Přeprava techniky na lokalitu

- dalekohledy, batohy, pomůcky a technické vychytávky...
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Milan Turek

Příspěvek od turekm »

Už nějakou dobu přemýšlím jak přepravit komplet fototechniku od auta na lokalitu.
Je už toho moc: batoh se sestavou,stan,stativ,sedačka.
Uvažuji o nějakém rudlíku,ale nemohu narazit na něco co by mi hned padlo do oka a zalíbilo se.
Máte někdo s tímto zkušenosti?
Předem dík za podněty a inspiraci.
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
Siplace

Re: Přeprava techniky na lokalitu

Příspěvek od Siplace »

turekm píše:Už nějakou dobu přemýšlím jak přepravit komplet fototechniku od auta na lokalitu.
Je už toho moc: batoh se sestavou,stan,stativ,sedačka.
Uvažuji o nějakém rudlíku,ale nemohu narazit na něco co by mi hned padlo do oka a zalíbilo se.
Máte někdo s tímto zkušenosti?
Předem dík za podněty a inspiraci.
Pouzival jsem nějakou dobu vozík, který mají rybáři. Ale pak jsem od toho upustil. Vozík je fajn pokud mas cestičku jak pro kočárek v opačném případě to je ještě větší dřina. Takže jsem šel spíše tou cestou ze beru jen nejnutnější. Zároveň jsem vyměnil napr. stativ za karbon, atd.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ital
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Mirek

Příspěvek od Ital »

Jak píše Jirka pokud je tam polní cesta nebo alespoň pěkná stezka tak rudl jde, ale jinak místo židle trojnožku na sezení, místo stanu maskovačku a rybařské vidličky a vzhůru do divočiny...
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od turekm »

Tak uvažuji o lesních cestách a maximálně pár desítek metrů mimo.
Karbon stativ mám taky,ale i tak je to s gimbalem velké a těžké hovado :-)
U těch rybářských rudlů si nejsem jistý tím jak všechno uchytit.Uvažuji o nějaké krabici, k rudlu přimontované.
Moc by mě pomohl nějaký link na něco vhodného či fotka.
Pak už bych kreatizoval :-)
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
makara
zkušený stálý
zkušený stálý
Jméno: Lubomir Novak

Příspěvek od makara »

Ja som kupil velky batoh - Lowepro Pro Trekker 650 AW a tam pobalim a na neho povesim vsechno co treba :)
Je to tezke jak hovado ale zas ty popruhy su siroke a nezarezavaji se vubec tak se da dost odnest aj na vacsi dalku :)
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od turekm »

makara píše:Ja som kupil velky batoh - Lowepro Pro Trekker 650 AW a tam pobalim a na neho povesim vsechno co treba :)
Je to tezke jak hovado ale zas ty popruhy su siroke a nezarezavaji se vubec tak se da dost odnest aj na vacsi dalku :)
Batoh není pro mě asi řešení i když vypadá obrovsky.
Nějaké tlačené zařízení potřebuji :-)
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Problém u takového řešení vidím v malém rozchodu koleček a poměrně vysokém těžišti kvůli nákladu. Jakmile jsou na cestě kameny, hrboly či jiné nerovnosti, vozík se kolébá ze strany na stranu a má velkou snahu k převržení. A furt to vyrovnávat je opruz.
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Příspěvek od Priman »

Podle mého názoru je nejdůležitější naplánovat, co vlastně chceš na dané lokalitě fotit. Tedy jí znát. S" plnou polní" sice můžeme mít pocit, že nás nemůže nic překvapit a kdykoliv třeba přehodit sklo, ale v reálu to často ani není možné ať už z důvodu času nebo ztráty důvěry. Ber zkrátka jenom to, co opravdu potřebuješ. Zvěř tvou techniku neocení. :)
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od turekm »

