1. jako plášť slouží A3 tvrdý papír v černé barvě. Ten jsem zatavil do fólie a zastřihnul do požadovaného tvaru. Kraje jsem ještě oblepil elektrikářskou páskou černé barvy - hlavně jako ochrana proti dešti a vlhkosti. I tak jde vidět, že to dostalo zabrat, ale na funkčnost to nemá vliv. Nakonec jsem přilepil kousek tvrdšího plastu, který slouži na přichycení blesku. Přicvaknul jsem tam kus suchého zipu, takže to můžu rychle připnout/odepnout.
2. na druhou část je potřeba nějaký pevný plast. Já měl takový tvrdší kousek komůrkového plastu z nějaké bedny. Opět jsem zastřihnul do požadovaného tvaru a pak oba kusy ze spodní strany polepil nějakou hliníkovou páskou z Obi.
3. Pak bylo potřeba vymyslet nějaký systém přichycení těchto dvou částí. Já volil cvočky, ale asi by šlo použít i suchý zip.
4. předposlední krok byla instalace LED osvětlení, které se velmi osvědčilo, protože vám nikdo nemusí svítit, kvůli ostření (difuzér totiž zakryje pomocné světlo). Světlo je hezky tlumené a ani neplaší. Kabel s vypínačem jsem koupil zde https://www.co2akvaristika.cz/chlazeni/ ... nacem-1-m/ a USB světlo zde https://www.lunzo.cz/ostatni/led-usb-pr ... d-2-barvy/. No a pak už to stačí připojit k nějaké menší powerbance, tu jsem si vždycky gumičkou připevnil na horní stranu blesku.
5. asi největší problém jsem měl s tím, jaký difúzní materiál použít na přední část. Nakonec jsem koupil v OBI podklad pod koberec a ten fungoval skvěle. Ideální je i třeba tenký mirelon, ale nikde jsem nesehnal bílou barvu a když jo, tak minimální množství bylo role 100m
No a bylo hotovo. Doufám, že to třeba někomu pomůže, možná to ještě vytuní protože pořád je co zlepšovat. Výhody, které můžu zmínit. Rychle složíte a rozložíte. Bez problému převezete a je to lehké. Pokud jste sami, nepotřebujete nikoho kdo vám bude svítit kvůli zaostření.
P.S.: jo ještě jsem ze začátku používal odraznou desku pod objektivem, kterou jsem měl cvočkama připnutou k difuzeru. Ale bylo to dost nepraktické, protože když jsem fotil z blízka tak jsem si třeba drknul do rostliny, atd. Takže tu jsem pak už nepoužíval.