Stromolezecké vybavení

- oblečení, obuv, kamufláž, maskovací sítě, fotovory...
Odpovědět
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Stromolezecké vybavení

Příspěvek od Photomecan »

....jen aby bylo jasno, co je všechno na trhnu k pohybu po stromech existuje. Není to nic levného :(

http://arboristickaobchodni.cz/obchod/i ... 1&Itemid=2
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Re: Stromolezecké vybavení

Příspěvek od taek »

Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
kurťa
moderátor
moderátor
Jméno: David Kurtin

Příspěvek od kurťa »

Já mám raději pevnou zem pod nohama : wink: Nejjednodušším řešením se zdají být stromolezecké stupačky, ale v tom případě jde o poškozování stromů, takže tuhle možnost určitě NEE :listen: . Existují i tzv. šplhací posedy, např. http://www.e-lovec.cz/shop/index.php?ma ... ucts_id=12 , ale je to hodně velká investice do jednoúčelové věci.
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Je pravda, že lezení na stromy se stupákama, ničí stromy, za mých......., jsem lezl na dravčí hnízdo na douglasce ,bylo to hrozný, kdyby to viděl kverk tak mi stáhne kůži za živa.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Kverk
protahující
protahující

Stromolezecké vybavení

Příspěvek od Kverk »

Ahoj všem
prodejen arboristického či horolezeckého vybavení, které lze též použít ,je spousta. Není to však jen o vybavení, ale především o znalostech a zkušenostech jak jej bezpečně a správně využít.
Ostatně i s fotoaparátem je třeba se naučit a ani ten nejlepší sám o sobě skvělou fotografii neudělá. S motorovou pilou, či profi sbíječkou také nepracuje každý i když si je může koupit.
Takže hlavně opatrně - zvláště druhy stromů rostoucí u vodních toků jsou většinou krátkověké (kromě dubů na hrázích a pod. samozřejmě) a tedy i dřevo mají staticky křehké s nízkou "nosností".
A nesmím pominout ani etiku - na stromech žijí nejen ptáci, ale i celá řada dalších živočichů a hmyzu - má smysl je rušit? Opravdu z takového snažení bude natolik exklusivní fotografie, která snad ospravedlní toto počínání? Ale to je na svědomí každého jedince...
Samozřejmě se stromy k fotografování - např. dravců ve skalních městech a pod. používají - ale vždy se souhlasem jak vlastníka, tak i místních ochranářských spolků.
Hlavně opatrně...
A nekamenovat prosím --- myšleno v dobrém
A kdyby přece jen měl někdo v merku fotku pro "National Geographic" kterou je nutné udělat ze stromu, klidně mi písněte - (v oprávněných případech) klidně poradím jak na to.
Kverk
Odpovědět

Zpět na „Výstroj a maskování“