Krkavec velký - Corvus corax - Krkavec čierny

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Krkavec velký - Corvus corax - Krkavec čierny

Příspěvek od ptacatko1 »

Startovací letovka nového téma. Fotografováno na jihu jižní Moravy a krkavec je z volné přírody.
Přílohy
IMG_8174 (2).jpg
Naposledy upravil(a) ptacatko1 dne 22 lis 2009, 07:11, celkem upraveno 1 x.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
jbenak
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Jiří Benák

Re: Krkavec velký/Krkavec čierny

Příspěvek od jbenak »

Krkavce jsem měl příležitost vyfotit jen jednou před dvěma roky. Sedl si na modřín asi 50m od mého krytu. Pokrakoval a asi se nudil. Najednou vystartoval a asi 10m nad polem letěl tak že se za letu přetáčel dokola a chvíli letěl zádama kzemi. potom uviděl na obloze káně a bleskem k němu vystoupal. Předváděli spolu skvělou vzdušnou akrobacii. Krkavec byl rychlejší a obratnější. Potom káně složilo křídla a z výšky asi 30m zapadlo kolmo mezi vrcholky listnatéhe lesa a krkavec za ním. Káně začalo kličkovat mezi vrškama stromů a zmizelo. Takže se krkavec po chvíli otálení znechuceně vznesl a odplaval do dáli.
Fotky které jsem na začátku udělal nestojí za publikování. Černého krkavce je proti jasné obloze obtížné fotit.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

My máme krkavce z hor na Krétě při toulkách za orlosupy - proti obloze, ale myslím, že docela dobře. Rozhodně majestátný pták.
Přílohy
Krkavec velky - Kreta 7326.jpg
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Jirko, ten se moc povedl! Paráda!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
iguana
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od iguana »

ano suhlasim krkavcovite su krasne vtaky, mne sa velmi paci kavka tmava a napriklad havrany vidim kazde rano ako si zoberu orech, naberu istu vysku, a zhodia orech dole, potom si ponho idu a zjedia :) , kavky to robia inym sposobom :)
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
donbas
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Martin Žatka

Příspěvek od donbas »

Na krkavce mám políčeno každou zimu.Jsou velmi nevyspytatelní.Dovedou sedět nad mou hlavou, krákat a čumět na újeď a stejně nesednou a nato bez varování a v tichu se zjeví jako duch. Ale to se mi stalo jen 2x.Nesednou nikdy přímo na újeď ale vždy o kus dál a pak pochodují kolem, přeletují ze strany na stranu než se dají do žrádla. Fotka je z kinofilmu, na dslr jsem ho ještě nedostal.
Přílohy
krkoš.jpg
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Mám taky jen jedno setkání s krkavci, potvůrky jsou to plaché. Takto je vídávám nejčastěji ....
Přílohy
krkavec.jpg
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Příspěvek od kurťa »

Mouka píše:Mám taky jen jedno setkání s krkavci, potvůrky jsou to plaché. Takto je vídávám nejčastěji ....
...takto je vídávám také, ale bez šance. Tos měl 3 TCčka na sobě nebo jak? :D
donbas
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Martin Žatka

Příspěvek od donbas »

Mouka píše:Mám taky jen jedno setkání s krkavci, potvůrky jsou to plaché. Takto je vídávám nejčastěji ....
Honzo ale takto je cvaknout, to je teda haluz : shock:
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

:-D, byl jsem zamaskován vedle toho stromu a čekal na srnčí. Srnčí nedovezli, dovezli krkavce.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Krkavec velký - Corvus corax

Příspěvek od MartinP »

Krkavec v horách...
Přílohy
Krkavec velky - Kreta 5074.jpg
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
peterlovas

Příspěvek od peterlovas »

no tak sa postastilo aj mne... tulal som sa na obed po pobrezi a nadabil som na celu rodinku no akonahle ma spozorovali uleteli prec.... :( ... nadaval som si ze som sa splasil : fool: no z druhej strany isiel pan so psom tak dvaja z nich sa vratili a sadli si na povodne miesto kde uz som bol ja tak som sa tesil ako prasa : Yahoo!: ...je to takmer plny format skoda oblohy mohlo to byt zaujimavejsie s mrakmi no bolo total jasno....ked prechadzal pes popod skaly tak na neho z vysky krakali asi ze ma zmiznut.. potom vzlietli :o: a ja som cvakol...takze jeden sediaci a jeden letiaci zaber...pekny den vam....
IMG_3792.JPG
IMG_3795.JPG
niekedy je to fakt o stasti
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Pěkní ptáci a záběry, jo Island , to je jiný kafé.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Eda
běžný
běžný

Příspěvek od Eda »

Jo u Krkavce je to HLAVNĚ o štěstí.
Na újeď mi lítá pravidelně ale jen když tam nejsem. A to mi kryt trčí jen 30cm. nad zemí je totálně zaházený suchou trávou a mám tam falešný objektiv.
Je prostě mazaný. Vždy se mi přiletí vysmát na nejbližší strom. Jedině tak si ho můžu cvaknout.
Přílohy
IMG_5546.jpg
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

Edo, ale máš ho aspoň takhle. Mě lítal na újeď brzo ráno a pak vůbec když bylo světlo :(
Odpovědět

Zpět na „PĚVCI, SVIŠŤOUNI, MĚKKOZOBÍ“