Bezdrátová kamera se záznamem obrazu
-
enda
- VIP

- Jméno: Leo Dvořák
Tuto myšlenku mám v hlavě už dlouho, ale až teď jsem dostal chuť ji zrealizovat...
Chtěl bych nějakou bezdrátovou venkovní kameru, která by uměla nahrávat.
Příklad: Je zima, za domem mám krmítko, jdu do školy, zapnu nebo nastavím, kdy se má zapnout a kdy skončit nahrávání a až bych přišel, tak bych si na pc prohlédnul, co na krmítku zajímavého bylo a třeba bych uzpůsobil krmení atd...
Trochu jsem na webu pohledal, něco i našel, ale cena min. kolem 5000, představoval jsem si něco kolem 1000.
Mám doma webkameru, něco bych zkusil třeba z ní vytvořit, ale to je asi blbost...
Budu rád za nápady, předem díky.
Chtěl bych nějakou bezdrátovou venkovní kameru, která by uměla nahrávat.
Příklad: Je zima, za domem mám krmítko, jdu do školy, zapnu nebo nastavím, kdy se má zapnout a kdy skončit nahrávání a až bych přišel, tak bych si na pc prohlédnul, co na krmítku zajímavého bylo a třeba bych uzpůsobil krmení atd...
Trochu jsem na webu pohledal, něco i našel, ale cena min. kolem 5000, představoval jsem si něco kolem 1000.
Mám doma webkameru, něco bych zkusil třeba z ní vytvořit, ale to je asi blbost...
Budu rád za nápady, předem díky.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
Webkamerka akorát snímá - musel bys to mít připojené drátem/bezdrátem k nějakému pc, které by běželo - u bezdrátu bys řešil ještě napájení v usb a další dráty na připojení asi bluetooth. Lepší by bylo pořídit nějaký starý kompakt. Jeden návod máš třeba tu:
http://www.jesseshunting.com/site/homebrew-cams.html
http://www.jesseshunting.com/site/homebrew-cams.html
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
enda
- VIP

Starý kompakt mám, ale připadá mi to dost složité, nemohli byste mi to někdo stručně vysvětlit?
Díky.
Díky.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
-
enda
- VIP

Mohl by mi někdo vysvětlit, jak funguje tato kamera? Minikamera color CMOS 1/3" PAL-CCIR,pr.87x65mm na této stránce: http://www.hadex.cz/alarmy-pircidla-kam ... der-nazev-
Má zabudovaný senzor pohybu a napájí se jak?
Jsou to hloupé dotazy, ale jsem tak trochu antitechnik a rád bych se dozvěděl, jestli by třeba něco takového nešlo použít jako fotozvěd...
Díky
Má zabudovaný senzor pohybu a napájí se jak?
Jsou to hloupé dotazy, ale jsem tak trochu antitechnik a rád bych se dozvěděl, jestli by třeba něco takového nešlo použít jako fotozvěd...
Díky
-
enda
- VIP

