Nefunkční high speed flash sync
-
Simonr123
- zatoulanec

- Jméno: Šimon Vašut
Už delší dobu se zaobírám problémem, že mi nefunguje high speed flash sync. Mám starší nikon D300, na kterém by mělo fungovat AF P (high speed flash sync). Vždy mi však po zapnutí blesku (mám SB-80dx) naskočí pouze 1/320s, ale co jsem tak koukal, měly by jít i kratší časy. Myslíte, že je problém ve stáří blesku nebo v něčem jiném?
-
ladysk
- VIP

... je pravda, že si většinou nepamatuju, co jsem měl minulý den k večeři natož jak se nastavovala D300, když jsem ji svého času vlastnil, ale zaráží mě ten termín AF P ...
obecně se HSS nastavuje u Nikonů na těle fotoaparátu a funguje, když ji blesk podporuje, tam by se už nemělo nastavovat nic ... ale neznám ani ten blesk... plodný příspěvěk, že ...
Co u kamaráda odzkoušet kombinaci s jinými modely navzájem ...
obecně se HSS nastavuje u Nikonů na těle fotoaparátu a funguje, když ji blesk podporuje, tam by se už nemělo nastavovat nic ... ale neznám ani ten blesk... plodný příspěvěk, že ...
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Nejlepší je to na manuál a nutno zdůraznit, že při velmi krátkých časech uzávěrky se snímek neexponuje "celým bleskem" ale jen částí světla v daném čase, takže síla blesku je samozřejmě slabší. To jsou věciladysk píše:... je pravda, že si většinou nepamatuju, co jsem měl minulý den k večeři natož jak se nastavovala D300, když jsem ji svého času vlastnil, ale zaráží mě ten termín AF P ...
Jinak bych navrhoval vypuštění těch zkratek. AF-p neznám,ale taky HSS nevím co to je, asi něco se směrným číslem ?
-
ladysk
- VIP

AFP neznám, to jsem už napsal, HSS je právě vysokorychlostní synchronizace/ high speed synchro /
, je to takový řekl bych základní název ve zkratce pro tuto funkci...
Simon se už neozval, k čemu to potřebuje nevíme, těžko tedy dále něco vymýšlet ....
Simon se už neozval, k čemu to potřebuje nevíme, těžko tedy dále něco vymýšlet ....
- petrstosek
- zatoulanec

- Jméno: Petr Štosek
...blesk SB 80 urcite rychlou synchronizaci nema - v ty dobe kdy byl vyroben / je to uz starsi kousek / tohle snad jeste nefungovalo u blesku. Kup si nejakyho Cinana / blesky kolem 80 dolaru to umej vsechny /
-
ladysk
- VIP

No - asi jak který čínský blesky ...
Na papíře se toho snese, ale v praxi když nemůžu na displej dostat kontrolku HSS, musím si zákonitě říkat, že někde je chyba / Nissin /...
Ne nadarmo se říká, že je dobrý kupovat original příslušenství, i když nová těla Nikon také nenastaví úplně " svou " SB900 nebo 910ku ...
Ale podle datumu je to bezpředmětné, odpovídáš " mrtvole " ...
Na papíře se toho snese, ale v praxi když nemůžu na displej dostat kontrolku HSS, musím si zákonitě říkat, že někde je chyba / Nissin /...
Ne nadarmo se říká, že je dobrý kupovat original příslušenství, i když nová těla Nikon také nenastaví úplně " svou " SB900 nebo 910ku ...
Ale podle datumu je to bezpředmětné, odpovídáš " mrtvole " ...