Výběr objektivu pro Nikon

ajdam
zimní host
zimní host
Jméno: Adam Veselý

Příspěvek od ajdam »

Zatím nic moc, nakonec jsem se vydal na Novozámecký rybník, nicméně tam moc ptáků nebylo a navíc bylo dost zataženo. Nejpodařenější byli dva strakapoudi, které jsem sem už uploadoval. Přes velikonoce jedu na lokalitu, která by podle pozorování na birds.cz mohla být velmi zajímavá, tak třeba budu mít větší štěstí.

OT, jak vlastně fotíte ty vodní ptáky? Přijde mi, že na to, aby ta fotka byla pěkně od hladiny, bych musel do toho rybníka vlézt. Navíc mi voda házela nepěkné odlesky, s tím by mohl pomoct polarizák?
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

ajdam píše: OT, jak vlastně fotíte ty vodní ptáky? Přijde mi, že na to, aby ta fotka byla pěkně od hladiny, bych musel do toho rybníka vlézt. Navíc mi voda házela nepěkné odlesky, s tím by mohl pomoct polarizák?
Přesně tak, dělají to z vody nebo z vorů. Jsou to hodně zasloužené fotky.
ajdam
zimní host
zimní host

Příspěvek od ajdam »

Opět zdravím fórum

Začal jsem zase uvažovat, že bych oživil svoje pokusy o wildlife :-). Máte někdo zkušenost s nákupem přes ebay? Pokukuju po Nikon 200-500, ale v česku teď na bazaru není.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 0&_sacat=0
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Příspěvek od Klaca »

Koupil jsem přes Ebayi stativ a dva objektivy (artovou sigmu 20mm a sigmu 150mm OS), všechno za super cenu oproti tomu, za kolik se prodávalo tady, objektivy jsou jako nový, stativ nese nějaký známky použití, ale plně funkční a odpovídá popisu. Koukal bych na hodnocení prodejce a pozor na to odkud to je (ideálně EU), abys neplatil zbytečně clo a daň (s tím se to většinou nevyplatí). Pak taky pozor na to, jaký má Tvoje banka kurz. Na EUR je to většinou v pohodě, ale vzpomínám jak jsem takhle jednou platil českou kartou v dolarech a banka to převáděla přes jinou banku a já platil za dvě směny. Na tohle je super Revolut karta. Záleží co sháníš, občas je to levnější tady, občas vychází lépe Ebay. Obecně bych se toho nebál.
ajdam
zimní host
zimní host

Příspěvek od ajdam »

Dík, měli byste nějaké další tipy na objektiv? Dřív jsem měl Sigmu 150-600, ale štvala mě nízká ostrost a líný autofokus. Jsem teď trochu zmlsaný focením s objektivem Nikon 16-80, tak bych rád něco, co bude mít na dlouhém ohnisku srovnatelnou optickou kvalitu.
Klaca
VIP
VIP

Příspěvek od Klaca »

Měl jsi 150-500 nebo 150-600? Výše zmiňuješ 150-500.
Za mě jsou všechny ty novější zoomy, ať už jde o tamron 150-600 G2, sigmy 150-600c/s (s asi nepatrně lepší, ale zas rapidně těžší) a nikkor 200-500 opticky srovnatelné a je to spíš o konkrétním kusu než značce. V téhle cenové hladině nic výrazně lepšího nekoupíš. Na YT je případně asi milion srovnávacích testů..
ajdam
zimní host
zimní host

Příspěvek od ajdam »

ups, byla to ta Sigma 150-500
mirman
vzácný host
vzácný host
Jméno: Mirek Lysáček

Příspěvek od mirman »

Ahoj ,nepoužíváte tady někdo prosím Z6II s Nikkor 70-200 2.8. VRII? Přemýšlím ,že bych si objektiv pořídil,ale nevím jak bude spolupracovat s Zetkem.
Děkuji
Mirek
Nikon Z6II,Nikkor 35/1.8 ,Nikon 200-500mm f/5.6 E ED VR,stativ,monopod,
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

mirman píše:Ahoj ,nepoužíváte tady někdo prosím Z6II s Nikkor 70-200 2.8. VRII? Přemýšlím ,že bych si objektiv pořídil, ale nevím jak bude spolupracovat s Zetkem.
Děkuji
Mirek
Chápu to plně, pokud jde o bazarový, výrazně levnější kousek. Pokud si ale vzpomínám, tak rozdíl v ceně proti Zetkovému nebyl dramatický. Fungovat to jistě bude, jde o rozdíl v ceně. U nových je rozdíl v ceně 5000,-Kč., což při ceně skoro 70.000,- docela důvod k tomu nejít do staré verze.
Ovšem tohle vypadá dost zajímavě: https://www.megapixel.cz/nikon-z-70-200 ... 2845275641
mirman
vzácný host
vzácný host

