Pískovna Vliněves (Baraba) - Mělník

Odpovědět
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Pískovna Vliněves (Baraba) - Mělník

Příspěvek od stugent »

Hojný výskyt volavky popelavé a bílé, potápka roháč, lysky, bahňáci, labutě, vzácně tam zalétne i orel mořský (dle pozorování ČSO, osobně jsem ho tam ještě neviděl). Jako nejvhodnější období pro focení je asi březen a duben. V květnu se tam začínají stahovat početné tlupy rybářů (všude mimo cesty je nas...) a od června i další rekreanti a nudisté.

mapa zde
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Re: Pískovna Vliněves (Baraba) - Mělník

Příspěvek od honziceks »

je to sice moc hezka lokalita, nicmene bych byl hodne opatrnej s fotografovanim. Byvaji tam obcas nudisti (a to i docela brzy zjara). Takze pozor aby na Vas nekdo nezavolal prislusniky :) :) :)
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

jeste doplnim, ze se jedna spis lokalitu na pozorovani nez na foceni a hodne brzo zjara se tam daji videt zajimave druhy.
stugent
VIP
VIP

Příspěvek od stugent »

honziceks píše:je to sice moc hezka lokalita, nicmene bych byl hodne opatrnej s fotografovanim. Byvaji tam obcas nudisti (a to i docela brzy zjara). Takze pozor aby na Vas nekdo nezavolal prislusniky :) :) :)
osobní zkušenost? : D .
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Jojo, osobni zkusenost. Byl jsem tam na loni na rybach a mel sebou fotak(akorak jsem ho koupil mel jsem fotak s objektivem asi tyden, bylo to nekdy v pulce dubna). Byly tam krotke kachny a sykorky tak sem si kratil chvili, fotil je a zkousel si fotak. Naproti pres vodu byli nejaci nudisti(ja o nich ani nevel, jenom sem videl jak tam nekdo lezi u vody ale nevenoval jsem tomu pozornost). Za pul hodiny prislusnici, at se legitimuju a co tam delam. Po pravde jsem jim rekl ze chytam ryby(myslel jsem ze prijeli zkontrolovat jestli nejsem pytlak). Oni ze to je nezajima, ale co delam s tim fotakem a proc fotim nudisty naproti. Kdyz jsem jim rekl ze fotim ptaky, tak si nejdriv mysleli, ze si z nich delam srandu. Ukazal jsem jim kartu, jeste mi prohledali brasnu no a nakonec jsme jeste docela dobre pokecali :) :) :) Je to hojne navstevovana piskovna takze na foceni to tam moc neni.
stugent
VIP
VIP

Příspěvek od stugent »

já jsem tam začal jezdit v březnu a ještě v dubnu jsem tam za dopoledne v celém areálu nepotkal ani nohu. Teď je to tam jak v obležení.

Nejsem rybář, ale mám pocit, že rybolov je povolený až od určitého měsíce, tak možná proto.
Odpovědět

Zpět na „Česko“