osobně se mi BW moc nelíbí, je škoda vzdát se barev.
Moji úpravu jsem zkusil takto:
- netradiční ořez do délky, dát pryč ty stromy nahoře a srny umístit zhruba na zlatý řez.
- potom práce s křivkami, chtěl jsem hodně kontrastu. Černým kapátkem jsem kliknul na tmavé místo v lese, bílým do páry
- musel jsem použít i kapátko neutrální šedé, protože předchozí úpravou jsem ztratil ten pěkný načervenalý nádech. Kliknul jsem s ním srně na zadek (je ve stínu a táhne do modra, po kliknutí na něj se celá fotografie posunula zpět do červené)
- s barvami jsem přesto nebyl spokojen a tak jsem trochu potahal saturaci jednotlivých barev. Žlutou trávu jsem posunul více do zelena a oranžovou oblohu do červena. Tady možná nastal kámen úrazu, protože na svém nb vidím barvy blbě, těžko říct, co z toho tedy vyleze ostatním. Je to taková barevná loterie
- přidal jsem vinětaci pro tajemnější nádech
- protože některé předchozí úpravy byly dost drastické, vyběhl mi na povrch šum. Rozdělil jsem proto fotku na dvě vrsty - jedna světla a druhá stíny. Vrstvu stínů jsem hodně nevybíravě odšuměl medianem (reduce noise byl na to slabý).
- závěrem jsem snímek nadvakrát zmenšil, světla vždy doostřil smart sharpening 60 a stíny odšuměl reduce noise 1