Canon R7 se Sigmou 60-600 sport
-
vysix
- vzácný host

- Jméno: Martin Vysoudil
Dobrý den,
více než rok používám Canon R6 se Sigmou 60-600 Sport úplně bez problémů. Nyní jsem přikoupil Canon R7 a ten se stejnou sigmou ostří špatně. S jinými objektivy problém není. A na YouTube lze najít spoustu videí s použitím této sestavy a nikdo si na nic nestěžuje. Čím to může být? Děkuji za nápady.
více než rok používám Canon R6 se Sigmou 60-600 Sport úplně bez problémů. Nyní jsem přikoupil Canon R7 a ten se stejnou sigmou ostří špatně. S jinými objektivy problém není. A na YouTube lze najít spoustu videí s použitím této sestavy a nikdo si na nic nestěžuje. Čím to může být? Děkuji za nápady.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Nedělal jsi nějaké nastavení té Sigmy přes USB právě pro tu R6?
-
vysix
- vzácný host

Myslím, ze do Custom1 jsem nastavil aby objektiv ostříl co nejrychlejiMouka píše:Nedělal jsi nějaké nastavení té Sigmy přes USB právě pro tu R6?
Každopádně díky za nápad
-
vysix
- vzácný host

Objektiv jsem dal v docku do továrního nastavení a stále nic. Vyzkoušel jsem snad úplně všechna nastavení na foťáku a pořád ostří špatně. Objektiv jsem znovu přezkoušel na R6 a vše OK. Už prostě nevím…
- Mouka
- VIP

Je docela možné, že FW v objektivu s R7 prostě nespolupracuje. Obávám se ale, že Sigma už nic nového nevydá, že se možná časem objeví s jiným bajonetem, až jí to Canon dovolí.
Ale koupím od Tebe tu R7 s velmi výraznou slevou
Ale koupím od Tebe tu R7 s velmi výraznou slevou
-
vysix
- vzácný host

To spíš prodám tu Sigmu, protože R7 se mi líbí. S Canonem 70-200 2,8 II je úplně super.
Na zahraničním fóru jsem se dočetl, že Canon se Sigmou nespolupracuje, takže všechno co Sigma vyrobí je jen na bázi reverzního inženýringu, teda co se týče komunikace mezi tělem a objektivem. Těžko říct, pro mě je důležitá funkčnost a tohle mě teda nakrklo
- Mouka
- VIP

Blbé je, že žádná jiná firma, než Canon, nevyrábí objektivy na RF bajonet. A jediný delší v relativně (ne)rozumné ceně je Canon 100-500 za cca 70 000,-.
Nevím, jak přes redukci funguje třeba "starší" Canon 100-400 LII EF nebo něco od Tamronu.
Nevím, jak přes redukci funguje třeba "starší" Canon 100-400 LII EF nebo něco od Tamronu.
- valsidal
- zkušený vzácný host

- Jméno: Láďa
Ahoj, jedinou šanci bych viděl v release nového firmware objektivu a aktualizaci přes Sigma dock. Nevím na kolik je to ale pravděpodoné. Možná b to stálo za dotaz u AHW jestli o něčem neví. Předpokládám, že v objektivu je teď nahraný ten poslední dostupný FW.
Se Sigmama jsou tyto problémy s nekompatibilitou dlouhodobě přítomné i u verzí pro Nikon.
Se Sigmama jsou tyto problémy s nekompatibilitou dlouhodobě přítomné i u verzí pro Nikon.
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
-
vysix
- vzácný host

- Vlatoman
- běžný

- Jméno: Vladimír Toman
Ahoj, můžete někdo po letech sdílet své zkušenosti se sestavou R7 + Sigma? Mám Sigmu 150-600 Sport na M50 a stále se nemohu rozhodnout, zda jít do jiné bezzrcadlovky, třeba do té R7. Díky