Tenkozobec opačný - Recurvirostra avosetta - Šabliarka modronohá
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Jan Veber
- zkušený vzácný host

- Jméno: Jan Veber
Tenkozobec opačný - Recurvirostra avosetta - Šabliarka modronohá
Tady přidávám jednoho z letošních rumunských černobílých krasavců...Jsou opravdu nádherní...( o tom bílém přepalu vím, ale nevím, jak se ho zbavit
)
- orchidej
- zkušený běžný

- Jméno: Petr Bambousek
Tenkozobec opačný-Recurvirostra avosetta
Černobílý zvířata by se měly zakázat!
Každopádně myslím, že to zachránit jde. Vyřešíme, zařídíme
Tenkozobec krásnej!
Každopádně myslím, že to zachránit jde. Vyřešíme, zařídíme
Tenkozobec krásnej!
PETR BAMBOUSEK
http://www.SulaSula.com
http://www.SulaSula.com
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
Honzo
, radu necháme fundovanějším.
Míra
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
- Jan Veber
- zkušený vzácný host

No, když mi poradí, dám Ti vdět, jak to dopadlo, jo? díky za hodnocení.ptacatko1 píše:Honzo![]()
![]()
, radu necháme fundovanějším.
Míra
- ptacatko1
- VIP

Jednu radu bych měl, když vím, že budu fotit snímky mezi stínem a světly, tak nastavím u přístroje kompenzace expozice na -1 a a podívám se na vyfotografovaný snímek na LCD, kde vidím problikávat černobíle skvrny s černými a podle toho doladím, samozřejmě to musím na fotoaparátu nastavit, jinak se dá přepal i podal korigoat v pluginu Camera RAW nebo taky DDP. Ještě jedna maličkost, pří následném zpracování v PC se dá ještě zvýšit přepal tatarata, tak pozor, dobrý je třeba v zoneru si zapnout funkci : zobrazit přepaly Shift+O.
Míra
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
- Jan Veber
- zkušený vzácný host

díky!!!ptacatko1 píše:Jednu radu bych měl, když vím, že budu fotit snímky mezi stínem a světly, tak nastavím u přístroje kompenzace expozice na -1 a a podívám se na vyfotografovaný snímek na LCD, kde vidím problikávat černobíle skvrny s černými a podle toho doladím, samozřejmě to musím na fotoaparátu nastavit, jinak se dá přepal i podal korigoat v pluginu Camera RAW nebo taky DDP. Ještě jedna maličkost, pří následném zpracování v PC se dá ještě zvýšit přepal tatarata, tak pozor, dobrý je třeba v zoneru si zapnout funkci : zobrazit přepaly Shift+O.
Míra
-
enda
- VIP

- Jméno: Leo Dvořák
Krásná fotka, až se zbavíš přepalu, bude dokonalá
Jak jsou tito krasavci velcí, ještě jsem ho neviděl, ale viděl jsem pisilu, tak by mě zajímalo srovnání právě s ní
Jak jsou tito krasavci velcí, ještě jsem ho neviděl, ale viděl jsem pisilu, tak by mě zajímalo srovnání právě s ní
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
- Jan Veber
- zkušený vzácný host

Leo, jsou možná o malinko větší než pisily, možná srovnatelní, ale jedno vím jistě, jsou krásní a zažili jsme při jejich pozorování krásné chvíle. Už se za nimi opět těším!enda píše:Krásná fotka, až se zbavíš přepalu, bude dokonalá![]()
- KAHLER
- zkušený protahující

- Jméno: Karel Palacký
Přidám taky jednoho, ze společného focení z Honzou. Tak jsem to viděl já
. Karl
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
- Jan Veber
- zkušený vzácný host

Karle, ten je luxusní!
- ptacatko1
- VIP

Krasavec krásná, fotečka jak víno.
Míra
Míra
- Jan Veber
- zkušený vzácný host

Míro, my seděli vedle sebe na zemi jen s přehozenou snajperskou šálou, Karlovi se vážně povedl!
- KAHLER
- zkušený protahující

- Jméno: Karel Palacký
Vážení, díky.Jistě by se našly mouchy, ale jsem rád že se líbí!
.Karl
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Karle, moc pěkný 
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Někdy to hold bez přepalu nejde, pak je jediná možnost vyvolat fotku z rawu "na světla" a normálně a pak v editoru dvě vrstvy, dolů vyvolaná na světla, nad ní tu "normální" - tedy takovou, jakou chceš mít 90% fotky. Potom z horní vrstvy odmazat přepálenou část tak,aby ji nahradila ta spodní,ve světlech správně vyvolaná. Výsledkem bude fotka bez přepalů, jen to chce opatrně. Nejedná se o žádnou manipulaci s obsahem, pouze nahrazení nedokonalosti dynamického rozsahu čipu.
Při focení umí některé foťáky fotit s prioritou světel, musí se to v menu nastavit. Výsledkem je trochu tmavší fotka, což se dá doladit opět při vyvolávání z rawu, ale přepaly to ztlumí. Na kontrolu přepalů slouží primárně histogram - nemá cenu se na fotku příliš dívat na displeji, foťák si raw převede do jpg a ten zobrazí. Lepší je náhled a histogram.
Při focení umí některé foťáky fotit s prioritou světel, musí se to v menu nastavit. Výsledkem je trochu tmavší fotka, což se dá doladit opět při vyvolávání z rawu, ale přepaly to ztlumí. Na kontrolu přepalů slouží primárně histogram - nemá cenu se na fotku příliš dívat na displeji, foťák si raw převede do jpg a ten zobrazí. Lepší je náhled a histogram.