Canon 70-300/4-5,6 L IS USM + TC 1,4

Odpovědět
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Příspěvek od Blaník »

Dnes jsem si chtěl koupit tento zoom jako takový na foťáku trvale nasazený univerzál.Věděl jsem, že na wildlife to bude většinou krátké i u neplnoformátového 7D ale prostě jsem po něm toužil.Pořád jsem si říkal:"Škoda, že na něj nejde nasadit TC".Všude se to tak uvádí (i tady na fóru jsem to myslím četl), že tento teleobjektiv nelze spojit s TC.!!!!!!!!!!!!!NENÍ TO PRAVDA!!!!!!!!!!!!!Zřejmně to platí pouze pro originální TC od Canonu a s jinou značkou TC to nikoho tedy nenapadlo vyzkoušet.Já jsem na objektiv zcela bez problémů nasadil svoje Kenko 1,4 MC4 DGX a při ohnisku 300mm kdy je normálně clona 5,6 a s TC byla 8 FUNGOVAL AUTOFOCUS.Sice pomaleji, ale bez problémů.Ostření jsem měl nastaveno na středový bod.Zkoušel jsem to v obchodě na osvětlenou popsanou tabuli kdy při ISO 1250 cloně 8 vyšel čas 1/640.Podobně mně funguje tento TC s Canonem 100/2,8 L IS Macro i když Canon uvádí , že na tento objektiv TC nasadit nelze.
I přes toto radostné zjištění jsem objektiv nakonec nekoupil.Proč?Protože jsem se totálně zbláznil a koupil úplně jiný o kterém jsem před tím vůbec neuvažoval.Podrobnosti napíšu v jiném vlákně.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Příspěvek od XAXAP »

To má bejt fáborková soutěž alá pionýrskej tábor? Pokud jo, tak jsem nenašel odkaz na pokračování u toho druhýho vlákna. : cry:
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Příspěvek od Blaník »

XAXAP píše:To má bejt fáborková soutěž alá pionýrskej tábor? Pokud jo, tak jsem nenašel odkaz na pokračování u toho druhýho vlákna. : cry:
Já přes svůj pokročilý věk nikdy na pionýrském táboře nebyl, takže to nemá být žádná fáborková soutěž.Tu neznám.Psal jsem to včera v radostném "rauši" z nákupu mého prvního delšího skla a pokračování najdeš v tom druhém mém včerejším příspěvku, kdy popisuju jak jsem se rozhodoval mezi třemi objektivy.Dnes s časovým odstupem bych to napsal už jinak.Bez emocí, nebo možná bych o tom nepsal vůbec.Seš šikovnej, chytrej, určitě s tím nebudeš mít problém to najít a pochopit.
Ahoj Martin
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“