Jinak tento druh se vyskytuje ve 3 barevných variantách - klasicky zelený, modrý a dokonce i žlutý. Máme zeleného a modrého.
White-lipped Island Pitviper, modrá verze

Oni se přes den schovávají v koruně stromu a v noci loví na zemi, na větvích jsou po cestě na zem.

a není to úpravou? na mý oči mi to přijde dobrý, ale třeba se mi věkem snižuje citlivost - já tam prostě nějak nedokážu vnímat tu tvrdost (resp. přílišnou tvrdost). nechceš mi hodit nějakou fotku, kterou považuješ za lépe nasvícenou, abych zjistil měřítko? docela mi na tom záleží, bo jsem si myslel, že už to máme dostatečně vychytaný, aby to šlo rychle a efektivně, takže fakt ocením ukázku. díkyKlaca píše: 17 úno 2026, 09:35 Je to tvrdý, ničím nerozptýlený světlo. Je to v pohodě, kvalitní dokument. Když už bych tam ale jel a investoval prostředky, abych tohle viděl, dal bych si víc záležet. Trimeráci obecně zrovna postojí a je prostor na to, si to nasvítit líp, ale třeba ještě takový máš v šuplíku?![]()

MartinP píše: 17 úno 2026, 10:13a není to úpravou? na mý oči mi to přijde dobrý, ale třeba se mi věkem snižuje citlivost - já tam prostě nějak nedokážu vnímat tu tvrdost (resp. přílišnou tvrdost). nechceš mi hodit nějakou fotku, kterou považuješ za lépe nasvícenou, abych zjistil měřítko? docela mi na tom záleží, bo jsem si myslel, že už to máme dostatečně vychytaný, aby to šlo rychle a efektivně, takže fakt ocením ukázku. díkyKlaca píše: 17 úno 2026, 09:35 Je to tvrdý, ničím nerozptýlený světlo. Je to v pohodě, kvalitní dokument. Když už bych tam ale jel a investoval prostředky, abych tohle viděl, dal bych si víc záležet. Trimeráci obecně zrovna postojí a je prostor na to, si to nasvítit líp, ale třeba ještě takový máš v šuplíku?![]()

Tak jsem si toho fotografa googlila a ten chlápek s sebou tahá něco takového:Umělý světlo je ale celkem věda a pokud ho chceš mít pěkný, většinou to nejde ani rychle ani efektivněTřeba tady Frank má světlo pěkně zmáknutý. Určitě by se našli i lepší noční fotiči, náhodně vybírám, protože vím, že tam má taky insularise.

Martina píše: 17 úno 2026, 19:04 Tak jsem si toho fotografa googlila a ten chlápek s sebou tahá něco takového:
https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Des ... handol.jpg
Tož nevím, ale možná je ten příklad dostatečně motivační a někdo další z fóra s sebou na cesty vezme celé lešení osazené technikou, aby se pokusil Frankovi vyrovnat. :D