Z6 II

Odpovědět
T0m4s
protahující
protahující
Jméno: Tomáš

Z6 II

Příspěvek od T0m4s »

Zdarec parto. Máte někdo zkušenosti s Z6 II pro hobby wildlife? Fotím také portréty, astro foto. Chtěl bych hlavně kvůli portrétu FF a chci jeden systém. V totu chvíli mám OM-D E-M1X s pevnou 300 mm a na wildife je to fajn vycházkové kombo, ale na potréty to uplně není. Zajímalo by mě jak umí ta Z6 II ostřit na menší zvířata, především ptactvo. Poradí někdo? Díky :)
Klaca
VIP
VIP

Z6 II

Příspěvek od Klaca »

Mám původní Z6. Na letovky to není, na sedícího fógla v pohodě. AF je přesnej, nedá se ale říct, že rychlej, samozřejmě záleží i na objektivu. Z6 II bude o něco málo lepší. Jen jeden point, Tvůj stávající oly má malej senzor a 2x crop, tj. pokud budeš chtít stejný ohnisko jako máš doteď na Z6 II, budeš potřebovat 600mm. Bude to výrazně větší a těžší.
Není spíš cesta v pořízení světelenějších objektivů?
Ital
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Mirek

Z6 II

Příspěvek od Ital »

Čím tě limituje na portrét? Obraz si myslím že tak 80% fotografů by měl stačit a jestli hloubka ostrosti , tak jak píše Kleca 25mm/1.2 by i na crop 2 mělo být v pohodě. Já mám starý 50/2 a vystačím si s tím, ale je fakt že portrétů dělám málo...jestli ti jinak vyhovuje tvoje sestava tak bych si půjčil světelný portréták a zkusil to nejdříve vyřešit touhle cestou.
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
T0m4s
protahující
protahující

Z6 II

Příspěvek od T0m4s »

Ital píše:Čím tě limituje na portrét? Obraz si myslím že tak 80% fotografů by měl stačit a jestli hloubka ostrosti , tak jak píše Kleca 25mm/1.2 by i na crop 2 mělo být v pohodě. Já mám starý 50/2 a vystačím si s tím, ale je fakt že portrétů dělám málo...jestli ti jinak vyhovuje tvoje sestava tak bych si půjčil světelný portréták a zkusil to nejdříve vyřešit touhle cestou.
Velikost a váha sestavy mě teď vyhovuje. Na venek mam Sigmu 56mm (112mm) a ta je super. Přeci jen do interiéru jsem chtěl 25mm (50mm) kde je méně přirozeného světla (zatím světla nemám) jsem si říkal že bude FF lepší. Vyzkouším prvně objektiv MTF. Díky za radu.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“