Levhart skvrnitý - Panthera pardus - Leopard škvrnitý

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
marfy

Levhart skvrnitý - Panthera pardus - Leopard škvrnitý

Příspěvek od marfy »

Jsem rád, že jsem Vás potkal madam! /Nakuru/
Přílohy
leo---wl-kopie-1.jpg
Naposledy upravil(a) marfy dne 01 říj 2009, 22:20, celkem upraveno 1 x.
marfy

Re: Panthera pardus

Příspěvek od marfy »

y
Přílohy
LEO-WL-1.jpg
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Příspěvek od taek »

Ta druhá vypadá zajímavě, jak je v tom prostředí. Obě jsou volně z terénu?
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
marfy

Příspěvek od marfy »

Ano, obě, při té první /na stromě/průvodcující masaj ukazoval a já dlouho nic neviděl, tu druhou jsem objevil sám, byla od nás nejdále asi 15 metrů a nejbíže prošla a otřela se o auto, škoda bylo, že celý pobyt v Keni provázelo zataženo a občasný deštík, ale zase se neprášilo.
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Levhart skvrnitý - Panthera pardus

Příspěvek od Photomecan »

Během akce v JAR jsme měli neskutečnou kliku na levharty...z leva mladá samice, cca 3měsíční mláďata, samec s ukradenou impalou...všechno WL, ale zvířata víceméně tolerující přítomnost jeepu (park má rozlohu jako Morava a navazuje na Kruger).
[mrtve linky][mrtve linky]

...více na webu, postupně budu doplňovat další info a foto z akce, jsem ještě úplně

makovej z cca 30ti hodinové cesty.
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Příspěvek od taek »

Vítej nám zpět z cest dalekých :). Fotky parádní, hlavně ty první dvě.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
iguana
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od iguana »

photomecan: parada :) , hlavne ta druha, nemam co dodat : good:
Canon PowerShot SX20 IS
___________________________________________________________________________________
Keď človek vytne posledný strom a chytí poslednú rybu zistí, že peniaze sa nedajú jesť.
ToFa

Příspěvek od ToFa »

Druhá se mi taky líbí nejvíc. Jenom je tam na můj vkus moc vidět použití blesku. : good:
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

Nazdar Martine-mecane,
doufám, že ta noha, co si nese levhart, není Tvoje...
Pro Tebe je nejcharakterističtějí Ta 3. fotka - sedí na větvičce...sice pozadí je málo rozmazané, ale docela rozumím tomu, že se Ti moc nechtělo tohoto kočičáka přemlouvat... :)
: good:
Zdraví Martin
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Photomecan
VIP
VIP

Díky, ad blesk: ono už to je foceno někdy kolem 9:15-30 a to už je světlo tak ostré, že nezbývá než se blekem pokusit kontrast trochu zkrotit. Mám jich pár bez blesku a je z toho téměř obrysovka :) navíc se mi klepaly ruce, potkat levhartici s mladými je asi velká klika (potkal jsem se tam se známými - Karlem Matonem - kteří tráví v Africe zimu WL focením (ach jo) a ti za 12 let levharta s mladými neviděli, natož fotili)...

Další várka i s nějakými roztřepanými videi je na webu a jednou tolik ještě v počítadle..

Spíš mě s...e, že v práci odstín táhne do purpurova - doma to mám OK, jak to vidíte?
Honza
stálý
stálý

Příspěvek od Honza »

mě se ty fotky jeví barevně v pořádku .... gratulace k úlovku. Z těch videí, co jsi dal na Tube je vidět, jak je všichni kropí a průvodce to ještě komentuje asi z mikrofónu a ampliónu......což mi dost kazí romantiku wildlife akce - vím, že je obtížné dostat se tam bez průvodců a navíc najít bez místních znalců dobré místo. Když jsem před 2 roky plánoval cestu do Keni a Tanzánie, tak to právě různá omezení okolo vstupů do národních parků zhatily.
Photomecan
VIP
VIP

Honza: máš pravdu,ale kde je v Africe WL abys u toho mohl být? Já byl vděčný za ty naše rangery a možnosti offroadu. Naštěstí to nebyla ta situace, kdy je kolem lva naskládáno 7 jeepů, tady jsme byli většinou zcela sami a pokud jsme něco našli, tak jsme chvíli pobyli a odjeli, abychom zvířata nestresovali. Bylo to velmi příjemné a ohleduplné. Park volně navazuje na Kruger, bez plotů. Do Krugeru ale naše skupinka nejela, nebyl důvod.
Omezení jsou potřeba, bez jeepu a stopařů bys nic neviděl nebo by Tě něco sluplo. Jasně, že by se dalo fotit lépe a jinak. Ale to by stálo majlant, musel by sis najmout jeepy dva, vysadit dveře a lehnout na podlahu jeepu, aby ses dostal co nejníž a strávit s jedním druhem třeba týden, abys nafotil něco extra...asi tak jako to dělají bohaté produkce.

Jen pikantnost od našeho průvodce: když byla v Mosambiku válka, spousta lidí utíkala přes Kruger do JAR. A spousta jich do JAR nedorazila...s vysokou pravděpodobností skončila v žaludcích místní lví populace..a pak se odstneš uprostřed lví smečky, cca v 1/2 metru nad úrovní jejich hlav v otevřeném landroveru..připadal jsem si jak hamburger. Nedovedu posoudit míru rizika, ale asi byla mizivá, rangeri sebou neměli ani žádné zbraně.

Určitě se do Afriky pokusím vrátit, chtěl bych zkusit Okawango s Kalahari. Je to jiný svět.
Photomecan
VIP
VIP

Ještě něco:

[mrtve linky]
Honza
stálý
stálý

Příspěvek od Honza »

..........chápu Martine, - třeba se jednou taková "produkčně bohatá" šance naskytne. Těším se na Tvé další fotky z Afriky - snad na fotosraz připravíš povídání.
misaaduskovic

Příspěvek od misaaduskovic »

potrebuji pomoci mam referat na ohrozeny zivocich a rostlina a ja nevim kde to mam hledat pomuze mi nekdo.predem mocinko dekuji,misa
Odpovědět

Zpět na „ŠELMY“