Aplikace

Sešívka

Aplikace

Příspěvek od Sešívka »

pro ty, kteří používají iPhone nebo o něm uvažují:
Birds of Europe
iBirdPro
ptáci Evropy
iBird15

a pro odlehčení iShootTurkey :-).
jjbeggar

Aplikace

Příspěvek od jjbeggar »

Pro ty, kteří používají Android doporučuji:
Birds PRO Nature Mobile

Lze i stáhnout i trial verzi, PRO stojí cca 250 Kč, obsahuje 229 ptačích druhů vyskytujících se v Evropě, myslím že 99% v ČR. Každý pták obsahuje kromě fotografií a popisu i zvuky (migrace, volání, varování, apod.)
Mám odzkoušeno, že zvuky fungují i jako "vábnička", sýkorky, strakapoudi, žluva a jiní na zvuky reagují a odpovídají, někteří zvědavci přiletí i blíže prozkoumat neznámého "návštěvníka".
Attronach
běžný
běžný
Jméno: Vladimir Zenatik

Aplikace

Příspěvek od Attronach »

Skoda ze to neni i pro Blackberry
Nikon D7100 | Nikkor AF-S 300 f/4D IF-ED | TC-14II | Nikkor AF-S 18-105 f/3.5-5,6G ED | FEISOL CT-3442 Rapid + CB-40D | http://www.photo-nature.cz
Totmi
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Martin Grossman

Aplikace

Příspěvek od Totmi »

Je prosím ta placená verze Birds PRO Nature Mobile i v češtině, nebo jen německy či anglicky, jako trial?
Technika: Do roku 2020 Canon, Od léta 2020 Sony A9ii+Sony 200-600/5.6-6.3, Stativ + hlava FEISOL.
http://www.martin-grossman.com
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Aplikace

Příspěvek od honziceks »

Tak dnes mi prislo do emailu, ze je konecne Collins ve verzi pro Iphone.

Odkaz je zde :
https://itunes.apple.com/gb/app/collins ... mpt=uo%3D4

Zatím jsem si jej nestahnul, pouzivam naskenovanou verzi , kterou mam ulozenu ve forme obrazku. Nemusim tak tahat papirovou knizku. Kazdopadne asi si ji poridim i do mobilu.

Zatím nejlepší aplikaci na urcovani ptaku v Evrope kterou mam v mobilu (Iphone) je Birds of Northern Europe od Birdguides . Ten stal cca. 15EUR a uz se mi mnohokrat vyplatil.
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Re: Aplikace

Příspěvek od Photomecan »

Bezva, jdu na ni.

Sent from my iPad using Tapatalk
Nadzi
běžný
běžný

Aplikace

Příspěvek od Nadzi »

Ja som si teraz stiahol pre iOS Atlas Ptaku pro deti

Je to velice hezka aplikace v češtine s krásnymi fotkami aj s českým komentom a je tam plno druhu a vše kolem toho potrava zvuk atd

Premena velice naucna vec a čo je fajn tak je Free
Predam Nikon D7100 telo zaruka 1,5 rok cena 800 eur + dohoda ziadne znamky pouzivania cca 10 000 cvakov
vintorez
protahující
protahující
Jméno: Roman Pícha

Aplikace

Příspěvek od vintorez »

Používáte někdo nějakou aplikaci pro záznam pozorování v terénu (pro Android)?
w1k
běžný
běžný
Jméno: viktor čech

Aplikace

Příspěvek od w1k »

Totmi
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Martin Grossman

Aplikace

Příspěvek od Totmi »

Ahoj kamarádi. Hledám ofline aplikaci na Androida, která umí "průměrování trasového bodu "U nás je použitelná aplikace Mapy od Seznamu. Ale v zahraničí už je to horší. Jde mě o uložení místa, kde se chci vrátit. (Třeba zaparkované auto :-) ) Máte někdo s něčím podobným zkušenost? Díky. M.
Technika: Do roku 2020 Canon, Od léta 2020 Sony A9ii+Sony 200-600/5.6-6.3, Stativ + hlava FEISOL.
http://www.martin-grossman.com
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Aplikace

Příspěvek od uray »

Ahoj, sice nevím přesně co to je průměrování trasového bodu, ale uložit si bod, nebo nahrávat trasu umí free aplikace Locus (mimochodem umožňuje použití offline map).
https://play.google.com/store/apps/deta ... ocus&hl=cs
P.C.
zimní host
zimní host

Aplikace

Příspěvek od P.C. »

Pro Android doporučuju aplikaci BioLog:
http://biolog.nature.cz/#1

Aplikace BioLog byla vytvořena pro zájemce o přírodu a slouží jako digitální zápisník pozorování fauny a flóry na území ČR. Zapisovat je možné živočichy, rostliny a houby vyskytující se ve střední Evropě. Umožňuje lokalizovat a popsat pozorování druhů přímo v terénu, přidat fotografii a uložit je do mobilního zařízení. Vybraná pozorování je možné odeslat do databáze výskytu druhů spravované Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR nebo exportovat pro vlastní využití a vyhodnocení.

Aplikace je dostupná ve dvou jazycích: čeština, angličtina

Funkce:

Zápis pozorovaných druhů v místě lokalizace
Výběr druhů z druhových seznamů, klávesnicí nebo hlasem
Možnost přiložení fotodokumentace či podrobných informací (počet, poznámka a další) k pozorovanému druhu
Přehled všech osobních pozorování přímo v mobilním zařízení včetně jejich zobrazení v mapě
Export pozorování do tabulkového formátu (CSV)
Možnost ukládání záznamů do centrální databáze AOPK ČR (pro nahrání je nutný účet v rámci informačního systému AOPK ČR)
Internetové připojení není potřebné v době zápisu pozorování
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Aplikace

Příspěvek od aqualife »

No nevím, je to vlastně zveřejnění lokalit. Třeba pro lovce brouků na kšeft jistě dobrá zpráva, pro přírodu už méně.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Aplikace

Příspěvek od MartinP »

aqualife píše:No nevím, je to vlastně zveřejnění lokalit. Třeba pro lovce brouků na kšeft jistě dobrá zpráva, pro přírodu už méně.
Karle, není. Ty nemáš možnost vidět pozorování ostatních, jen své. Komplexní údaje zůstávají ve správě AOPK a tam jsou snad v bezpečí.
Slouží to Tobě jako zápisník pozorování a zároveň dobré věci = monitoringu vedeného AOPK. Mám to nainstalováno, Ondra to dokonce i používá, ale nejsem si jistý, jak moc často.
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Aplikace

Příspěvek od aqualife »

MartinP píše:
aqualife píše:No nevím, je to vlastně zveřejnění lokalit. Třeba pro lovce brouků na kšeft jistě dobrá zpráva, pro přírodu už méně.
Karle, není. Ty nemáš možnost vidět pozorování ostatních, jen své. Komplexní údaje zůstávají ve správě AOPK a tam jsou snad v bezpečí.
Slouží to Tobě jako zápisník pozorování a zároveň dobré věci = monitoringu vedeného AOPK. Mám to nainstalováno, Ondra to dokonce i používá, ale nejsem si jistý, jak moc často.
No nevím, já mám v práci dost pomalý internet abych to otestoval, ale právě jsem si našel 5 lokalit vlhy pestré.
Odpovědět

Zpět na „Literatura“