EVF - elektronická zrcadlovka na wildlife
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
EVF - elektronická zrcadlovka na wildlife
Jakou byste radili nebo máte zkušenosti ohledně EVF na focení ptáků? Známý je ornitolog a rád by přešel z filmu na digitál a co jsme se spolu bavili, tak lepší by pro něj byla asi spíš elektronická zrcadlovka. Co jsem zatím tak koukal, tak nová Sony HX1 by snad mohla být docela fajn.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
- Priman
- zkušený běžný

- Jméno: Honza Řehák
Re: EVF - elektronická zrcadlovka na wildlife
Hlavně dobrej hledáček, s mou záložní S5 IS v lese ve větvích nenajdu nic.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
-
enda
- VIP

- Jméno: Leo Dvořák
Chtěl bych si pořídit lepší fotoaparát tak do 5 000.
Nejvíce se mi líbí FujiFilm FinePix S 1500. Nemáte s ním někdo nějaké zkušenosti? Popřípadě jaký foťák v této cenové kategorii byste mi na focení ptáků a divoké přírody doporučili? Díky za jakoukoliv reakci.
Nejvíce se mi líbí FujiFilm FinePix S 1500. Nemáte s ním někdo nějaké zkušenosti? Popřípadě jaký foťák v této cenové kategorii byste mi na focení ptáků a divoké přírody doporučili? Díky za jakoukoliv reakci.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Bazarový Canon 20D. Ve slušném stavu Ti udělá mnohem lepší službu než cokoliv jiného v třídě okolo 5000,- . Jen to chce ještě nějaké to sklo, taky bazarové. Pátrej na Paladixu apod.. držím palce.
- taek
- zkušený běžný

Taky bych se přimluvil za DSLR. Ještě levněji se dají případně sehnat asi D70, D50, 350D. Z kvalitnějších levných skel je fajn sigma 400/5,6. EFV je zase hodně lehká, skladná, univerzální, ale zrcadlovka je kvalitou opravdu jinde.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
Enda: jak pisou vyse, taky bych ti doporucil nejakou bazarovou starsi zrcadlovku s objektivem. S tim co si chces koupit nebudes moc spokojeny a stejne pokud te to bude bavit i nadale tak si postupne muzes doporidit objektivy. A kdyz ne tak to muzes prodat vzdycky. Vlastni zkusenost

-
remy
- zkušený protahující

Ak to ma byt len do 5000 tak kludne zober fuji alebo nejaky olympus. S canonom IS 3 som fotil a hladacik je fakt slabinou tychto canonov. Panasonik je tiez dobry, sony menej. Ja sam fotim s fujifinepix S100 FS a planujem prejst na zrkadlovku, z dovodu ze narazam na hranice technickych moznosti fotoaparatu. Zver aj vtaky fotis vecsinou za horsich svetelnych podmienok, niekedy musis rychle zaostrit - kompakt aj lepsi na to velmi nie je. Ale ak kupis hoci aj staru zrkadlovku bud si isty ze neskoncis pri 5000
. Takze ak to ma byt docasne a rekreacne - fuji alebo olympus, inak zrkadlo....
Dnesne foto, neupravene len zmensene a doostrene v zoneri
Dnesne foto, neupravene len zmensene a doostrene v zoneri
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
Tvoje otázka mě hecla mrknout se co nového v kompaktech a docela jsem čučel, že nejsou vyjímkou optické zoomy nad 20x
Tady máš výběr http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... mclipboard jen podle zoom vyšší jak 15x a manuální ostření, což bych doporučoval - pouze automatickému bych u těchto přístrojů moc nevěřil.
Popř. si udělej výběr podle tvých představ a odškrtáváním podle parametrů jednotlivých nevyhovujících strojů dojdeš taky k výsledku. Pak už jen mrknout na netu na nějaké výstupní fotky.
U zrcadlovky souhlas s remy - těch 5000,- je hodně omezující a zrcadlovka je jen začátek. Každý to tu známe
.
Tady máš výběr http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... mclipboard jen podle zoom vyšší jak 15x a manuální ostření, což bych doporučoval - pouze automatickému bych u těchto přístrojů moc nevěřil.
Popř. si udělej výběr podle tvých představ a odškrtáváním podle parametrů jednotlivých nevyhovujících strojů dojdeš taky k výsledku. Pak už jen mrknout na netu na nějaké výstupní fotky.
U zrcadlovky souhlas s remy - těch 5000,- je hodně omezující a zrcadlovka je jen začátek. Každý to tu známe
-
enda
- VIP

Díky všem za rady, na bazarové zrcadlovky jsem se díval, ale nakonec jsem se rozhodl, že bych přece jen pro začátek raději nějaký evf ultrazoom. Hledám už dlouho, ale stále se nemohu rozhodnout...Zatím u mě vede Fuji Finepix S8100fd.
Chtěl bych se ještě zeptat, na jaké parametry kromě zoomu a stabilizace se mám u těchto evf ultrazoomů zaměřit.
Díky moc za jakékoliv názory.
Chtěl bych se ještě zeptat, na jaké parametry kromě zoomu a stabilizace se mám u těchto evf ultrazoomů zaměřit.
Díky moc za jakékoliv názory.
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
- taek
- zkušený běžný

