Canon R7

Jerry71
běžný
běžný
Jméno: Jiří Krčmář

Canon R7

Příspěvek od Jerry71 »

Zajímal by mě váš názor na tuto novinku, která je cílená na sport a WL. Neměl jste někdo možnost se dostat k jiným informacím, než které jsou normálně dostupné např. na Youtube a pod. ?
Canon EOS R6 mark II, objektivy : Canon EF 500 mm f/4 IS USM, Canon EF 400mm, f/5.6 L USM, Canon EF 70-200mm f/4 L USM, Canon EF 17-40mm, f/4 L USM, TC Kenko C-AF 1,4x DGX
https://eu.zonerama.com/JirkaKrcmar
Vlatoman
běžný
běžný
Jméno: Vladimír Toman

Canon R7

Příspěvek od Vlatoman »

Také po R7 pokukuji. APS-C mi vyhovuje (zatím nemám zkušenost s FF). V současné době mám na Sportce co máš ty nasazenou Canon M50. Parametricky je to podobné, ale uživatelsky méně komfortní a chybí tomu ty moderní věci jako sledování objektu/očí a pod. Nemá to stabilizaci na čipu a další a pak ve spojení s pomalejším af objektivu mě to občas uvádí do nepříčetnosti. Ale nová R7 mi přijde uživatelsky přívětivější včetně většího hledáčku. Snad to někde bude na krámě k vyzkoušení.
Tobě sigma s eRkem nevyhovuje?

Tady jen srovnání R7 s M50 https://www.apotelyt.com/compare-camera ... s-canon-r7
Jerry71
běžný
běžný
Jméno: Jiří Krčmář

Canon R7

Příspěvek od Jerry71 »

Ale jo, sigma s erkem mi po stránce výstupu vyhovovala. Co mi nevyhovovalo byla váha. Po krátkém přemýšlení jsem ji prodal a pořídil pevnou EF 400mm f/5,6 L. To je proti té sigmě zlomek váhy, výstup parádní a s TC 1,4 mám i podobné ohnisko.
Já se teď spíš rozhoduji jestli R6, nebo právě tu R7. Tam mě láká právě ten crop (a cena), ale mám obavy z ISA. Holt už jsem se namlsal z FF
Canon EOS R6 mark II, objektivy : Canon EF 500 mm f/4 IS USM, Canon EF 400mm, f/5.6 L USM, Canon EF 70-200mm f/4 L USM, Canon EF 17-40mm, f/4 L USM, TC Kenko C-AF 1,4x DGX
https://eu.zonerama.com/JirkaKrcmar
Vlatoman
běžný
běžný

Canon R7

Příspěvek od Vlatoman »

No jo, s váhou sigmy také bojuji, není to moc na pohotové focení, víc na čekačky, nehledě na rychlost AF. Před pár lety jsem měl také 400/5,6, ale přišla mi krátká. Dnes by s tou M50 byla dobrá. M50 zvládá poměrně vysoké iso a s váhou čtyřstovky by to bylo super kombo na šoulačky. No, je to vývoj. Se sigmou jsem se moc dál neposunul, nicméně není to vina objektivu, ale tím mezičlánkem mezi sestavou a zemí :-)
xbajnox
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Peter Binó

Canon R7

Příspěvek od xbajnox »

Ahojte,
včera som videl jedno video, v ktorom sa testuje R7 + sigma 150-600. Možno sa vám bude hodiť. Podľa výrobcu objektívu, R7 nie je 100% kompatibilná.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=0lmjC07v8yI&ab_channel=DuadePaton[/video]
Vlatoman
běžný
běžný

Canon R7

Příspěvek od Vlatoman »

Ahoj,

děkuji za video Peter (xbajnox), možná Sigma vydá nějaký upgrade, aby to spolu komunikovalo.

Koukal jsem Jirko (Jerry71) na specifikaci R7 a hledáček má mít velikost jen 0,39% palce, to je stejné jako má moje M50 a to je velká bída. Rozlišení to nedohoní, udržet v tak malém hledáčku cokoliv v pohybu je unikum. Kdyby tomu nechali hledáček jako je u 7D nebo 7DMKII nebo jako u R6 (0,5palce), rozuměj velikost, tak by to bylo super.
Jestli máte někdo jiné informace, sem s nimi. Díky. V.
kutilka
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Canon R7

Příspěvek od kutilka »

0,39% palce = 0,0039 palce = 0,09906mm (pokud se nepletu).
Nemělo to být 0,39 palce, nebo 39% palce?
relux
VIP
VIP
Jméno: Jiří Náhlík

