Maskovaciu sieť alebo?

- oblečení, obuv, kamufláž, maskovací sítě, fotovory...
brnj

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od brnj »

Ahoj začínam trochu s wildlife a potrebujem poradiť či vziať maskovaciu sieť alebo radšej 3d přehoz s lístky od Hunter´s Specialties alebo Ameristepu. Fotiť chcem napr. vlhu aj rybárika a tiež ku kŕmitku v seďe , ležmo aj pri jazere.Ďakujem.
Krafra
VIP
VIP

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od Krafra »

Kup si maskovačku a později si dokoupíš co budeš potřebovat.Ta síť je univerzální a pro začátek stačí.
brnj

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od brnj »

Krafra píše:Kup si maskovačku a později si dokoupíš co budeš potřebovat.Ta síť je univerzální a pro začátek stačí.
nejak som neporozumel maskovačku , siet alebo prehoz ?Či to je jedno?
KAHLER
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Karel Palacký

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od KAHLER »

Já osobně mám tento typ. Mohu jen doporučit (žádná reklama). K dostání různě, např na http://www.armyshop.cz
Síť maskovací LIGHT BASIC woodland

Lehké, trvanlivé a současně dostatečně pevné maskovací sítě, které nabízejí velice širokou škálu použití
Zhotovené z netoxického materiálu šetrného k životnímu prostředí, který je nenasákavý, odolný vůči UV záření, hnilobě a plísním
Materiál je barven po každé straně jinou barvou a proto je možné pouhým otočením dosáhnout odlišný odstín maskovacího povrchu. Jednolivá oka jsou navíc vyřezána ve tvaru listů a proto vytvářejí nesourodý trojrozměrný povrch přírodního vzhledu a při pohybu nešustí
Speciální povrchová úprava, která omezuje lesk a brání odrazu světla
Sítě třídy BASIC NEJSOU zhotoveny z materiálu s nehořlavou úpravou, proto jsou vhodné pouze pro venkovní použití
Ideální pro vytváření maskovacích úkrytů osob (např. hlídková a pozorovací stanoviště), skrývání techniky (vozidla, čluny) nebo objektů a vytváření pastí. Užitečné pro lovce (maskování úkrytů, čihadel), fotografy (krytí stativů) a při dalších outdoorových aktivitách
Jednoduché skladování a snadný transport
Ať se daří. Karl
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od enda »

Já bych vzal místo maskovačky asi nějaký fotokryt. Myslím, že by jsi ho využil lépe a k tomu co jsi napsal, je myslím lepší než síť. Já mám nově Ameristep Gunner a po prvních použitích velká spokojenost.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
brnj

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od brnj »

enda píše:Já bych vzal místo maskovačky asi nějaký fotokryt. Myslím, že by jsi ho využil lépe a k tomu co jsi napsal, je myslím lepší než síť. Já mám nově Ameristep Gunner a po prvních použitích velká spokojenost.
Uvažujem aj nad Ameristep Gunner , vlastne preto tu aj píšem neviem čo je na prvý krát, pre mňa tá správna volba , stan , prehoz alebo sieť.Sieť a prehoz asi použiteľné tak že prehodím cez seba a fototechniku .Páči sa mi 3D prehoz z lístkami a s povrchom zmiešaný alebo ihličnatý les alebo niečo podobné.
Frca
VIP
VIP
Jméno: František Kroupa

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od Frca »

Taky se zeptám.Plánuji focení u rybníků,v lese atp.S ohledem na co nejnižší náklady,přemýšlím nad touto sítí.Myslel jsem tak ze 4 metry a hurá fotit.Nemáte ji někdo?Zajímá mě hlavně jestli je dostatečně pevná pro běžné použití.
http://www.army-shop.cz/produkty/satky- ... /3052.html
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
KAHLER
zkušený protahující
zkušený protahující

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od KAHLER »

Franto, je to v podstatě shodná síť s tou, o níž se zmiňuji výše. Karl
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
Frca
VIP
VIP

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od Frca »

Karle,díky.Ještě jeden odkaz.Tahle se mi zdá pevnější,jen nevím,jestli rozměr 3x2 je dostatečný.
http://www.armyshop-klatovy.cz/maskovac ... op-klatovy
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od kurťa »

