Počítač pro fotografa zvířat
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Tyzeny jsou dobrá volba, jen bacha na to, že y Učkový verze jsou dělaný na úsporu spotřeby, tak budou mít nižší výkon. A taky bych si zkontroloval displeje, aby měly rozumné pokrytí sRGB (větší gamut asi u notebooku nebude), ideálně 100%. Uvádí to jen u toho prvního v seznamu, u dalších jsem to neviděl. A u notebooků bývají občas displeje hodně očesané.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Ahoj, konkrétni kusy neznám. V zásadě nevidím problém v noťasu na úpravu fotek. Jak psal Dušan, displeje jsou obecně na noteboocích naprd, ale pokud budeš připojovat dospělej monitor, je to jedno. Ale i jako nouzovce na cesty je dobrý displeji věnovat pozornost. Není nic horšího, než upravovat fotky na blbým displeji. Zmíním jestě dvě, za mě důležitý, věci. Dokovatelnost přes USB-C/ thunderbolt, hlavně pokud to často bereš ze stolu. Skvělá věc, zapojíš jeden kabel a máš vše připojeno, nebo jeden odpojíš a jdeš. A pozor na RAMky natvrdo navařené na desce, většinou pak nejde navyšovat, jako to šlo dřív u každýho noťasu. Hlavně menší notebooky to dnes mají běžně kvůli úspoře místa v šasi.
-
Jirka H.
- běžný

Možná by stál za to MacBook Air s M1 čipem. Výkon a výdrž naprosto bezkonkurenční, displej vynikající.
http://www.jirihornek.cz/
Nikon D300, D3s, AFS 500/4, AFS 18-35/3.5-5.6 G, SB800, telekonvertory TC 1.4E a 1.7E, stativ Feisol a Manfrotto 055DB, HDV501
Nikon D300, D3s, AFS 500/4, AFS 18-35/3.5-5.6 G, SB800, telekonvertory TC 1.4E a 1.7E, stativ Feisol a Manfrotto 055DB, HDV501
- valsidal
- zkušený vzácný host

- Jméno: Láďa
Osobně bych se zkusil podívat, pokud jde o notebok se slušným displejem, k DELLu. Mám E7470 s tehdy nejlepším displejem co se do něj dával - 14" IPS, dotykový s 2k rozlišením a 96% sRGB. Vcelku už snese porovnání s monitorem co mám na desktopu = kalibrovaný 24" Dell, 100% sRGB. U Lenova to bylo dlouhodobě s displeji v řadách T5xx a T4xx slabší, co jsem se kdysi koukal, ale snad je to dnes už také lepší. Dnes se už docela objevují NTB s OLED, ale nemám s tím v NTB osobní zkušenost co se týče úprav fotek. Není to na škodu vzhledem k tomu, že displej má o řády lepší kontrast než papír na který je pak možný tisk fotek?
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO