Hnízdění ve městě
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Martina
- VIP

Hnízdění ve městě
Sestřih městského hnízdění v blízkém okolí mého bydliště.
Naposledy upravil(a) Martina dne 30 pro 2025, 19:41, celkem upraveno 3 x.
-
Luk4ss
- zimní host

- Jméno: Lukáš Belák
Hnízdění ve městě
Super idea. Ja v meste zvieratám moc nevenujem pozornosť, musím si zobrať príklad z teba. 
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
- James 2022
- běžný

- Jméno: Jakub Šrýtr
Hnízdění ve městě
Moc pěkné! Taky mě to láká fotit ve městě, ale odrazujou mě lidi, jak vždycky koukají a ptají se, co to fotím. Zrovna včera jsem si jen tak dokumentačně fotil skorce u nás v Nise a zastavilo u mě policejní auto a ptali se, co tam je - tak jsem řekl, že skorec a oni co to je
. Pak trochu pomáhám mapovat rorýse ve městě a těch tu máme plno - jak se zateplují paneláky na sídlištích, tak se spíš stahují do centra do starých domů, i když i ty nové umělé budky osídlují...
- Martina
- VIP

Hnízdění ve městě
Když se ptají, tak to je pochopitelné, jsou holt zvědaví. Mně se jednou stalo, že jsem v parku jen tak namířila foťák na stativu na vzdálenější menší dutinu, protože mě zajímalo, jestli je obsazená. A tu dutinu si hned začal natáčet jeden člověk mobilem z ještě většího odstupu a vydržel u toho než jsem techniku po pár minutách raději zabalila. I na teleobjektiv to bylo už daleko, nedovedu si představit, co by viděl na mobilu...
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Hnízdění ve městě
To video je skvělé, koukám že zateplení domů je pro ně hotové požehnání. Majitelé domu už to pravda jako požehnání asi neberou
Každopádně fajn nápad to takhle spojit do jednoho videa.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Martina
- VIP

Hnízdění ve městě
Jako požehnání ty ďoury vnímají i poštolky, jak jsem bohužel mohla taky vidět - berou to jako snadný špajz. To jsem ve videu raději vynechala. Všechno má vždy plus i minus.
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Hnízdění ve městě
Chvilku jsem si lámal hlavu, proč jsi tam nechala viditelný ten focus peaking u konipasů
Video pěkný, já se k tomu pořád nemůžu vůbec dokopat.
- Martina
- VIP

Hnízdění ve městě
Tohle jsem nepochopila - kde je co vidět?Klaca píše:Chvilku jsem si lámal hlavu, proč jsi tam nechala viditelný ten focus peaking u konipasů
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Hnízdění ve městě
Focus peaking je pokročilá funkce fotoaparátů a kamer, která v aktuálním záběru „živě“ detekuje a na displeji barevně zvýrazňuje hrany s vysokým kontrastem, čímž přesně ukazuje zaostřenou oblast. Můj foťák to má modrý a v hledáčku to vypadá to dost podobně, jako zbytky barvy té zdi okolo konipasí rouryMartina píše:Tohle jsem nepochopila - kde je co vidět?Klaca píše:Chvilku jsem si lámal hlavu, proč jsi tam nechala viditelný ten focus peaking u konipasů