Priman píše:Podle mého názoru je nejdůležitější naplánovat, co vlastně chceš na dané lokalitě fotit. Tedy jí znát. S" plnou polní" sice můžeme mít pocit, že nás nemůže nic překvapit a kdykoliv třeba přehodit sklo, ale v reálu to často ani není možné ať už z důvodu času nebo ztráty důvěry. Ber zkrátka jenom to, co opravdu potřebuješ. Zvěř tvou techniku neocení. :)
Nemyslím tímto řešením šoulačku.
Když najdu vhodnou lokalitu, (např. dutinu kde už budou co chvíli vylétat mladí datli,strakapoudi apod.), tak tam musím přebývat ve stanu a se stativem.
No a problém je v tom že je to většinou tak kilometr od auta a to už tam prostě všechno neodtáhnu.
Potřebuji tedy přibližovadlo.
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Příspěvek od Priman »

Taky nemluvím o soulačce. Jen o tom, že netřeba brát celou výbavu. Ta dutina je perfektní příklad- foťák s objektivem, stativ, trojnožka, stan nebo maskovacka a co je potřeba víc? Beru i jídlo a pití, mám to tu samý kopec, jsem kardiak a chodím i několik km.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

Já bych zase potřeboval se zeptat jak bezpečně balíte techniku na kolo. 20 let jsem na kole neseděl a teď se do toho dávám, jsem na něm trochu nejistý, tak se zatím bojím techniku vozit.
ladysk
VIP
VIP

Příspěvek od ladysk »

turekm
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od turekm »

aqualife píše:Já bych zase potřeboval se zeptat jak bezpečně balíte techniku na kolo. 20 let jsem na kole neseděl a teď se do toho dávám, jsem na něm trochu nejistý, tak se zatím bojím techniku vozit.
Karle,když jedu fotit na kole tak beru na záda běžný fotobatoh se zrcadlem a menším sklem (C 100-400).
Není to tak pohodlné jako jezdit bez batohu,ale ta mobilita po přírodě je úžasná.
Pro začátek budeš muset holt jezdit chvíli bez batohu abys na tom kole získal jistotu.
Pak už to půjde.
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od turekm »

Priman píše:Taky nemluvím o soulačce. Jen o tom, že netřeba brát celou výbavu. Ta dutina je perfektní příklad- foťák s objektivem, stativ, trojnožka, stan nebo maskovacka a co je potřeba víc? Beru i jídlo a pití, mám to tu samý kopec, jsem kardiak a chodím i několik km.
No a o tom to Honzo je.
Všechny tyhle věci už prostě bez nějakého přibližovadla neodtáhnu.
Vem si jak sestava,stan,stativ a židlička jsou hrozně neskladné. Mám to nářadí prostě moc velké :-)
Vlatoman
běžný
běžný
Jméno: Vladimír Toman

Příspěvek od Vlatoman »

turekm píše:
Priman píše:Podle mého názoru je nejdůležitější naplánovat, co vlastně chceš na dané lokalitě fotit. Tedy jí znát. S" plnou polní" sice můžeme mít pocit, že nás nemůže nic překvapit a kdykoliv třeba přehodit sklo, ale v reálu to často ani není možné ať už z důvodu času nebo ztráty důvěry. Ber zkrátka jenom to, co opravdu potřebuješ. Zvěř tvou techniku neocení. :)
Nemyslím tímto řešením šoulačku.
Když najdu vhodnou lokalitu, (např. dutinu kde už budou co chvíli vylétat mladí datli,strakapoudi apod.), tak tam musím přebývat ve stanu a se stativem.
No a problém je v tom že je to většinou tak kilometr od auta a to už tam prostě všechno neodtáhnu.
Potřebuji tedy přibližovadlo.

Ahoj, nevím zda je tento dotaz ještě aktuální, ale něco na odlehčenou: https://www.akukolecko.cz/69/s-nosicem
S kamarádem tomu říkáme "Motůčko" - motorové kolečko :-)

Tak ať brzy vybereš co ti bude vyhovovat, Vláďa
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“