Levhart skvrnitý - Panthera pardus - Leopard škvrnitý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
marfy
Levhart skvrnitý - Panthera pardus - Leopard škvrnitý
Jsem rád, že jsem Vás potkal madam! /Nakuru/
Naposledy upravil(a) marfy dne 01 říj 2009, 22:20, celkem upraveno 1 x.
-
marfy
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
Re: Panthera pardus
Ta druhá vypadá zajímavě, jak je v tom prostředí. Obě jsou volně z terénu?
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
marfy
Re: Panthera pardus
Ano, obě, při té první /na stromě/průvodcující masaj ukazoval a já dlouho nic neviděl, tu druhou jsem objevil sám, byla od nás nejdále asi 15 metrů a nejbíže prošla a otřela se o auto, škoda bylo, že celý pobyt v Keni provázelo zataženo a občasný deštík, ale zase se neprášilo.
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Levhart skvrnitý - Panthera pardus
Během akce v JAR jsme měli neskutečnou kliku na levharty...z leva mladá samice, cca 3měsíční mláďata, samec s ukradenou impalou...všechno WL, ale zvířata víceméně tolerující přítomnost jeepu (park má rozlohu jako Morava a navazuje na Kruger).
[mrtve linky][mrtve linky]
...více na webu, postupně budu doplňovat další info a foto z akce, jsem ještě úplně
makovej z cca 30ti hodinové cesty.
[mrtve linky][mrtve linky]
...více na webu, postupně budu doplňovat další info a foto z akce, jsem ještě úplně
makovej z cca 30ti hodinové cesty.
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
Vítej nám zpět z cest dalekých
. Fotky parádní, hlavně ty první dvě.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
- iguana
- zkušený zimní host

photomecan: parada
, hlavne ta druha, nemam co dodat 
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
-
ToFa
Druhá se mi taky líbí nejvíc. Jenom je tam na můj vkus moc vidět použití blesku. 
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Nazdar Martine-mecane,
doufám, že ta noha, co si nese levhart, není Tvoje...
Pro Tebe je nejcharakterističtějí Ta 3. fotka - sedí na větvičce...sice pozadí je málo rozmazané, ale docela rozumím tomu, že se Ti moc nechtělo tohoto kočičáka přemlouvat...
Zdraví Martin
doufám, že ta noha, co si nese levhart, není Tvoje...
Pro Tebe je nejcharakterističtějí Ta 3. fotka - sedí na větvičce...sice pozadí je málo rozmazané, ale docela rozumím tomu, že se Ti moc nechtělo tohoto kočičáka přemlouvat...
Zdraví Martin
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- Photomecan
- VIP

Díky, ad blesk: ono už to je foceno někdy kolem 9:15-30 a to už je světlo tak ostré, že nezbývá než se blekem pokusit kontrast trochu zkrotit. Mám jich pár bez blesku a je z toho téměř obrysovka
navíc se mi klepaly ruce, potkat levhartici s mladými je asi velká klika (potkal jsem se tam se známými - Karlem Matonem - kteří tráví v Africe zimu WL focením (ach jo) a ti za 12 let levharta s mladými neviděli, natož fotili)...
Další várka i s nějakými roztřepanými videi je na webu a jednou tolik ještě v počítadle..
Spíš mě s...e, že v práci odstín táhne do purpurova - doma to mám OK, jak to vidíte?
Další várka i s nějakými roztřepanými videi je na webu a jednou tolik ještě v počítadle..
Spíš mě s...e, že v práci odstín táhne do purpurova - doma to mám OK, jak to vidíte?
- Honza
- stálý

mě se ty fotky jeví barevně v pořádku .... gratulace k úlovku. Z těch videí, co jsi dal na Tube je vidět, jak je všichni kropí a průvodce to ještě komentuje asi z mikrofónu a ampliónu......což mi dost kazí romantiku wildlife akce - vím, že je obtížné dostat se tam bez průvodců a navíc najít bez místních znalců dobré místo. Když jsem před 2 roky plánoval cestu do Keni a Tanzánie, tak to právě různá omezení okolo vstupů do národních parků zhatily.
- Photomecan
- VIP

Honza: máš pravdu,ale kde je v Africe WL abys u toho mohl být? Já byl vděčný za ty naše rangery a možnosti offroadu. Naštěstí to nebyla ta situace, kdy je kolem lva naskládáno 7 jeepů, tady jsme byli většinou zcela sami a pokud jsme něco našli, tak jsme chvíli pobyli a odjeli, abychom zvířata nestresovali. Bylo to velmi příjemné a ohleduplné. Park volně navazuje na Kruger, bez plotů. Do Krugeru ale naše skupinka nejela, nebyl důvod.
Omezení jsou potřeba, bez jeepu a stopařů bys nic neviděl nebo by Tě něco sluplo. Jasně, že by se dalo fotit lépe a jinak. Ale to by stálo majlant, musel by sis najmout jeepy dva, vysadit dveře a lehnout na podlahu jeepu, aby ses dostal co nejníž a strávit s jedním druhem třeba týden, abys nafotil něco extra...asi tak jako to dělají bohaté produkce.
Jen pikantnost od našeho průvodce: když byla v Mosambiku válka, spousta lidí utíkala přes Kruger do JAR. A spousta jich do JAR nedorazila...s vysokou pravděpodobností skončila v žaludcích místní lví populace..a pak se odstneš uprostřed lví smečky, cca v 1/2 metru nad úrovní jejich hlav v otevřeném landroveru..připadal jsem si jak hamburger. Nedovedu posoudit míru rizika, ale asi byla mizivá, rangeri sebou neměli ani žádné zbraně.
Určitě se do Afriky pokusím vrátit, chtěl bych zkusit Okawango s Kalahari. Je to jiný svět.
Omezení jsou potřeba, bez jeepu a stopařů bys nic neviděl nebo by Tě něco sluplo. Jasně, že by se dalo fotit lépe a jinak. Ale to by stálo majlant, musel by sis najmout jeepy dva, vysadit dveře a lehnout na podlahu jeepu, aby ses dostal co nejníž a strávit s jedním druhem třeba týden, abys nafotil něco extra...asi tak jako to dělají bohaté produkce.
Jen pikantnost od našeho průvodce: když byla v Mosambiku válka, spousta lidí utíkala přes Kruger do JAR. A spousta jich do JAR nedorazila...s vysokou pravděpodobností skončila v žaludcích místní lví populace..a pak se odstneš uprostřed lví smečky, cca v 1/2 metru nad úrovní jejich hlav v otevřeném landroveru..připadal jsem si jak hamburger. Nedovedu posoudit míru rizika, ale asi byla mizivá, rangeri sebou neměli ani žádné zbraně.
Určitě se do Afriky pokusím vrátit, chtěl bych zkusit Okawango s Kalahari. Je to jiný svět.
- Photomecan
- VIP

Ještě něco:
[mrtve linky]
[mrtve linky]
- Honza
- stálý

..........chápu Martine, - třeba se jednou taková "produkčně bohatá" šance naskytne. Těším se na Tvé další fotky z Afriky - snad na fotosraz připravíš povídání.
-
misaaduskovic
potrebuji pomoci mam referat na ohrozeny zivocich a rostlina a ja nevim kde to mam hledat pomuze mi nekdo.predem mocinko dekuji,misa