Na ten polyester pozor, Franto. Šustí to. Takže spíš jen přikrýt vleže/sedě nebo přehodit přes stanové tyčky/větve a udělat si rychlý provizorní kryt. Na pochůzku a la "hejkal" to není.
KAHLER
zkušený protahující
zkušený protahující

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od KAHLER »

Franto, s tímto typem nemám zkušenost. Zdají se mi tam dost větší oka. Jinak rozměr je teoreticky dostatečný. Karl
A z vlastní zkušenosti vím že jedna síť mnohdy nestačí, takže to kombinuji buď s celtou nebo i se sítí ČSLA ( Československá lidová armáda - pro ty kdo neví...). Ta je trochu neskladná a na dlouhé přenášení to není.
vafo
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vlasťa Horák

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od vafo »

brnj: vím, není to k tématu, ale rád bych reagoval na část Tvého dotazu.
Píšeš, že s wild focením teprve začínáš a uvedl jsi některé druhy, které by jsi si rád zvěčnil.
Podle mého by jsi měl v začátcích pokukovat po méně náročných objektech. Je jasné, že takové vlhy jsou velmi atraktivní ptáci a troufám si říct, že neznám žádného fotografa přírody, který by si tyhle krasavce nechtěl vyfotit. Je si ale třeba uvědomit, že u takových ptáků jsou potřeba i zkušenosti, aby nebylo ohroženo hnízdění apod. Pokud zkušenosti zatím nemáš, tak bych raději tohle realizoval POUZE za asistence zkušenějšího kolegy, nebo se zatím poohlédl po něčem běžnějším.
Neber mou reakci prosím nijak špatně. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBYLA ZA ÚČELEM ODRAZOVÁNÍ od tak překrásného koníčku, jako je focení zvířat... : beer:
brnj

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od brnj »

vafo píše:brnj: vím, není to k tématu, ale rád bych reagoval na část Tvého dotazu.
Píšeš, že s wild focením teprve začínáš a uvedl jsi některé druhy, které by jsi si rád zvěčnil.
Podle mého by jsi měl v začátcích pokukovat po méně náročných objektech. Je jasné, že takové vlhy jsou velmi atraktivní ptáci a troufám si říct, že neznám žádného fotografa přírody, který by si tyhle krasavce nechtěl vyfotit. Je si ale třeba uvědomit, že u takových ptáků jsou potřeba i zkušenosti, aby nebylo ohroženo hnízdění apod. Pokud zkušenosti zatím nemáš, tak bych raději tohle realizoval POUZE za asistence zkušenějšího kolegy, nebo se zatím poohlédl po něčem běžnějším.
Neber mou reakci prosím nijak špatně. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBYLA ZA ÚČELEM ODRAZOVÁNÍ od tak překrásného koníčku, jako je focení zvířat... : beer:
Ahoj to je v poriadku samozrejme sa chcem pri fotení správať maximálne opatrne nechcem rušit vtáky pri hniezdení a nielen prteto že sa to zo zakona nesmie, napr ma laka vyfotit aj lednačka riečneho tak hladám o nich články na internete .Napr. pekný článok o ňom je v časopise Naše príroda, v čísle volne k stiahnutiu .Zatial mam doma instalované krmitko na ktorom fotím.Skuseneho kolegu nemám ale urcite by sa zišla aspoň rada ornitologa.
Jakub Mrocek
běžný
běžný
Jméno: Jakub Mrocek

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od Jakub Mrocek »

Mne sa selkom osvedčili sniper šály. Vyrábajú sa v rôznych vzoroch a sú aj dosť skladné. Majú rozmer cca 2x1m ale keď spojíš 2 dokopy mohlo by to stačiť. Ja ich používam tak že si ju prehodím cez foťák a statív.
https://www.gearcheckers.com/sk/
EOS 70D, EOS 5D, EF 400/2.8L IS USM
Frca
VIP
VIP

Maskovaciu sieť alebo?

Příspěvek od Frca »

Díky všem za reakce a rady,zaujal mě tento stan,kdybych mu amputoval podlážku,mohl bych ho možná využít na focení např. u vody a pod.Jen nemám s těmito žádné zkušenosti,tak bych byl rád za názor.
http://sz.aukro.cz/stan-tubus-pro-2-oso ... 31814.html
Odpovědět

Zpět na „Výstroj a maskování“