On už je to takhle dost velký ořez a nechtělo se mi to řezat ještě víc natěsno.Martina píše:Skvělý pohled. Akorát bych trochu osekala to prázdno nahoře a po stranách.
Jsou to super hadi, baví mě jejich nátura. Velká škoda, že za svůj aktivní způsob života často zaplatí daň nejvyšší. Foť!Lesochod píše:Paráda, hlavně ta poslední je supr![]()
Jednoho monspessulana jsem viděl předevčírem na kraji dálnice u Cádizu, zastavit tam samozřejmě nikde nešlo... snad najdu nějakého při potulkách .

S chameleony je to vždy trochu loterie. Tak to se budu těšit do chameleoního vláknaLesochod píše:Po chameleonech jsem pátral od prvního dne, ale ti nejsou zdaleka všude, kdejsou duny. Nakonec jsem poslední den před odletem našel dva. Malpolony jsem tam potkal taky dva, ale oba zmizeli tak rychle v křovinách, že vyfotit je bylo nemožné. Ti když se rozehřejí na provozní teplotu, tak můžou konkurovat štíhlovkám.
Na hady jsem celkově vůbec štěstí neměl, ale taky to byla rodinná dovolená u přátel, takže času na fotografování zas tolik nebylo.