Pokud chceš EVF tak se dívej se hlavně na kvalitu obrazu v různých testech a pak jak se ovládá, to bývá slabinou téhle kategorie. Spíš vybrat model, který nemá tolik megapixelů, ale funguje spolehlivě a nešumí tolik.
Jinak ten známý si koupil nakonec EVF od Nikonu - asi COOLPIX P90.
Jinak ten známý si koupil nakonec EVF od Nikonu - asi COOLPIX P90.
-
vla
- zkušený protahující

- Jméno: Vladimír Dráb
Nějaké testy třeba zde:http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
-
enda
- VIP

Tak stále se nemůžu rozhodnout, jakou evf zvolit.
Rozhodl jsem se, že si ještě počkám, našetřím a připlatím nějakou tu korunu.
Jestli by ještě někdo mohl poradit, byl bych opravdu moc rád.
Dal jsem si limit tak kolem 7,8 tisíc. Těch 8 000 je už opravdu maximum.
Teď jsem narazil na Kodak easyshare z980. Mohli byste se mi na něj prosím mrknout? Díval jsem se sice na specifikaci, ale rád bych znal váš názor.
Díky všem za pomoc
Rozhodl jsem se, že si ještě počkám, našetřím a připlatím nějakou tu korunu.
Jestli by ještě někdo mohl poradit, byl bych opravdu moc rád.
Dal jsem si limit tak kolem 7,8 tisíc. Těch 8 000 je už opravdu maximum.
Teď jsem narazil na Kodak easyshare z980. Mohli byste se mi na něj prosím mrknout? Díval jsem se sice na specifikaci, ale rád bych znal váš názor.
Díky všem za pomoc
-
enda
- VIP

Díky za reakci.
Chtěl bych vám ještě zdůvodnit, proč se mi nechce investovat do zrcadlovky.
Jsem prakticky úplný začátečník a zrcadlovka mi prostě pro začátek nepřipadá vhodná.
U evf se mi líbí to, že mám vše v jednom( tělo, objektiv, makro, video...), u zrcadlovky bych si musel dokoupit min. 1 objektiv, makro objektiv atd.
Na druhou stranu naprosto souhlasím, že kvalita fotek je úplně někde jinde, ale taky si myslím, že i s evf se dají udělat moc pěkné snímky.
Cenově už mě zrcadlovky sice nepřipadají zase tak drahé(třeba olympus e-420), ale opravdu pro ten začátek, abych se mohl odrazit a posunout ve focení dál by mě stačila solidní evf.
Ještě jednou díky všem, co se mi snaží pomoci.
Chtěl bych vám ještě zdůvodnit, proč se mi nechce investovat do zrcadlovky.
Jsem prakticky úplný začátečník a zrcadlovka mi prostě pro začátek nepřipadá vhodná.
U evf se mi líbí to, že mám vše v jednom( tělo, objektiv, makro, video...), u zrcadlovky bych si musel dokoupit min. 1 objektiv, makro objektiv atd.
Na druhou stranu naprosto souhlasím, že kvalita fotek je úplně někde jinde, ale taky si myslím, že i s evf se dají udělat moc pěkné snímky.
Cenově už mě zrcadlovky sice nepřipadají zase tak drahé(třeba olympus e-420), ale opravdu pro ten začátek, abych se mohl odrazit a posunout ve focení dál by mě stačila solidní evf.
Ještě jednou díky všem, co se mi snaží pomoci.
- taek
- zkušený běžný

No, tak špatné myslím nebyly třeba EVF typu Panasonic FZxx - větší typy byly FZ20 - asi FZ50. Tahle řada se už asi nevyrábí a jsou asi jen ty menší. Takže barazové by šly třeba sehnat docela levně, případně koupit co je dneska. Docela prodávané jsou myslím i EVF od Canonu. Každopádně nehonit se za pixely, bylo by to na úkor citlivosti a ve prospěch šumu. Na eEVF by bylo akorát tak 6-8 MPixelů, nebo ještě těch 10, výš už bych nechtěl. Docela dost byly oblíbené i EVF od Sony, na ty taky mrkni. Víc toho najdeš na výběr tu: http://forum.digineff.cz/list.php?41 Jelikož máš asi prázdniny, tak kup teď někdy, dokud máš na to trochu víc čas. Další vybavení není myslím ani moc třeba, jen brašna a nějaká utěrka na objektiv. Sniper šálu koupíš za něco přes dvě stovky, k tomu něco na sebe v tlumených barvách a hurá do terénu
.
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
Endo: myslím si, že bazarová zrcadlovka je pro tebe ta nejlepší volba, ale asi ve 14 letech nemáš jiné možnosti tak jdeš do EVF, kdybych ti mohl trochu pomoci, měl jsem taky EVF a to panasonic FZ 30, kterou jsem prodal s kartou dvěma baterkami, kabelou za 4 tisíce, byl jsem s ním moc spokojen, ale zrcadlovka je o něčem jiným i když v prvních dnech po koupi jsem byl z toho na prášky,dokládám fotku z FZ 30, pro představu, že se dá taky něco ulovit.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......