Canon R7

Příspěvek od relux »

Velikost hledáčku je 0,39", zvětšení 1,15x.
Vlatoman
běžný
běžný

Canon R7

Příspěvek od Vlatoman »

kutilka píše:0,39% palce = 0,0039 palce = 0,09906mm (pokud se nepletu).
Nemělo to být 0,39 palce, nebo 39% palce?
Ano mělo být 0,39palce.
kutilka
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Canon R7

Příspěvek od kutilka »

Ohledně velikosti hledáčku.
Virtuální velikost hledáčku, jak se jeví při pohledu skrz něj, by měla být: skutečná velikost hledáčku x zvětšení hledáčku

Canon R7
velikost: 0,39"
zvětšení: 1,15x
virtuální velikost hledáčku: 0,4485"

Canon R6
velikost: 0,5"
zvětšení: 0,76x
virtuální velikost hledáčku: 0,38"

Takže by se hledáček R7 jevil větší, než u R6 - menší fyzická velikost hledáčku R7 je vykompenzována (a překročena) zvětšením hledáčku.

Pokud se pletu, opravte mne, prosím. :)
Libor K
VIP
VIP
Jméno: Libor Kubát

Canon R7

Příspěvek od Libor K »

Na R7 mám taky zálusk. Shlédl jsem a přečetl snad vše, co o něm bylo zveřejněno. Jen všichni řeší focení ptáků, zaostření na oko, sledování objektu, zrnění na ISO. A to mě vůbec netrápí, nepotřebuji to. Spíš by mne zajímalo jak pokročila kvalita snímače oproti mým Canon 600D a 700D, které za moc nestojí a zrní už na ISO 100 a taky možnost fotit el. závěrkou, která vydrží miliony snímků oproti klasické závěrce, která po cca 100 tis. jde do věčných lovišť. Zatím mohu konstatovat, že jsem limitován rozlišením objektivu, takže na FF Canon 6D i po zvětšení 1,6x je výsledný obraz většinou lepší než než z APS-C, takže výhoda menšího snímače zde neplatí. U R7 mi těch 32 Mpix přijde zbytečně moc, běžný objektiv to ostře nevykreslí, drahé možná ano, ale ne ty makro. Další pochybnosti mám o RAW převodu, který asi zatím není dostupný na ty starší fotoeditory a nové rozhodně platit nehodlám. A tak sleduji a váhám, někde v pozadí bliká R6, vždyť se snímačem Canon 6D jsem vcelku spokojen, jen ta závěrka asi brzy skolabuje.
Canon EOS 700D, 6D, objektivy Canon MP-E 65, Canon EF 100 Macro a Mitutoyo Mplan APO 10x
https://www.flickr.com/photos/144909747@N03/
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Canon R7

Příspěvek od Mouka »

Libore, myslím, že u R7 je snímač stejný jako u 90D, s kterou fotím. Jen možná SW u R7 to nějak maličko jinak zpracovává, takže je o chlup lepší dynamika. Ale to jsem jen kdesi v testech četl.
A co se týká převodu z RAW, tak součástí balení je i DPP - Digital Photo Professional. který to samozřejmě do různých formátů umí i s bohatým nastavením.
kutilka
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Canon R7

Příspěvek od kutilka »

Já už jej koupil... : wink:
Superstabilizace (stabilizace snímače + stabilizace objektivu) pro hand stack fotomacro by mohla být zajímavá...
Možná i foto s C 5,6/400 z ruky...
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Canon R7

Příspěvek od Mouka »

Ale! Tak sem časem cosi dej - nějaké dojmy, průjmy, zkušenosti :-)
Libor K
VIP
VIP
Jméno: Libor Kubát

Canon R7

Příspěvek od Libor K »

Tak jsem už zapomněl na R7 a změnil značku na Olympus a zakoupil OM-1. Vyhrála možnost fotit bleskem na el. závěrku, což prý R7 nemá. Zatím mohu konstatovat, že snímač je výborný, stabilizace mi dovolí fotit na dlouhé časy i v přítmí, kadence snímání je obrovská a to i s bleskem. Přikoupená konverze bajonetu z Canon na Oly mi dovolí fotit i s objektivy Canon a to včetně el. řízení clony a zaostřování. A 20 Mpix je pro mne až až, vzhledem k času zpracování skládaček v počítači. Tož asi tak.
Canon EOS 700D, 6D, objektivy Canon MP-E 65, Canon EF 100 Macro a Mitutoyo Mplan APO 10x
https://www.flickr.com/photos/144909747@N03/
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“