Zrcadlovka do 13 000 Kč

Odpovědět
flagman

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od flagman »

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat a poprosit o radu, týkající se výběru zrcadlovky pro syna. :)
Využití by spíše bylo na takové klasické fotky, z dovolené, školní akce atd.
Jak už je v předmětu zmíněno, cenová hranice je do 13 000 Kč. Nejlepší by bylo, kdyby k tomu foťáku byl i nějaký slušný objektiv.
Co se týče nějakých specifikací, tak v tom se moc nevyznám. :/
Předem díky. :)
PS: Na každý dotaz se pokusím odpovědět. :)
Siplace

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od Siplace »

Ahoj, šel bych do něčeho takového http://www.electroworld.cz/nikon-d3200- ... wwodxT4NFg

Teď je na tento set akce a co se týká objektivu 18-105, je to sice plasťák, ale výstup má hodně slušný... sám jsem ho měl a úspěšně s ním fotil jak v interiéru, tak krajinky venku. Rozsah ohnisek je celkem velký a tak je opravdu univerzální.
flagman

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od flagman »

A mám ještě podotázku. :)
Kdybych se rozhodl raději pro kompakt než pro zrcadlovku, jakou byste mi doporučil? :)
A mohl byste mi říct i nějaké podstatné rozdíly mezi tímto kompaktem a zrcadlovkou, kterou jste zmínil? :) Kromě hmotnosti, ta, jak vím je u zrcadlovek vyšší. :)
Siplace

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od Siplace »

v kompaktech se nevyznám a první dotaz zněl "výběr zrcadlovky". Pokud je to na nějaké základní focení, není třeba hledat buh ví co. Poptejte se prodejce.... :-)
Martina
VIP
VIP

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od Martina »

Záleží jak moc syna focení baví, jak je starý a co bude ochotný chtít s sebou tahat. Přeje si zrcadlovku?
Obecně je rozdíl mezi zrcadlovkou a běžným kompaktem hlavně ve velikosti čipu a tím pádem v hloubce ostrosti a v kvalitě výstupu (menší čip s velkou hustotou pixelů = horší kvalita). Pokud by chtěl syn fotit třeba portréty izolované od pozadí (s menší hloubkou ostrosti), tak s kompaktem toho nedosáhne. Jestli teď fotí mobilem, tak by ho kompakt asi moc nenadchl, je to, až na zoom, +/- totéž.
Kompromisem mezi kompaktem a zrcadlovkou je bezzrcátko. Čip uvnitř bývá větší, než v kompaktu, tělo přístroje je menší než u zrcadlovek a fotky z toho lezou kvalitní.
Hodně záleží co přesně chce syn fotit a jakou má představu. Kdyby chtěl fotit v rámci školních akcí sport, tak je lepší sáhnout po zrcadlovce, kdyby fotil jen na dovolené a kamarády a záleželo mu na kvalitě fotek, tak stačí malé skladné bezzrcátko. Pokud chce fotit makro, tak bude časem nutné přikoupit makroobjektiv. Atd.
flagman

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od flagman »

Syn, bude mít 18, fotí na mobil, má Sony Xperia Z3 a ten kompakt by ho moc nepotěšil... Fotí často sport hlavně florbal, hokej a atletiku, navíc se angažuje i při focení fotek jako asistent fotografa. :) Rád bych mu tu práci ulehčil, ale asi bude nejlepší, když se zajdeme podívat do obchodu a zvýším částku, kterou do toho chci dát. :) Mám tím pádem podotázku, které tělo by se našlo do těch 13 000 Kč? :) Objektiv bych dokoupil také do ceny okolo 10 000 Kč. :) takže bych tu cenu navýšil na 23 000 Kč za komplet. :)
Máte nějaké nápady? :)
A fotí hodně, je do toho dá se říct "zažraný". Navíc natáčí videa, takže by určitě ocenil, kdyby ta zrcadlovka měla i slušné výstupy co se týče videa. :)
flagman

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od flagman »

A co třeba http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... !c=skladem, jak to s ním vypadá? :)
Martina
VIP
VIP

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od Martina »

Aj, tak sport a v hale = velké nároky na foťák, protože to chce kvalitní vysoké ISO a světelná skla. Pokud asistuje nějakému fotografovi, tak má asi dobrou představu, co by chtěl. Myslím, že nejlepší je ho nezkoušet překvapit, ale dohodnout se s ním a raději mu dát jen příspěvek na foťák, třeba pouze část peněz a zbytek ať si došetří. Možná i raději sáhne po něčem bazarovém, než po novém foťáku, protože jeho nároky spíš splní levnější ojetina z druhé ruky, než nový dražší foťák nižší třídy.
Kalanis
běžný
běžný
Jméno: Zdeněk Vládek

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od Kalanis »

Určitě bych šáhl po nějakým bazaru, ale spíš Nikon/Canon, na Pentax toho moc není...
Nikon D800E, Nikon D90, Sigma 150-600 C, Nikon 70-200/2.8 VR II, Nikon 50/1.8 G, Sigma 17-50/2.8 OS
Martina
VIP
VIP

Zrcadlovka do 13 000 Kč

Příspěvek od Martina »

Plus jestli s tím fotografem spolupracuje dlouhodobě a ten byl by mu ochotný na nějaké akci občas půjčit objektiv, tak je nejschůdnějším řešením jít do stejné značky foťáku.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“