Karel: tak tenhle trpaslík kdyby ti měl ještě vyrůst, tak potěš, v neděli jsem jsem ho na hoďku protáhl po " tůňkách " ...

No, mě se občas jakoby zamyslí, jestli bude ostřit nebo ne, ale přisuzuju to ostřenému motivu, že neměl úplně jasno, na co zaostřovat ... u detailů je potřeba tomu trochu pomoct ručně, aby si našel cíl, pak maká dobře. Takže najít třeba konkrétní větvičku v možnosti dalších dvaceti v různé vzdálenosti a navzájem se " překrývajících " je problém...někdy je to docela otravné, pravda ...
Každopádně, jestli se rozhodneš pro " radu " v servisu, dej pak vědět ...
Já jsem vloni běhal s nasazeným Nissinem, protože umožňuje přes JEN jednu redukci osadit tu ohromnou díru / 86mm /. Jako rozptylku jsem smirkem podrápal oboustranně víčko od DVD, ale v terénu jsem ho někde ztratil, nedrželo moc nafest. Letos jsem vyříznul z nějakého matného plastu celý přední kroužek / ovál - na roztažené poloviny / a natvrdo to přilepil tavnou pistolí. Dobrý, sice jsem ho napoprvé neztratil, ale objevuje se mi v rozích, jak jde světlo přes tu rozptylku. A teď musím vychytat, pro jaké vzdálenost to vadí, a to i v té neroztažené poloze ... zlatý vymýšlet rozptylku na externí blesk, který se zacloní vcelku, u toho mezikruží to je koukám dost náchylný, až mě to zaskočilo ... Protože je 180ka takový macek, zdá se mi makroblesk lepší řešení do terénu než SB900 na ramenu / ta zas pro N105 /, práskající na tu dálku moc světla, aby to bylo poznat a nebylo to moc monstrum ... To je daň za lepší kresbu ...