Příspěvek od mirman »

aqualife píše:
mirman píše:Ahoj ,nepoužíváte tady někdo prosím Z6II s Nikkor 70-200 2.8. VRII? Přemýšlím ,že bych si objektiv pořídil, ale nevím jak bude spolupracovat s Zetkem.
Děkuji
Mirek
Chápu to plně, pokud jde o bazarový, výrazně levnější kousek. Pokud si ale vzpomínám, tak rozdíl v ceně proti Zetkovému nebyl dramatický. Fungovat to jistě bude, jde o rozdíl v ceně. U nových je rozdíl v ceně 5000,-Kč., což při ceně skoro 70.000,- docela důvod k tomu nejít do staré verze.
Ovšem tohle vypadá dost zajímavě: https://www.megapixel.cz/nikon-z-70-200 ... 2845275641
Děkuju za odpověď ,mám ještě D500(to jsem prve nenapsal) tak bych to měl na obě těla. Bral bych bazarový ,na Slovensku okolo 26000 kč
ladysk
VIP
VIP

Příspěvek od ladysk »

Zkusím si tipnout, že na Z6II bude oproti D500 pomalejší, když nic jinýho ... neměl jsem, ale třeba se ti ozve někdo, kdo má osobní zkušenosti ...
Klaca
VIP
VIP

Příspěvek od Klaca »

Proč by nefungoval? Je to AF-S sklo.. Konkrtétně tohle kombo nemám, po 70-200 VRII jsem ale taky pokukoval, hlavně kvůli skvělýmu poměru cena/ výkon. Měl jsem ho chvíli půjčenej a na mark I z6 v pohodě. Nemám teda srovnání rychlosti ostření s lepším zrcadlem, za mě ale plně použitelný. Na z6 II předpokládám bude ještě lepší.
Co mě ale štvalo a proč jsem ho nakonec nevzal, byla dlouhá minimální zaostřitelná vzdálenost/ max. zvětšení. Na moje žáby, ještěrky a podobnou havěť je to naprd. FLko je na tom výrazně lépe, ale zároveň je i jinde cenově. Pokud ale nechceš/ nebudeš fotit detaily, klidně bych ho vzal.
ladysk
VIP
VIP

Příspěvek od ladysk »

Majitele hlasi zretelny rozdil ve zpomaleni efkove verze 70-200 na zetkach pres ftz adapter. Zrovna nedavno jsem to cetl u nikonistu na fcb ... Jinak fungovat by to samozrejme melo .
mirman
vzácný host
vzácný host

Příspěvek od mirman »

Klaca píše:Proč by nefungoval? Je to AF-S sklo.. Konkrtétně tohle kombo nemám, po 70-200 VRII jsem ale taky pokukoval, hlavně kvůli skvělýmu poměru cena/ výkon. Měl jsem ho chvíli půjčenej a na mark I z6 v pohodě. Nemám teda srovnání rychlosti ostření s lepším zrcadlem, za mě ale plně použitelný. Na z6 II předpokládám bude ještě lepší.
Co mě ale štvalo a proč jsem ho nakonec nevzal, byla dlouhá minimální zaostřitelná vzdálenost/ max. zvětšení. Na moje žáby, ještěrky a podobnou havěť je to naprd. FLko je na tom výrazně lépe, ale zároveň je i jinde cenově. Pokud ale nechceš/ nebudeš fotit detaily, klidně bych ho vzal.

Děkuju za odpověď,ještě "zkoumám "Tamrona 70-200 2,8 G2.Měl jsem předchozí verzi ,ale ta jak se dalo očekávat moc nefungovala. :)
makara
zkušený stálý
zkušený stálý
Jméno: Lubomir Novak

Příspěvek od makara »

Z6 + Tamron 70-200 2,8 G2 funguje bez problemov ... mam vela fotiek stym nafotene , ved popozeraj ... ak chces nieco vediet kludne sa pytaj :)
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“