Hnízdění ve městě

- video z avifauny
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Martina
VIP
VIP

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Martina »

Sestřih městského hnízdění v blízkém okolí mého bydliště.

Naposledy upravil(a) Martina dne 30 pro 2025, 19:41, celkem upraveno 3 x.
Luk4ss
zimní host
zimní host
Jméno: Lukáš Belák

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Luk4ss »

Super idea. Ja v meste zvieratám moc nevenujem pozornosť, musím si zobrať príklad z teba. :)
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Mouka »

Pěkné to máš!!
James 2022
běžný
běžný
Jméno: Jakub Šrýtr

Hnízdění ve městě

Příspěvek od James 2022 »

Moc pěkné! Taky mě to láká fotit ve městě, ale odrazujou mě lidi, jak vždycky koukají a ptají se, co to fotím. Zrovna včera jsem si jen tak dokumentačně fotil skorce u nás v Nise a zastavilo u mě policejní auto a ptali se, co tam je - tak jsem řekl, že skorec a oni co to je :). Pak trochu pomáhám mapovat rorýse ve městě a těch tu máme plno - jak se zateplují paneláky na sídlištích, tak se spíš stahují do centra do starých domů, i když i ty nové umělé budky osídlují...
https://www.jakubsrytr.cz/

Olympus/OM SYSTEM
Martina
VIP
VIP

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Martina »

Když se ptají, tak to je pochopitelné, jsou holt zvědaví. Mně se jednou stalo, že jsem v parku jen tak namířila foťák na stativu na vzdálenější menší dutinu, protože mě zajímalo, jestli je obsazená. A tu dutinu si hned začal natáčet jeden člověk mobilem z ještě většího odstupu a vydržel u toho než jsem techniku po pár minutách raději zabalila. I na teleobjektiv to bylo už daleko, nedovedu si představit, co by viděl na mobilu...
duffa
VIP
VIP
Jméno: Dušan Doležal

Hnízdění ve městě

Příspěvek od duffa »

To video je skvělé, koukám že zateplení domů je pro ně hotové požehnání. Majitelé domu už to pravda jako požehnání asi neberou :-) Každopádně fajn nápad to takhle spojit do jednoho videa.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
Martina
VIP
VIP

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Martina »

Jako požehnání ty ďoury vnímají i poštolky, jak jsem bohužel mohla taky vidět - berou to jako snadný špajz. To jsem ve videu raději vynechala. Všechno má vždy plus i minus.
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Klaca »

Chvilku jsem si lámal hlavu, proč jsi tam nechala viditelný ten focus peaking u konipasů : D Video pěkný, já se k tomu pořád nemůžu vůbec dokopat.
Martina
VIP
VIP

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Martina »

Klaca píše:Chvilku jsem si lámal hlavu, proč jsi tam nechala viditelný ten focus peaking u konipasů
Tohle jsem nepochopila - kde je co vidět?
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Hnízdění ve městě

Příspěvek od Klaca »

Martina píše:
Klaca píše:Chvilku jsem si lámal hlavu, proč jsi tam nechala viditelný ten focus peaking u konipasů
Tohle jsem nepochopila - kde je co vidět?
Focus peaking je pokročilá funkce fotoaparátů a kamer, která v aktuálním záběru „živě“ detekuje a na displeji barevně zvýrazňuje hrany s vysokým kontrastem, čímž přesně ukazuje zaostřenou oblast. Můj foťák to má modrý a v hledáčku to vypadá to dost podobně, jako zbytky barvy té zdi okolo konipasí roury :)
Odpovědět

Zpět na „PTÁCI“