Pěnkava obecná - Fringilla coelebs - Pinka obyčajná

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Pěnkava obecná - Fringilla coelebs - Pinka obyčajná

Příspěvek od Photomecan »

Párek atlasovek : wink: ...

samička:
[mrtve linky]

sameček:
[mrtve linky]

sameček v_1:
[mrtve linky]

Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Re: Pěnkava obecná

Příspěvek od Mouka »

Hééézké atlasovky! Cos jim na tu větvičku nachystal? U nás většinou zobou na zemi, na větev je moc dostat neumím ....
Jan Veber
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Veber

Příspěvek od Jan Veber »

Paráda Martine!
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Samička paráda, sameček má na hlavě a krku rozhozené barvy, v tvých záběrech nemám ještě celkem jasno, snad časem to vše pochopím.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Příspěvek od Priman »

Taky se mi zdá, že samečka na webu máš lepšího. Celkově vzato máš svůj na zdejší poměry nezaměnitelný styl, pro můj monitor možná přeostřeno, rád bych třeba zrovna u fotky samečka viděl origo RAW v příslušné rubrice "upravte si raw". Zásah softu mi přijde výrazný, což je na škodu. Přesto se na Tvé fotky vždy rád kouknu a považuji je v mých měřítcích - čas - talent - technika - JÁ za nedostižitelné.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Jen do mě :) Přidal jsem variantu téměř bez úprav, pokud je to lepší...ale asi ano, práce kvapná...

přidám jich jetě pár, úpravy minimální, foceno kombem 2xTC + EF500 z cca 7mi metrů. Nebylo to žádné divoké WL - pěnkavy jsou na Madeiře docela krotké,
asi jako vrabci na sídlišti. Takže žádný úžasně vymakaný postup, jen jsem je chvíli sledoval, vybral pozadí, zalezl do křoví a přemluvil rozdrobeným pečivem : pardon:
To těch astrildů nebo mizerných králíčků si cením mnohem více, tam to bylo o nervy. Zajímavé je, že samičky vždy vyšly lépe. Je to na podzim, takže barvy
samečka jsou takové vyblité, v ČR samečkovi hnědne v podzimním období hlava, tam zjevně ne.

http://www.photomecan.eu/_data/section-1/1108.jpg[mrtve linky][mrtve linky]
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

Zrovna dnes jsem pozoroval pěnkavy a říkal jsem si,že Martin ji asi barevně upravil : ROFL: .Nechtěl jsem dělat paniku,ale nakonec mám dobrý monitor : D
ptacatko1
VIP
VIP

Příspěvek od ptacatko1 »

Srovnávat se s pěnkavou z Madeiře to nejde ani náhoudou ,ale porovnat jo, jde o pravou moravskou pěnkavu, která pravděpodobně žije v lesním prostředí, jinak zabarvené jsou z lužního lesa atd, v jakém prostředí pěnkava žije tak vypadá, jistě znátě příspůsobení tkz Darwinových pěnkav.Normálně bych to sem nedával, ale jako dokument jo, z ruky rychlost 1/45 a ISO 800 to mluví za vše.
Přílohy
IMG_5611 (2).jpg
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
ptacatko1
VIP
VIP

Příspěvek od ptacatko1 »

Jedna přírodní pěnkava, mladý pták, ze smíšeného hájku, fotografováno na Znojemsku.
Přílohy
IMG_5698 (2).jpg
ToFa

Příspěvek od ToFa »

Sameček Pěnkavy obecné z Oder : wink:
Přílohy
090502001.jpg
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Re: Pěnkava obecná - Fringilla coelebs

Příspěvek od Jirkab »

Tyhle potvůrky pořád šmejdí pod krmítkem, někdy příště si k tomu lehnu a budu fotit co se děje na zemi. Občas si na chvíli sedne na větev jabloně kousek od krmítka, jako tahle.
Přílohy
IMG_8325a.jpg
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
ToFa

Příspěvek od ToFa »

Jedna samička pěnkavy obecné. Pokud vím, tak samičky většinou na zimu odlétají, tak se asi zapoměla : wink:
Přílohy
281.jpg
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

Těch samiček je u nás v zimě opravdu méně. U nás bych odhadoval tak 1 samičku na 5 samečků.
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Příspěvek od Indian »

Jo jo to je všechno v pořádku:-) ono totiž "coelebs" znamená "svobodný mládenec" ... prostě většinou zimují jen samečci:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
bluecamel
zimní host
zimní host
Jméno: David

Příspěvek od bluecamel »

Dnešní úlovky při procházce Letenským parkem.
Přílohy
DSC_3620.jpg
DSC_3625.jpg
Nikon D300, Tamron SP 90 Macro, Nikkor 70-200, Nikkor 16-85, SB 900, Nikon SB-R1, Nikon TC 1,7E II ext. , mezikroužky
Odpovědět

Zpět na „PĚVCI, SVIŠŤOUNI, MĚKKOZOBÍ“