Hroznýšek červený - Charina bottae

Enter
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Martin Ertner

Příspěvek od Enter »

Nebyl to sice jeden z mých cílů na cestě do USA, ale rozhodně to byla z pohledu místního herpetologa třešnička na dortu :) V této oblasti viděl hroznýška červeného naposledy před třemi lety, takže mi přálo štěstí.. Anglický název "rubber boa" ho krásně vystihuje, vypadá opravdu jako gumový. Je to převážně večerní a noční had, který v případě ohrožení stáhne hlavu pod tělo a svým ocasem předvádí výpady a pohyby hlavy :)
Jsem rád, že jsme ho našli večer, protože nemám žádný blesk a focení v noci by bylo nereálné..
Přílohy
IMG_3569.jpg
Naposledy upravil(a) Enter dne 25 srp 2016, 11:34, celkem upraveno 1 x.
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Příjemný záběr, líbí se mi ta barevnost.
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Příspěvek od XAXAP »

Já ti palec nahoru nedám, Marťas. Hned mlaskne do očí ten přední bokeh, co ti leze do hlavy objektu. To je potřeba pohlídat. A to světlo je strašně ořezaný, tonální kontrast jak pro makrobiotiky. Mrkni, jestli nemáš nějakej záběr z jiného úhlu a pak si s ním trochu pohrej v postprocesu. Ten had je sám o sobě spíš nevýraznej, o to je to těžší.
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Enter
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od Enter »

Díky :)
Ok Marťas, beru :) nějaké záběry jsem měl, ale tady to vyšlo, že ten bokeh nelezl na tlamku, tak mi to nevadilo - čistě subjektivně. Nerozumím moc pojmu "ořezaný světlo" ..bylo to docela dlouho po západu slunce, tak moc světla nebylo a jestli myslíš světlost snímku, tak jsem neztmavoval, ale zesvětloval :) každpádně díky..
XAXAP
VIP
VIP

Příspěvek od XAXAP »

Jo, myslel. Ale zas je pravda, že je to novej druh a asi se tu moc dalších fotek jen tak nemihne.
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Příspěvek od Klaca »

Palec za novej druh, takovej nudnější brácha "našich" Eryxů...:) Už sem nahrň ty chřestýše :)
Enter
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od Enter »

Takže myslíš Marťas ještě víc celý prosvětlit a nebo projasnit stíny? :) ..sám víš, že tomu postprocesu moc nedám..
Tome nudný nebyli, měl jsem z nich radost, ale je pravda že chřestýši byli o level výš :) přidám je sem neboj.. ale ještě sem hodím jeden záběr na tohodle krasavce..
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Klaca píše:Palec za novej druh, takovej nudnější brácha "našich" Eryxů...:)
Po pokousání "beruškou" další oříšek. Dala jsem "eryx" do googlu a vyjely fotky vojenské techniky...
Na amatérském fóru fotografů cokoliv pojmenovávat jen latinou fakt postrádá smysl. Těch, kteří se specializují na určitou oblast je tu minimum, zbytek to musí hledat a stejně si ten cizí výraz nezapamatuje, protože se tomu intenzivněji nevěnuje. (I když tu berusku jsem si zapamatovala, to je fakt, protože už mám zmiji navždy spojenou s představou agresivního hmyzu.) :)
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Příspěvek od Klaca »

:) Když jsem to psal, vzpomněl jsem si na Tebe a přemýšlel, jak jinak to napsat (snažím se, u obojkovky jsem to doplnil do závorky ;)).
Pardon, je to zvyk a kolikrát ani nevím český ekvivalent, měl jsem na mysli hroznýšky turecké (Eryx jaculus), ale předpokládám, že jsi se dopátrala :)
Enter
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od Enter »

Trošku jsem čekal, jestli se Martina ozve : D no nic a já sem hodím ještě jeden snímek, pro mě přitažlivější :) Pukliny v těchto malých skalách občas využívají jako úkryt přes den, v noci pak tyto tmavé kameny pro vyhřátí..bohužel podobně jako kameny rozeseté po poušti funguje i asfalt na silnicích a často se stává, že v noci jedoucí auta přejedou vyhřívající se hady..
Tento krasavec naštěstí žije asi deset kilometrů od nejbližší silnice :)
Přílohy
IMG_3593.jpg
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

: D
Též moc pěkné i když u mě vede ta 1., protože mám ráda bokehovky.
Enter
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od Enter »

Taky radši fotím makro objektivem, ani nevím proč :) ale u hroznýšků vyšla líp asi tahle druhá, alespoň z mého pohledu..
XAXAP
VIP
VIP

Příspěvek od XAXAP »

Už jsem ti to psal na FB, tahle je o tisíc procent lepší.

Stáhni si do LR pluginy od Niku (Google to koupil a poskytnul zadarmo) a prdni na to jejich tonální kontrast a uvidíš :-) Crcat se ještě můžeš s křivkami a white-black šoupadly. I týhle fotce to prospěje.
Enter
zkušený běžný
zkušený běžný

Příspěvek od Enter »

Marťas já ani nevím kde bych takový pluginy ke stažení hledal : D každopádně díky za reakce..
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

Enter píše:Marťas já ani nevím kde bych takový pluginy ke stažení hledal : D každopádně díky za reakce..
K těm pluginům: stačí napsat do googlu Nik software a najdeš je snadno. Dají se narvat i do Zonera.
Odpovědět

Zpět na „PLAZI“