Jo, dřív to bylo jednodušší, foťáky měly menší rozlišení a horší ostření, tak jsem promazal technicky nepovedené fotky a zbylo jich pár

Ale s dnešní technikou člověk nesmaže skoro nic (teda pokud to nejsou třeba letovky

), navíc narostlo rozlišení, tak jsem od jisté doby přestal zálohovat všechno. Po nafocení si fotky ohodnotím hvězdičkama, ty s nejlepším hodnocením zpracuju, a potom zálohuju jenom ty, které mají jednu a více hvězdiček + zpracovaný finál. Nedělám to ale ručně, jednak by to byla pakárna, a druhak bych na něco určitě zapomněl, tak jsem si na to napsal vlastní prográmek. Zadám zdroj, cíl, a on projíždí složky, hledá fotky s hodnocením, a kopíruje je, přičemž již existující v cíli přeskakuje, takže to můžu opakovaně spouštět na složku s mnoha podsložkami (typicky jeden rok) a on mi zkopíruje jen nově přidané. A protože jsem občas příliš hrr a začnu fotky zpracovávat ještě než je ohodnotím, tak to zálohuje i fotky s úpravami, i kdyby neměly hodnocení (protože pak na něj někdy zapomenu).
A zálohuju podobně jako ostatní na NAS a na dva externí HDD, z nichž jeden nemám doma. A protože jsem paranoidní, tak mám ještě jednu úchylku - dokud nemám aspoň jednu zálohu nějakého focení, tak to nemažu z karty.