Vlhy na Moravě

Odpovědět
hilgertom

Vlhy na Moravě

Příspěvek od hilgertom »

Nevíte někdo jak to vypadá s vlhama. Začaly už námluvy? Mám teď víc času tak jsem myslel že bych se tam zajel podívat
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Re: Vlhy na Moravě

Příspěvek od vla »

Taky se chystám, jenže už tam dávno jsou a počasí je mizerné, obávám se, že už budou hnízdit.
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Příspěvek od honziceks »

Dovoluji si sem dát odkaz na velice zajímavý clánek. Doporucuji procist.

http://www.dodinart.ic.cz/clanky_fotograf.html
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Přečteno, úvaha je zcela na místě. Každý by měl pochopit, že fotografie přírody je i určitý závazek.. na druhou stranu, toto téma se poslední dobou démonzuje a objevují se podobné články, které mohou způsobit, že vznikne obecný dojem, že člověk s teleobjektivem a maskáčích rovná se zbohatlík a rozežranec, co roupama neví co by a tak ve svém offroudu křižuje krajinu a plaší co se dá. A to bych nerad. Nerad bych, aby WL fotograf byl birdwatcherem považován málem za nepřítele, ochranářem rovnou za zločince...no snad se to nestane. Dobytci se vyskytují všude a nelze házet všehny do jednoho pytle.
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Ještě dodám, že když podobný článek napíše birdwatcher jako je R.Doležal, nad smyslem není třeba polemizovat, ale když podobný článek napíše jiný WL fotograf, tak se musím pouze ptát, co za obavu či zkušenosti jej k tomu vede a nemohu to brát příliš vážně...
hilgertom

Příspěvek od hilgertom »

Myslím si že fotograf v klidu sedící (ležící) v krytu (pod maskovačkou) určitě klapáním zrcadla neplaší ptáky tolik jako kolemjdoucí dav řvoucích turistů (nejlépe nějakých fracínků z Německa). To jak blízko se k danému druhu můžeš přiblížit si většinou rozhodnou zvířata sami. Fotografování u hnízda řeším tak že postavím kryt v určité vzdálenosti a postupně ho přibližuji a sleduji chování ptáků, pokud je nějaký náznak zneklidnění couvnu o kus zpět a blíže nejdu, chybějící vzdálenost řeším telekonvertorem.
Jan Veber
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Veber

Příspěvek od Jan Veber »

Photomecan píše:Přečteno, úvaha je zcela na místě. Každý by měl pochopit, že fotografie přírody je i určitý závazek.. na druhou stranu, toto téma se poslední dobou démonzuje a objevují se podobné články, které mohou způsobit, že vznikne obecný dojem, že člověk s teleobjektivem a maskáčích rovná se zbohatlík a rozežranec, co roupama neví co by a tak ve svém offroudu křižuje krajinu a plaší co se dá. A to bych nerad. Nerad bych, aby WL fotograf byl birdwatcherem považován málem za nepřítele, ochranářem rovnou za zločince...no snad se to nestane. Dobytci se vyskytují všude a nelze házet všehny do jednoho pytle.
Naprosto souhlasím!
Honza
http://www.naturphotogallery.com
Jan Veber
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od Jan Veber »

Podle mých informací už je alespoň na Moravě po páření a vlhy začínají hnízdit, takže by si pro zdárné vyvedení mláďat zasloužily klid, ikdyž jim přítomnost lidí podle nejnovějších zkušeností některých kolegů fotografů příliš nevadí. Byl jsem s Liborem na vlhách v Rumunsku, kde jsou také kolem všude lidé a mám poněkud rozdílné zkušenosti. Projíždějící, procházející člověk, kůň, pes či auto jim opravdu nevadí, ale zkusili jsme auto zastavit a jen se dívat, a bylo po klidu...
Každý z nás má určitě jiné zkušenosti a já pevně věřím, že ten nepsaný (či dosud nesepsaný) kodex fotografa je v každém z nás alespoň trošku zakořeněn...
[mrtve linky]
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Souhlasim s MECANEM, v kazde kategorii lidi se najde vzdy nekdo kdo zakony a treba i nepsana pravidla nerespektuje(at uz z neznalosti nebo zamerne). Bohuzel prave podle techto vyjimek pak je souzena cela skupina. I z tohoto duvodu jsem rad za kodex diskutujicich, ktery je na tomto foru a doufam, ze prospeje vzajemnemu respektu.
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Příspěvek od kurťa »

Omlouvám se, že nepřispěju k vlhám, ale vrátím se k tématu o kodexu fotografa WL. Dneska jsem narazil na tohoto pána a jeho fotky. Docela mě dostal tím, že se nestydí lézt na stromy až do těsné blízkosti hnízda, fotí snůšku a hlavně používá blesku, viz. fotky Ptáci http://www.naturfoto-duchon.com/nabidka ... 20obecn%FD u několika druhů. No neskutečné : x : x .
Jan Veber
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od Jan Veber »

kurtind píše:Omlouvám se, že nepřispěju k vlhám, ale vrátím se k tématu o kodexu fotografa WL. Dneska jsem narazil na tohoto pána a jeho fotky. Docela mě dostal tím, že se nestydí lézt na stromy až do těsné blízkosti hnízda, fotí snůšku a hlavně používá blesku, viz. fotky Ptáci http://www.naturfoto-duchon.com/nabidka ... 20obecn%FD u několika druhů. No neskutečné : x : x
No jo, ale co s tím chceš dělat? napsat mu? třeba kodex nečetl a nebo je mu ukradenej, jako některým dalším. Je to smutný :( .
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Příspěvek od kurťa »

Jan Veber píše:
kurtind píše:Omlouvám se, že nepřispěju k vlhám, ale vrátím se k tématu o kodexu fotografa WL. Dneska jsem narazil na tohoto pána a jeho fotky. Docela mě dostal tím, že se nestydí lézt na stromy až do těsné blízkosti hnízda, fotí snůšku a hlavně používá blesku, viz. fotky Ptáci http://www.naturfoto-duchon.com/nabidka ... 20obecn%FD u několika druhů. No neskutečné : evil: : evil:
No jo, ale co s tím chceš dělat? napsat mu? třeba kodex nečetl a nebo je mu ukradenej, jako některým dalším. Je to smutný :-(
Asi nic, máš pravdu :( .
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Kurtind: Mozna by nebylo od veci pokud nekdo na neco takoveho narazi, napsat na CSO , aby dotycneho fotografa upozornili, ze se toto nedela.
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

V neděli před týdnen jsem byl na hnízdní lokalitě vlh(jižní morava), sedí na vajičkách, už přede mnou tam byl nějaký fotograf a ztratil baterku do olympusu 400a vice, když se ozve, tak jej mohu dát. Jen sem to prošel, pár cvaků na dálku.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
photonature.cz

Příspěvek od photonature.cz »

Vlhy na Moravě úspěšně vyhnízdily a začínají učit v přilehlém sadu svoje mladé lovit a létat. Menší článek k celé problematice je v mých článcích o fotografování vlh na Moravě. Konečně se nám spolu s Jirkou povedlo pozorovat opusštění hnízdní nory a lákání rodičů, aby mladí opustily hnízdo. Ahoj všem, Michal

http://www.photonature.cz/clanky/prirod ... lidni.html
Odpovědět

Zpět na „Dotazy k lokalitám“