Žluna zelená - Picus viridis - Žlna zelená

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Štěpán Strádal

Žluna zelená - Picus viridis - Žlna zelená

Příspěvek od StepanS »

Celé jaro jsem je ani nezahlíd. A dnes jsem zjistil, že jsem celkem často chodil přímo pod hnízdem : roll: .
Přílohy
Zlunazelena.jpg
Zlunaz.jpg
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Re: Žluna zelená

Příspěvek od Photomecan »

To si dovedu představit, já jsem našel cca 5 dutin strakapouda, všechny tragicky orientované. Nakonec jsem kousek od domu našel jednu cca 5m nad zemí, otevřenou na jihozápad. Dole křoviny...ideální místo. Pozdě. : cry: Žlunu jsem naháněl také, jsou tu všude slyšet, dutinu jsem nenašel. Příště dám do hospody inzerát a nabídnu odměnu za tip.. To by v tom byl čert : evil:
Fotky pěkné, ta první je dokonale environmentální - vyniká ochranné zbarvení, jinak hodně nápadné ...
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od StepanS »

Enviromentálních mám většinu, zastihl jsem je v posledním dni hnízdění. Bohužel bylo dokonale pod mrakem, a pro nedostatek času na nerušené přibližování jsem je radši fotil z větší vzdálenosti.
Photomecan
VIP
VIP

Žluna zelená juv.

[mrtve linky]

Fullframe, ISO320, 1/100, C EF500+ TC1,4 + TC1,5 Kenko SHQ : wink: f7,1, stativ

Mládě žluny zelené, poměrně odvážně doskákalo na vzdálenost, kdy jsem byl schopen spáchat pouze portrét... doufám, že mu cit pro spolupráci zůstane do dospělosti. Pro rejpaly: barevnou korekci jsem bral z čistě bílé - květu sedmikrásky : lol: !
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Re: Žluna zelená juv.

Příspěvek od taek »

Jáák rejpaly ... : D Parádní fotka.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
Photomecan
VIP
VIP

Slíbený portrét:
[mrtve linky]

(trochu to výřez je, cca 20% )
RadoAdo
zimní host
zimní host
Jméno: Radovan Adamíček

Příspěvek od RadoAdo »

Tak se na tebe konečně usmálo štěstí a máš žlunu :)
Kde jsi ji ulovil? V Litovelském Pomoraví?
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
Photomecan
VIP
VIP

Ale já už Žlunu zelenou mám delší dobu http://www.photomecan.eu/cs/mdl/info/zluna-zelena, já chtěl najít dutinu !!! Jenže s mými časovými možnostmi se musím motat kolem bydliště. Ale teď snad bude více času...

Ještě jednu přidám:
[mrtve linky]
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

Gratuluji : wink: ,
vypadá to Martine,že jsi ji nalákal na něco k snědku a ona má teď zalepený zobák : D

U nás na horách se potulují jen po stromech a nebo jsem je dvakrát viděl něco sbírat okolo cesty : shock: .
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od StepanS »

Paráda : D .
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

To nemá chybu. : D : D : D
f- 1050mm a taková ostrost.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Photomecan
VIP
VIP

Sice je to OT, nepatří to sem, ale k ostrosti: neumím posoudit, jak je to s jinými kousky, ale u mne funguje kombinace TC Canon 1,4x a TC Kenko SHQ 1,5x až neskutečně dobře, hlavní podíl na tom bude mít 1DMk2 (poměrně velký a "řídký" snímač a nižší rozlišení je tolerantnější k takovým zhovadilostem, které používám), AF funguje na 95%... a 8 MPix pro tisk A3 stačí. Přemýšlel jsem o upgrade těla, ale 1DMk3 přeskočím zcela jistě a 1DMk4 budu chtít hodně vyzkoušet (na video a LiveView kašlu, prach není s použitím supertele až tak problém, 16 MPix a vylepšený AF by mohlo být fajn ale HLAVNĚ ISO - pokud by bylo použitelné 3200, to by byl zásadní důvod k upgrade).
Možná si sedly výrobní tolerance..každopádně, ohnisko 1050mm uspoří ony kritické 2 metry, je to kombo na malé pěvce.. Na druhou stranu je AF pomalejší, občas se hledá, na konstrastních plochách aberuje a musí se s tím umět fotit, povede se každá třetí až pátá fotka, nutno to kropit v sériích a pak vybrat. Žluna byla focena na čas okolo 1/100 !! Soustava je docela "vachrlatá", těch bajonetů už je tam na tu váhu prostě moc : roll: ... tož tak.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Končím, prodávám všechno!!! Zn. nejlevnější nabídce : D !
vafo
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vlasťa Horák

Příspěvek od vafo »

Ta poslední je Martine hóóódně povedená. Na to, že skládáš 2 konvertory na sebe je i kresba velmi dobrá
Honza
stálý
stálý

Příspěvek od Honza »

Žlunu považuji za jednoho z našich nejkrásnějších ptáků, ale ještě se mi ji nepodařilo cvaknout z větší blízky než na této (dnešní) fotce.Plachá Žluns je na moje šoulačky to asi příliš plachá....ale kdo má sedět půl dne v krytu nebo u hnízda....to se radši projdu. Trpělivým ale obdiv. :listen:
[mrtve linky]
Naposledy upravil(a) Honza dne 01 bře 2011, 19:36, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „ŠPLHAVCI, LELKOVÉ, KUKAČKY, SROSTLOPRSTÍ“