Žluna zelená - Picus viridis - Žlna zelená
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- StepanS
- zkušený běžný

- Jméno: Štěpán Strádal
Žluna zelená - Picus viridis - Žlna zelená
Celé jaro jsem je ani nezahlíd. A dnes jsem zjistil, že jsem celkem často chodil přímo pod hnízdem : roll: .
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Re: Žluna zelená
To si dovedu představit, já jsem našel cca 5 dutin strakapouda, všechny tragicky orientované. Nakonec jsem kousek od domu našel jednu cca 5m nad zemí, otevřenou na jihozápad. Dole křoviny...ideální místo. Pozdě.
Žlunu jsem naháněl také, jsou tu všude slyšet, dutinu jsem nenašel. Příště dám do hospody inzerát a nabídnu odměnu za tip.. To by v tom byl čert
Fotky pěkné, ta první je dokonale environmentální - vyniká ochranné zbarvení, jinak hodně nápadné ...
Fotky pěkné, ta první je dokonale environmentální - vyniká ochranné zbarvení, jinak hodně nápadné ...
- StepanS
- zkušený běžný

Enviromentálních mám většinu, zastihl jsem je v posledním dni hnízdění. Bohužel bylo dokonale pod mrakem, a pro nedostatek času na nerušené přibližování jsem je radši fotil z větší vzdálenosti.
- Photomecan
- VIP

Žluna zelená juv.
[mrtve linky]
Fullframe, ISO320, 1/100, C EF500+ TC1,4 + TC1,5 Kenko SHQ
f7,1, stativ
Mládě žluny zelené, poměrně odvážně doskákalo na vzdálenost, kdy jsem byl schopen spáchat pouze portrét... doufám, že mu cit pro spolupráci zůstane do dospělosti. Pro rejpaly: barevnou korekci jsem bral z čistě bílé - květu sedmikrásky : lol: !
Fullframe, ISO320, 1/100, C EF500+ TC1,4 + TC1,5 Kenko SHQ
Mládě žluny zelené, poměrně odvážně doskákalo na vzdálenost, kdy jsem byl schopen spáchat pouze portrét... doufám, že mu cit pro spolupráci zůstane do dospělosti. Pro rejpaly: barevnou korekci jsem bral z čistě bílé - květu sedmikrásky : lol: !
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
Re: Žluna zelená juv.
Jáák rejpaly ...
Parádní fotka.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
- Photomecan
- VIP

Slíbený portrét:
[mrtve linky]
(trochu to výřez je, cca 20% )
[mrtve linky]
(trochu to výřez je, cca 20% )
- RadoAdo
- zimní host

- Jméno: Radovan Adamíček
Tak se na tebe konečně usmálo štěstí a máš žlunu
Kde jsi ji ulovil? V Litovelském Pomoraví?
Kde jsi ji ulovil? V Litovelském Pomoraví?
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
- Photomecan
- VIP

Ale já už Žlunu zelenou mám delší dobu http://www.photomecan.eu/cs/mdl/info/zluna-zelena, já chtěl najít dutinu !!! Jenže s mými časovými možnostmi se musím motat kolem bydliště. Ale teď snad bude více času...
Ještě jednu přidám:
[mrtve linky]
Ještě jednu přidám:
[mrtve linky]
-
Krafra
- VIP

Gratuluji
,
vypadá to Martine,že jsi ji nalákal na něco k snědku a ona má teď zalepený zobák
U nás na horách se potulují jen po stromech a nebo jsem je dvakrát viděl něco sbírat okolo cesty
.
vypadá to Martine,že jsi ji nalákal na něco k snědku a ona má teď zalepený zobák
U nás na horách se potulují jen po stromech a nebo jsem je dvakrát viděl něco sbírat okolo cesty
- StepanS
- zkušený běžný

Paráda
.
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
To nemá chybu.
f- 1050mm a taková ostrost.
f- 1050mm a taková ostrost.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
- Photomecan
- VIP

Sice je to OT, nepatří to sem, ale k ostrosti: neumím posoudit, jak je to s jinými kousky, ale u mne funguje kombinace TC Canon 1,4x a TC Kenko SHQ 1,5x až neskutečně dobře, hlavní podíl na tom bude mít 1DMk2 (poměrně velký a "řídký" snímač a nižší rozlišení je tolerantnější k takovým zhovadilostem, které používám), AF funguje na 95%... a 8 MPix pro tisk A3 stačí. Přemýšlel jsem o upgrade těla, ale 1DMk3 přeskočím zcela jistě a 1DMk4 budu chtít hodně vyzkoušet (na video a LiveView kašlu, prach není s použitím supertele až tak problém, 16 MPix a vylepšený AF by mohlo být fajn ale HLAVNĚ ISO - pokud by bylo použitelné 3200, to by byl zásadní důvod k upgrade).
Možná si sedly výrobní tolerance..každopádně, ohnisko 1050mm uspoří ony kritické 2 metry, je to kombo na malé pěvce.. Na druhou stranu je AF pomalejší, občas se hledá, na konstrastních plochách aberuje a musí se s tím umět fotit, povede se každá třetí až pátá fotka, nutno to kropit v sériích a pak vybrat. Žluna byla focena na čas okolo 1/100 !! Soustava je docela "vachrlatá", těch bajonetů už je tam na tu váhu prostě moc : roll: ... tož tak.
Možná si sedly výrobní tolerance..každopádně, ohnisko 1050mm uspoří ony kritické 2 metry, je to kombo na malé pěvce.. Na druhou stranu je AF pomalejší, občas se hledá, na konstrastních plochách aberuje a musí se s tím umět fotit, povede se každá třetí až pátá fotka, nutno to kropit v sériích a pak vybrat. Žluna byla focena na čas okolo 1/100 !! Soustava je docela "vachrlatá", těch bajonetů už je tam na tu váhu prostě moc : roll: ... tož tak.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
- vafo
- zkušený protahující

- Jméno: Vlasťa Horák
Ta poslední je Martine hóóódně povedená. Na to, že skládáš 2 konvertory na sebe je i kresba velmi dobrá
- Honza
- stálý

Žlunu považuji za jednoho z našich nejkrásnějších ptáků, ale ještě se mi ji nepodařilo cvaknout z větší blízky než na této (dnešní) fotce.Plachá Žluns je na moje šoulačky to asi příliš plachá....ale kdo má sedět půl dne v krytu nebo u hnízda....to se radši projdu. Trpělivým ale obdiv.
[mrtve linky]
[mrtve linky]
Naposledy upravil(a) Honza dne 01 bře 2011, 19:36, celkem upraveno 1 x.