jinak kousanec či drápanec od jakéhokoliv dravce či šelmy v přírodě vždycky smrdí nějakou tou infekcí. No a sardinky, tak to je pro šelmu jako feromon na kůrovce .-))
Liška obecná - Vulpes vulpes - Líška hrdzavá
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Liška obecná - Vulpes vulpes
držím- no hlavně aby se tam taky nesmáli 
jinak kousanec či drápanec od jakéhokoliv dravce či šelmy v přírodě vždycky smrdí nějakou tou infekcí. No a sardinky, tak to je pro šelmu jako feromon na kůrovce .-))
-
pavel9270
- vzácný host

- Jméno: Pavel Blaško
Zdravím všetkých... Vkladám svoju prvotinu.
Nikon Z6, Nikon 24-70 f/4 Z , Nikkor 200-500 f5,6
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Nechal jsem se očkovat 2015 před cestou do Amazonie a kolegu tam skutečně kousl v noci do palce u nohy netopýr. Teda-domorodci to říkali, že tohle umí jenom netopír. Ranka jak nic a příšerně to krvácelo. Zjistil to tak, že při probuzení měl nohu v louži krve. Tak si myslím, že to očkování není od věci ani u nás. Klíšťovku a tetanus samozřejmě, hepatitidu a raději i tu vzteklinu. Dává to větší klid.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Dobrý úlovek, Pavle!
Trošku jináč bych asi komponoval, víc vlevo, o kousíček, ale nevím, chtělo bo vyzkoušet ořezem.
Proč nenecháváš exif? Maličko tomu chybí ostrost, je to ořez? Aspoň se mi zdá ...
Trošku jináč bych asi komponoval, víc vlevo, o kousíček, ale nevím, chtělo bo vyzkoušet ořezem.
Proč nenecháváš exif? Maličko tomu chybí ostrost, je to ořez? Aspoň se mi zdá ...
-
pavel9270
- vzácný host

Honzo, je to ľahký orez a ubral som práve z tej pravej strany, čo je asi chyba. Fotil som to z ruky a N3400-kou. Možno je Tvoje oko zvyknuté na kvalitnejší snímačMouka píše:Dobrý úlovek, Pavle!
- jirfren
- VIP

souhlasím s Honzou- ta ostrost tam chybí- ale to může být i důsledek té zmiňované (asi ne zcela povedené) úpravy pro web .
-
pavel9270
- vzácný host

- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Palec u nohy, rána co nepřestává krvácet... skoro bych si vsadil na pijaviciaqualife píše:Nechal jsem se očkovat 2015 před cestou do Amazonie a kolegu tam skutečně kousl v noci do palce u nohy netopýr. Teda-domorodci to říkali, že tohle umí jenom netopír. Ranka jak nic a příšerně to krvácelo. Zjistil to tak, že při probuzení měl nohu v louži krve. Tak si myslím, že to očkování není od věci ani u nás. Klíšťovku a tetanus samozřejmě, hepatitidu a raději i tu vzteklinu. Dává to větší klid.
Jinak na Bulovce jsem si den poležel, nechtěli mě pustit. Možná jsem jen narazil na přehnaně akční lékařku, každopádně zahájili kompletní profylaxi vztekliny. Ještě mě čeká pár návštěv...
-
aqualife
- VIP

To určitě ne, pijavice známe velmi důvěrně. Poranění od nich je zcela jiné, skoro žádné. Krom toho to jasně věděli domorodci a doktor v Iquitos. Stalo se také na říční pláži, tam pijavice nejsou. Tohle umí jenom upíři.Klaca píše:Palec u nohy, rána co nepřestává krvácet... skoro bych si vsadil na pijaviciaqualife píše:Nechal jsem se očkovat 2015 před cestou do Amazonie a kolegu tam skutečně kousl v noci do palce u nohy netopýr. Teda-domorodci to říkali, že tohle umí jenom netopír. Ranka jak nic a příšerně to krvácelo. Zjistil to tak, že při probuzení měl nohu v louži krve. Tak si myslím, že to očkování není od věci ani u nás. Klíšťovku a tetanus samozřejmě, hepatitidu a raději i tu vzteklinu. Dává to větší klid.
Jinak na Bulovce jsem si den poležel, nechtěli mě pustit. Možná jsem jen narazil na přehnaně akční lékařku, každopádně zahájili kompletní profylaxi vztekliny. Ještě mě čeká pár návštěv...
S tou Bulovkou jenom zírám. Za 30 let chirurgické praxe v Praze se mi nepodařilo tam umístit jediného pacienta. A že těch pokousaných neznámým psem byla řádka! Asi vyhodnotili situaci v místě úrazu jinak než ti Francouzi. Možná že fandí wildlife a zohlednili i budoucí rizikové chování
Každopádně budeš teď imunní zadáčo
Jenom by mě zajímalo: zahájili profylaxi nebo ti píchli i antirabické sérum?
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Řekl bych oboje, dostal jsem Berirab a Verorab + nějaké antihistaminikum. Preventivně (prd tomu rozumím)? V případě hlubšího zájmu můžu poslat zprávu.aqualife píše: Jenom by mě zajímalo: zahájili profylaxi nebo ti píchli i antirabické sérum?
t.
-
aqualife
- VIP

Díky, tohle info mi stačí, je to na 100% správně, tak to má být. Je fakt že vyhodnotit situaci není prča (nejde každého očkovat na potkání), tak asi zabralo když viděli, že ta zvířata znáš a nekecáš.
- kokrhel
- stálý

- Jméno: Jirka Kohout
- jirfren
- VIP

paráda - líbí se mi hlavně ta prostřední kvůli bokehu. Možná bych jí trochu řezal (zleva a ze spoda), případně bych jí zkusil i na výšku, aby ten bokeh dostal větší prostor - ale to už je věc názoru 
-
Lukáš Andreides
- protahující

- Jméno: Lukáš Andreides
- jirfren
- VIP