nevyšlo, tak bvych to rád na jaře napravil. Nevím ale jestli zrovna na Velikonoce
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Siplace

Helgoland

Příspěvek od Siplace »

no mě to je jedno kdy, jsem celkem flexibilní :-) Nechci jet formou WS, přes velikonoce to pořádá jen M.Jirouš a s tím se mi moc nechce (dle referencí od známého). Ale pokud by někdo jel, rád bych se přidal, podělil o veškeré náklady, atd.
stugent
VIP
VIP

Helgoland

Příspěvek od stugent »

Teď přesně nevím kdy jsou Velikonoce a kdy tam probíhá páření, ale jel bych třeba týden po Velikonocích, ale samozřejmě chápu že je těžký dát dohromady partu když všichni musí do práce.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Saint

Helgoland

Příspěvek od Saint »

Už se tam chystám taky nějaký ten pátek a vždy to nějak neklaplo. Pokud by bylo místo nebo dvě přidal bych se. Mám kamarádku co fotí a taky se tam chce podívat. Tedy pokud by vám nevadila dámská společnost. Otázka je jak to bude vypadat s prací.
Siplace

Helgoland

Příspěvek od Siplace »

Nemáte někdo nějaký tip na ubytování? Má to cenu bukovat předem a nebo je možnost sehnat něco až na místě?
stugent
VIP
VIP

Helgoland

Příspěvek od stugent »

Hledal jsem v prosinci, týden před plánovaným odjezdem a našel jsem super pokoj za cenu kolem 3000/3noci i se snídaní, tj. poloviční cena jakodruhý nejlevnější. Hledal jsem na booking.com, alechce tosledovat, hodně se to mění v závislosti na rezervacích a sezóně. Konkrétně tenhle jednolůžkáč tam byl jen jeden.
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Helgoland

Příspěvek od Jarek »

Nechystá se tam někdo tento nebo příští týden?
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
Siplace

Helgoland

Příspěvek od Siplace »

Já se chystám až v polovině května. Spíše jen zpráva pro někoho kdo by chtěl jet v termínu 1.5. - 4.5. Tohle info jsem dostal z ostrova Düne. Bude tam asi dost rušno :-)

Dear Jiri Vondracek,

Thank you for your inquiry.
To reserve / confirm please we still need your mailing address.
For information: from 01 to 04 May there will be a rock 'n' roll festival with about 750 visitors on the dune.
A certain restlessness is to be expected.
Odpovědět

Zpět na „Zahraničí“