Teď jsem našel ještě toto: http://aukro.cz/item1103201035_mini_kam ... _nova.html
Režim nahrávání je buď ručně nebo na základě detekce zvuku.
Výdrž baterie je sice malá - 2 hodiny, ale za ty peníze...
Moje představa: Ráno za tmy umístím kameru ke krmítku, napajedlu, hnízdu...a zapnu ruční nahrávání, odejdu, třeba do školy a až přijdu, tak baterie budou samozřejmě vybité, ale záznam tam bude (?) a já si prohlédnu ty dvě hodiny záznamu...
Je to úplná blbost, co tady píšu nebo ne?
Režim nahrávání je buď ručně nebo na základě detekce zvuku.
Výdrž baterie je sice malá - 2 hodiny, ale za ty peníze...
Moje představa: Ráno za tmy umístím kameru ke krmítku, napajedlu, hnízdu...a zapnu ruční nahrávání, odejdu, třeba do školy a až přijdu, tak baterie budou samozřejmě vybité, ale záznam tam bude (?) a já si prohlédnu ty dvě hodiny záznamu...
Je to úplná blbost, co tady píšu nebo ne?
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
Ta kamera na aukru ale nesnímá v reakci na pohyb - to že někam přiletí potichu pták nemusí zaregistrovat, případně může rušit cokoli v okolí mimo záběr a kamera se bude zbytečně spouštět. Je to spíš určené někam do místnosti, kde je rozdíl zvuku oproti tichu. Dvě hodiny... sice pěkné, ale koukat dvě hodiny na kontinuální záznam asi není moc optimální. Zase ale pokud je to na místě, kde prostě něco být musí - hnízdo, pravidelné pítko, krmítko, ... tak by to stačilo.
Ta minikamera má taky malé rozlišení, takže by byla potřeba to dát hodně blízko, aby tam bylo něco vidět - objektiv má hodně širokoúhlý. Navíc nemá senzor, je určená asi pro kontinuální záznam. Je to spíš na něco orientačního - jestli někdo něco ničí apod. Červený kabel bude videovýstup, zbylé dva asi na napájení a pohyb motorku.
Ideální je pročíst ten odkaz, co jsem sem dal, i když je to v aj. Dole je i popsané co a jak pro neelektroniky.
Ta minikamera má taky malé rozlišení, takže by byla potřeba to dát hodně blízko, aby tam bylo něco vidět - objektiv má hodně širokoúhlý. Navíc nemá senzor, je určená asi pro kontinuální záznam. Je to spíš na něco orientačního - jestli někdo něco ničí apod. Červený kabel bude videovýstup, zbylé dva asi na napájení a pohyb motorku.
Ideální je pročíst ten odkaz, co jsem sem dal, i když je to v aj. Dole je i popsané co a jak pro neelektroniky.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
Sešívka
enda: to, co sháníš, řeší fotozvěd. Je to dražší záležitost, to je pravda, ale výsledky jsou velice dobré. Při výběru si dej pozor na citlivost čidla, některé modely nereagují na malá zvířata, jako jsou právě ptáci nebo myši.
Ve fotozvědovi si nastavíš interval, kdy chceš, aby byl v akci a monitoroval prostředí. U některých modelů můžeš nastavit čas, např. od 6 do 18 hodin apod.. Aby nesnímal stále stejné zvíře na krmítku/krmelišti, tak nastavíš prodlevu v činnosti. Např. natočí video (nastavuješ si délku) a pak se na nějakou dobu uloží ke spánku (také nastavuješ). Po uplynutí této doby se zvěd opět probudí a je připraven k akci. Pokud zaregistruje pohyb, tak provede činnost, kterou mu zadáš (foto/video).
Ve fotozvědovi si nastavíš interval, kdy chceš, aby byl v akci a monitoroval prostředí. U některých modelů můžeš nastavit čas, např. od 6 do 18 hodin apod.. Aby nesnímal stále stejné zvíře na krmítku/krmelišti, tak nastavíš prodlevu v činnosti. Např. natočí video (nastavuješ si délku) a pak se na nějakou dobu uloží ke spánku (také nastavuješ). Po uplynutí této doby se zvěd opět probudí a je připraven k akci. Pokud zaregistruje pohyb, tak provede činnost, kterou mu zadáš (foto/video).
-
enda
- VIP

Fotozvěda znám, ale právě o tu cenu jde. Kdybych do toho chtěl tolik investovat, tak se nerozmýšlím a jdu do fotozvěda.
Hledám právě levnou alternativu, byť horší, nějakou tu bezpečnostní kameru nebo něco.
Na ten odkaz, co posílal taek, jsem se díval, ale ikdyž něco rozumím a navíc moje mamka učí angličtinu a sestra je překladatelka, tak já to prostě nerozlouskám
A příjde mi to hodně složité, starý kompakt mám, ale to je tak všechno, co z toho chápu, kdyby byl někdo ochoten mi napsat český a hodně jednoduchý návod, jak na to, tak budu strašně rád.
Hledám právě levnou alternativu, byť horší, nějakou tu bezpečnostní kameru nebo něco.
Na ten odkaz, co posílal taek, jsem se díval, ale ikdyž něco rozumím a navíc moje mamka učí angličtinu a sestra je překladatelka, tak já to prostě nerozlouskám
A příjde mi to hodně složité, starý kompakt mám, ale to je tak všechno, co z toho chápu, kdyby byl někdo ochoten mi napsat český a hodně jednoduchý návod, jak na to, tak budu strašně rád.