Canon 100-400/4,5-5,6 IS L závada

Odpovědět
mgnaturephoto

Canon 100-400/4,5-5,6 IS L závada

Příspěvek od mgnaturephoto »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, zda jste se někdo setkal u tohoto či jiného objektivu se závadou? Při mém fotolovu mi najednou přestal fungovat fotoaparát(myslel jsem si, že mám vybitou baterii), po nabití jsem zjistil, že foťák se zapne ale během pár vteřin se vypne, v lepším případě zůstane v provozu, ale jen do té doby než namáčku spoušt.
Vypnout a zapnout foťák nepomůže, musel jsem vydělat baterii :search: aby foťák znovu naskočil. A to se opakovalo několikrát... občás se ozvalo dlouhé jemné pískání zřejmě z objektivu.
Pak mi chvilku šel, (cca50 cyklů závěrky), a pak se to vše opakovalo..
Objektiv jsem vyměnil za jiný a zjistil jsem, že foťák šlape s jiným objektivem jak má, takže je problém ve 100-400 : x
Neměl jste náhodou někdo podobný problém(klidně i s jiným)objektivem?
taek
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: M. Š.

Re: Canon 100-400/4,5-5,6 IS L závada

Příspěvek od taek »

Na digineffu se několikrát psalo u tohohle objektivu o poruše IS nebo poruše ložiska zoomu. Něco je třeba tu. Každopádně to je nemilé.
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
mgnaturephoto

Příspěvek od mgnaturephoto »

Taek:
moc díky za rychlou odpověď, sice nejsem o moc : shock: klidnější, spíše na opak : cry:
marfy

Příspěvek od marfy »

Skusil bych lihem vypucovat kontakty, závada s IS se mi nezdá pravděpodobná.
hilgertom

Příspěvek od hilgertom »

ještě možná zkusit upgrade firmwaru na foťáku, pokud je to možné. Někde jsem četl že by to mohlo u IS objektivů pomoct
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“