Liška obecná - Vulpes vulpes - Líška hrdzavá

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
jirfren
VIP
VIP
Jméno: Jiří Parůžek

Liška obecná - Vulpes vulpes

Příspěvek od jirfren »

držím- no hlavně aby se tam taky nesmáli :-)
jinak kousanec či drápanec od jakéhokoliv dravce či šelmy v přírodě vždycky smrdí nějakou tou infekcí. No a sardinky, tak to je pro šelmu jako feromon na kůrovce .-))
pavel9270
vzácný host
vzácný host
Jméno: Pavel Blaško

Příspěvek od pavel9270 »

web.jpg
Zdravím všetkých... Vkladám svoju prvotinu.
Nikon Z6, Nikon 24-70 f/4 Z , Nikkor 200-500 f5,6
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

Nechal jsem se očkovat 2015 před cestou do Amazonie a kolegu tam skutečně kousl v noci do palce u nohy netopýr. Teda-domorodci to říkali, že tohle umí jenom netopír. Ranka jak nic a příšerně to krvácelo. Zjistil to tak, že při probuzení měl nohu v louži krve. Tak si myslím, že to očkování není od věci ani u nás. Klíšťovku a tetanus samozřejmě, hepatitidu a raději i tu vzteklinu. Dává to větší klid.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Dobrý úlovek, Pavle!
Trošku jináč bych asi komponoval, víc vlevo, o kousíček, ale nevím, chtělo bo vyzkoušet ořezem.
Proč nenecháváš exif? Maličko tomu chybí ostrost, je to ořez? Aspoň se mi zdá ...
pavel9270
vzácný host
vzácný host

Příspěvek od pavel9270 »

Mouka píše:Dobrý úlovek, Pavle!
Trošku jináč bych asi komponoval, víc vlevo, o kousíček, ale nevím, chtělo bo vyzkoušet ořezem.
Proč nenecháváš exif? Maličko tomu chybí ostrost, je to ořez? Aspoň se mi zdá ...
Honzo, je to ľahký orez a ubral som práve z tej pravej strany, čo je asi chyba. Fotil som to z ruky a N3400-kou. Možno je Tvoje oko zvyknuté na kvalitnejší snímač : D , neviem. Exif tam nie je preto, lebo som kdesi tu čítal, že je dobre snímky dať upraviť pre web. A to eliminuje exif- myslím. Som nováčik- učím sa a ďakujem za reakciu...
jirfren
VIP
VIP

Příspěvek od jirfren »

souhlasím s Honzou- ta ostrost tam chybí- ale to může být i důsledek té zmiňované (asi ne zcela povedené) úpravy pro web .
pavel9270
vzácný host
vzácný host

Příspěvek od pavel9270 »

: wink: Tu je surová neupravovaná no musel som upraviť pixely aby mi to sem vzalo. Aj s exif.
Přílohy
surová.jpg
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Příspěvek od Klaca »

aqualife píše:Nechal jsem se očkovat 2015 před cestou do Amazonie a kolegu tam skutečně kousl v noci do palce u nohy netopýr. Teda-domorodci to říkali, že tohle umí jenom netopír. Ranka jak nic a příšerně to krvácelo. Zjistil to tak, že při probuzení měl nohu v louži krve. Tak si myslím, že to očkování není od věci ani u nás. Klíšťovku a tetanus samozřejmě, hepatitidu a raději i tu vzteklinu. Dává to větší klid.
Palec u nohy, rána co nepřestává krvácet... skoro bych si vsadil na pijavici :)

Jinak na Bulovce jsem si den poležel, nechtěli mě pustit. Možná jsem jen narazil na přehnaně akční lékařku, každopádně zahájili kompletní profylaxi vztekliny. Ještě mě čeká pár návštěv... :)
aqualife
VIP
VIP

Příspěvek od aqualife »

Klaca píše:
aqualife píše:Nechal jsem se očkovat 2015 před cestou do Amazonie a kolegu tam skutečně kousl v noci do palce u nohy netopýr. Teda-domorodci to říkali, že tohle umí jenom netopír. Ranka jak nic a příšerně to krvácelo. Zjistil to tak, že při probuzení měl nohu v louži krve. Tak si myslím, že to očkování není od věci ani u nás. Klíšťovku a tetanus samozřejmě, hepatitidu a raději i tu vzteklinu. Dává to větší klid.
Palec u nohy, rána co nepřestává krvácet... skoro bych si vsadil na pijavici :)

Jinak na Bulovce jsem si den poležel, nechtěli mě pustit. Možná jsem jen narazil na přehnaně akční lékařku, každopádně zahájili kompletní profylaxi vztekliny. Ještě mě čeká pár návštěv... :)
To určitě ne, pijavice známe velmi důvěrně. Poranění od nich je zcela jiné, skoro žádné. Krom toho to jasně věděli domorodci a doktor v Iquitos. Stalo se také na říční pláži, tam pijavice nejsou. Tohle umí jenom upíři.
S tou Bulovkou jenom zírám. Za 30 let chirurgické praxe v Praze se mi nepodařilo tam umístit jediného pacienta. A že těch pokousaných neznámým psem byla řádka! Asi vyhodnotili situaci v místě úrazu jinak než ti Francouzi. Možná že fandí wildlife a zohlednili i budoucí rizikové chování :-).
Každopádně budeš teď imunní zadáčo :-)
Jenom by mě zajímalo: zahájili profylaxi nebo ti píchli i antirabické sérum?
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Příspěvek od Klaca »

aqualife píše: Jenom by mě zajímalo: zahájili profylaxi nebo ti píchli i antirabické sérum?
Řekl bych oboje, dostal jsem Berirab a Verorab + nějaké antihistaminikum. Preventivně (prd tomu rozumím)? V případě hlubšího zájmu můžu poslat zprávu.
t.
aqualife
VIP
VIP

Příspěvek od aqualife »

Díky, tohle info mi stačí, je to na 100% správně, tak to má být. Je fakt že vyhodnotit situaci není prča (nejde každého očkovat na potkání), tak asi zabralo když viděli, že ta zvířata znáš a nekecáš.
kokrhel
stálý
stálý
Jméno: Jirka Kohout

Příspěvek od kokrhel »

Liška obecná
Přílohy
DSC_0227.JPG
DSC_0278.JPG
DSC_0021.JPG
jirfren
VIP
VIP

Příspěvek od jirfren »

paráda - líbí se mi hlavně ta prostřední kvůli bokehu. Možná bych jí trochu řezal (zleva a ze spoda), případně bych jí zkusil i na výšku, aby ten bokeh dostal větší prostor - ale to už je věc názoru :-)
Lukáš Andreides
protahující
protahující
Jméno: Lukáš Andreides

Příspěvek od Lukáš Andreides »

líška
Přílohy
_MG_1592wf.jpg
jirfren
VIP
VIP

Příspěvek od jirfren »

: good: To se taky povedlo- a to tak že hodně dobře! :-) ty kapky, to je třešinka na dortu .-)
Odpovědět

Zpět na „ŠELMY“