Bažant poľný

- ukázky zpracování fotografií
Odpovědět
NIGA

Bažant poľný

Příspěvek od NIGA »

Chlapi poradte, nejak spatne ovladam tu moju masinku C 450d tamron 70-200 LD IF macro bla bla bla...
Je to sice fotene v hmle, ale ak sa stym daco bude dat robit budem rad.. mrknite sa aj na exif a dobre ma zvozte za to ci ono nastavenie

http://www.ulozto.sk/3883277/bazanti.cr2
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Bažant poľný

Příspěvek od kurťa »

bažanti.jpg
NIGA

Bažant poľný

Příspěvek od NIGA »

kurtind píše:
bažanti.jpg
: good:
mal som asi uz pri foteni dat korekciu expo. na + 2
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Bažant poľný

Příspěvek od stugent »

+1 EV v CameraRAWu
vytažení stínů a ořez rovněž v CR

v Photoshopu pouze kliknutí bílým kapátkem křivek na sníh

Když na to koukám teď, tak je to nějaké zašedlé, ještě jsem měl kliknout černým kapátkem, abych zvýšil kontrast jako to má David

NIGA: překvapuje mě, že jsi fotil na tak krátké ohnisko, mohl jsi je klidně přitáhnout blíž. Tovněž bych přidal ISO. Měl jsi čas 1/60 a ISO 100. Klidně bych dal 400 a čas třeba 1/200
Přílohy
bažanti.jpg
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
NIGA

Bažant poľný

Příspěvek od NIGA »

mna skor trapi ta kvalita fotografie... nechapem to , je jasne, ze bola hmla a a svetlo nic moc... ale aj tak, bazanti bolo odo mna 3 metre ... a fotky po TK su hrozne... mate nejaky typ na domaci test objektivu? potom by som sem pridal fotky na nejaku diskusiu
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Bažant poľný

Příspěvek od taek »

Osobně bych na fotku spíš použil jedno tlačítko ... místo dalších úprav. Přeci jen překáží dost to okolí. Fotka by určitě byla zajímavější, pokud by bylo použito delší ohnisko a menší clona - rušivější okolí by šlo do pryč. A pak škoda samice, která je taky za tím bordelem. Každopádně nápad zajímavý a když se trochu vylámou na příště nějaká stébla, tak z toho může být super fotka.

Převedl jsem v Camera Raw - v něm akorát drobet expozice do plusu. Pak jsem to převedl do labu, srovnal trochu barvy podle sněhu. Vytáhnul jsem trochu stíny, aby stébla míň rušily, tak jsem okolí bažantů desaturoval a zkusil jich pár odretušovat. V rgb jsem pak pohnul křivkami, doostřil, zmenšil.
Přílohy
bažanti.jpg
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
Odpovědět

Zpět na „Upravte si RAW“