Focení při zemi

- dalekohledy, batohy, pomůcky a technické vychytávky...
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Focení při zemi

Příspěvek od stugent »

mně to přijde pořád dost vysoko. Někde v trávě možná ok, ale třeba na bahňáky na břehu je nejlepší mít objektiv úplně na zemi (přední čočka max 5cm nad hladinou)
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Zbyněk.N
VIP
VIP
Jméno: Zbyněk Nantl

Focení při zemi

Příspěvek od Zbyněk.N »

stugent píše:mně to přijde pořád dost vysoko. Někde v trávě možná ok, ale třeba na bahňáky na břehu je nejlepší mít objektiv úplně na zemi (přední čočka max 5cm nad hladinou)
Rudo s tím sice souhlasím ale pokud není před tebou zcela čistý výhled tak se mi dost stávalo že drobná stébla která jsem v ranním šeru přehlédl při plení :) pak vadila. Taky už hůř se fotí nějaká ta letovka ( odletovka ). Je sice pravda že jsem s tou mou sestavou výš ale komfort pohybu a reakce na rychlé pohyby je velké plus aspoň pro mne.
Siplace

Focení při zemi

Příspěvek od Siplace »

Já mám starý polštářek naplněný pohankovýma slupkama. V každém rohu je přišitá stuha a protilehlé rohy mám svázány. Tím jak utahuji nebo povoluji stuhy, můžu upravovat výšku foťáku. Je to stejné jako když si při spaní přepůlíte polštář. Když chci být nízko, rozvážu to úplně a jsem hned u země, když vadí něco ve výhledu tak to utáhnu a hned jsem výše.

Výrobní cena polštář 0Kč, maskovací látka na potah + stuhy 50Kč, časová náročnost asi 1hod (ne moje) : D
Martina
VIP
VIP

Focení při zemi

Příspěvek od Martina »

Pro ty, kteří váhají jaký hledáček koupit.
Podařilo se mi nedávno sehnat na ebay za 600 Kč originál zásuvný hledáček Nikon DR-4 od nějakého Japonce, předtím jsem používala jen starší typ pro Pentax a pak čínské napodobeniny.
V porovnání s čínou má výhodu, že nepotřebuje redukci a pevněji drží na foťáku. Ten typ, který mám, má navíc šroubek pro aretaci omezení rozsahu zaostření - na výhodu tohoto jsem zatím nepřišla, zato už se mi párkrát stalo, že se šroubek při manipulaci zaaretoval a nemohla jsem v tu chvíli zaostřit. Nemá oproti číně možnost přepnout do zvětšení, ale ta funkce mi stejně přijde k ničemu. Jinak opticky se mi zdá s čínou podobný. Takže originál se vyplatí jen z druhé ruky za výhodnou cenu, jinak je lepší koupit napodobeninu.
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Focení při zemi

Příspěvek od aqualife »

Kdo je mladý a nemá obtíže s bederní páteří při focení v předklonu nebo se vstáváním z bobku když se zrovna není čeho přidržet, ten ať to nečte. Mě dnes dorazila tahle sedačka a jsem nadšen.
https://www.oehling.cz/jupio-seattex-45 ... ab-recenze
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“