Ledňáček trpasličí - Ispidina picta

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Opět něco na zpestření:

[mrtve linky]

Rodinku Ledňáčka trpasličího jsme potkali v NP Entabeni během polední pauzy v kempu - tím pádem ze siesty nebylo nic a následovaly pokusy o fotografování tohoto okřídleného drahokamu. Vzhledem k jeho velikosti a polednímu ostrému slunci bylo obtížné ledňáčka sedícího v hlubokém stínu křoví vůbec nalézt i přes jeho zářivé zbarvení. Bylo nutno použít blesk ke zmírnění kontrastů a také díky němu vyniklo zářivě modré zbarvení ledňáčků, kteří právě dokrmovali mladé...

stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Mrknu na to ještě z jiného počítače, ale zdá se mi, že špatnými světelnými podmínkami a bleskem ten snímek hodně utrpěl. Vidím to přesaturovaně s nádechem žluté, kresba místy až slitá v jednu barvu. Od tebe jsem zvyklý na jinou kvalitu. : unknown:
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

Mně se zdá, že jsi se s tím popral dost úspěšně - nádech do žluté dává slunce přes listy, úplně si připadám, že jsem s ním pod tím stromem v Africe... : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
RadoAdo
zimní host
zimní host
Jméno: Radovan Adamíček

Příspěvek od RadoAdo »

Nezdá se mi to přesaturované. Zelené pozadí je normální a barevnost ledňáčka mi taky přijde O.K.
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

OK, kouknu na to ještě jinde. Za to může určitě adobeRGB a můj notebook :-)
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Příspěvek od taek »

Pěknej trpajzlík, o kolik je menší než ten náš?
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
Photomecan
VIP
VIP

O hodně, velikostí bych ho přirovnal k budníčkovi menšímu, cca 11- 13cm délky...a ty podmínky byly opravdu brutální..postupně přidám ještě další ledňáčky - senegalského, kápového a asi malachitového. Ono je opravdu divné, když v lese potkáš ledňáčka a voda široko daleko nikde. A pak zjistíš, že má v zobáku agamu :)

[mrtve linky]
RadoAdo
zimní host
zimní host
Jméno: Radovan Adamíček

Příspěvek od RadoAdo »

Tihle prckové budou asi pořádní "predátoři". Tady http://greglasley.com/africanpygking.html jsem našel fotky s ulovenou žábou, švábem a cikádou. Zajímalo by mne jakým způsobem probíhá lov.
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
Photomecan
VIP
VIP

Jo, to je přesné - lov probíhá úplně stejně jako u našeho ledňáčka - sedí na větvičce a kouká, kde se co šustne. Rozdíl je v tom, že nesedí nad vodou ale nad trávou. Jakmile něco objeví, startuje kolmo dolů a vrací se na stejné místo. kde chvíli s úlovkem mlátí o větev a pak ji slupne...bohužel, s úlovkem se mi ho chytit nepovedlo, kolegovi však ano...

start na kořist: [mrtve linky]
Karlos Lomský
běžný
běžný

Příspěvek od Karlos Lomský »

Tak tedy přidám jednoho ledňáčka s agamkou, podařilo se mi ho chytit s úlovkem, ale nejlepší akci jsem prošvihl, vylezl jsem totiž jen tak bos s nasazenou 300mm na foťáku ze stanu a jak jsem za ním prolézal křovím, popolétl ke mě a předal agamu mláděti, které jsem vůbec neviděl. Bylo to tak blízko, že 3-stovka už neostřila a trvalo to snad vteřinu. A byly v pr..... . No 5 minut jsem používal slova, která je třeba jedině vypípnout.
Jak psal Martin, podmínky byly hrozné, toto je bez blesku, já to s ním neumím a tak je to jaké je, ale zážitek s trpaslíky byl fajn.
Přílohy
Ledňáček-trpasličí-WL.jpg
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

Příspěvek od Boban »

Pěkní :)
Photomecan
VIP
VIP

Jojo. Po této zkušenosti nikdy nebalím foťák předčasně...odfotil jsem, rodinka ledňáčků se přesunula, já to zabalil, rodinka se vrátila i s agamou.
Odpovědět

Zpět na „ŠPLHAVCI, LELKOVÉ, KUKAČKY, SROSTLOPRSTÍ“