Technika makrofotografie
- Martina
- VIP

Technika makrofotografie
Je fakt, že mně jde jen o fotky bleskem u žab v šeru, protože baterka není to pravé ořechové. Aby se zachovala večerní atmosféra, musí baterka svítit jen nepatrně a pak vychází velmi vysoké ISO. Blesk umožňuje, že je žába jemně nasvícená, okolo ní šero a ISO je nízké.
Makro fotit nemíním, tedy jsem ten deštníkový difuzér ve dne ani nezkoušela a vůbec netuším, jak by s ním dopadla fotka hmyzu. V případě makra by se měli lidi poohlédnout po tom, co se osvědčilo makristům.
Makro fotit nemíním, tedy jsem ten deštníkový difuzér ve dne ani nezkoušela a vůbec netuším, jak by s ním dopadla fotka hmyzu. V případě makra by se měli lidi poohlédnout po tom, co se osvědčilo makristům.
- Zbyněk.N
- VIP

- Jméno: Zbyněk Nantl
Technika makrofotografie
Určitě by to šlo použít i na makro, ten deštník. Jak by to vypadalo toť otázka ale člověk nikdy neví dokud nezkusí. Můj difuzor je velice primitivní , což mi extrémně vyhovuje . Příprava k focení 20 vteřin a je blbbuvzdorný s náklady 30 Kč.
Pro mé účely funguje byť profesionál by se pousmál. Mnohdy hledáme složitosti tam kde to není potřeba. Libor Kubát mnohokrát zveřejnil své difuzory pro focení při velkém zvětšení a je to obdoba těch profi z internetu jen vyrobeno doma. Ale jak jsem psal víc než 1:1 fotím minimálně možná s pomocí raynox předsádky. Fotil jsem i Ostnohřbetku ovocnou cca 8mm velikost tvora a také to šlo . Mé objekty makra jsou z 90 % motýli což není náročné na zvětšení spíš na jiné věci.
Pro mé účely funguje byť profesionál by se pousmál. Mnohdy hledáme složitosti tam kde to není potřeba. Libor Kubát mnohokrát zveřejnil své difuzory pro focení při velkém zvětšení a je to obdoba těch profi z internetu jen vyrobeno doma. Ale jak jsem psal víc než 1:1 fotím minimálně možná s pomocí raynox předsádky. Fotil jsem i Ostnohřbetku ovocnou cca 8mm velikost tvora a také to šlo . Mé objekty makra jsou z 90 % motýli což není náročné na zvětšení spíš na jiné věci.
-
ladysk
- VIP

Technika makrofotografie
Ty difuzory venku pri vetsim zvetseni prekazej a plasej vzdycky, destnik si neumim predstavit vubec. Snad jen pro nejaky nepohyblivce nebo aranze. Je to proste o kompromisu...
Libor ted zrovna docela foti hlenky, ani jsem se ho neptal, cim sviti. Na ty jeho fotky nemam ani vybavení, ani oči a ani talent ...
Ale rad na to koukam.
Libor ted zrovna docela foti hlenky, ani jsem se ho neptal, cim sviti. Na ty jeho fotky nemam ani vybavení, ani oči a ani talent ...