Kabelová spoušť (pro Nikon, Canon, Sony, Olympus...)

- dalekohledy, batohy, pomůcky a technické vychytávky...
Odpovědět
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Chtěla jsem mít možnost ovládat foťák pomocí kabelové spouště - je fajn mít při čekání u krmítka nebo dutiny ruku volně položenou a přitom mít pořád prst na spoušti. Originální kabelové spouště Nikonu jsou celkem drahé a kompatibilita mezi modely foťáků je bídná, tak jsem hledala na aliexpressu a našla jsem za dobrou cenu drátovou spoušť. Originál od Nikonu se stejnými funkcemi stojí skoro 5000 a je jen pro 2 modely foťáků. Tady ta spoušť mě přišla v listopadu na 370 Kč a zatím si ji nemůžu vynachválit. I kdyby po pár měsících odešla, tak by mě to, vzhledem k ceně, moc netrápilo. Používám ji jen jako standardní spoušť, timelaps apod. jsem nezkoušela.

https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 1802wihMob
Možná ji má nějaký obchodník levněji, je třeba hledat. Dole na stránce je v tabulce je uvedená kompatibilita s modely foťáků.
makara
zkušený stálý
zkušený stálý
Jméno: Lubomir Novak

Příspěvek od makara »

Skôr by som to riešil cez wifi a aplikáciu.. funguje to skvelé na krmitku a tak podobne...
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Přes mobil s Nikon SnapBridge? To občas používám, ale není plnohodnotná náhrada spouště, protože neumožňuje sériové snímání a je tam nepatrné zpoždění.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Než drátovou, tak raději už roky používám bezdrátovou Pixel Oppilas. Je na foťáku upevněna do patice blesku. Spokojenost. Odkaz je na Nikoní ....
https://www.fotoskoda.cz/pixel-spoust-r ... 000-100-m/
makara
zkušený stálý
zkušený stálý
Jméno: Lubomir Novak

Příspěvek od makara »

ta beztrotova ktoru odporuca Mouka vyzera dobre .. ja sem tam pouzivam aj jednotky TX/RX od externych bleskov .. ale vacsinou ked potrebujem tak cez snapbridge .. mne sa to paci ze sa da menit aj clona , zaostrit atd ... tu aplikaciu pouzivam casto .. ale seriove snimanie nie , to som neskusal : oops:
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“