objektiv pro Canon 500D 18-200mm

Odpovědět
marcela
zatoulanec
zatoulanec
Jméno: Marcela Bartlová

Příspěvek od marcela »

Dobrý den,
chtěla bych se poradit. Vlastním Canon 500D k tomu mám základní objektiv 18-55mm a dále 70-300mm.Při delších túrách mě vadí nošení obou objektivů. Uvažuji o koupi objektivu 18-200mm.Nemohu se rozhodnout mezi Canonem 18-200mm nebo Tamronem 18-270mm. Můžete mě poradit ?Jaké máte s těmito objektivy zkušenosti? Nebo není už něco podobného a lepšího? Já jsem koukala na http://www.digimanie.cz/recenze-megates ... ktivu/3771
Tento článek mě ještě více zneroznodnil...diky za rady
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Ebr

Příspěvek od opisska »

Holt se od toho nedaj čekat zázraky. Já mám doma dvě Sigmy 18-200 a pořád na tenhle formát objektivu nedám dopustit jako na prakitckou věc, co na tom mít při chození po horách, ale na nějaký "wajdlaf" foto to moc neni. I když oponimene, že "200" znamená jenom asi 170 mm ohniska, tak prostě kvalita obrazu za moc nestojí ani u 18-200 II OS, ani u "C" verze (která by i podle testů měla být mnohem lepší). Hlavní problém ale je výrobní kvalita, ty Sigmy maj prostě hroznou tendenci se opticky rozjíždět - tipnul bych, že u toho Canonu by to mohlo být trochu lepší, ale i tam si lidi stěžují na provedneí, tak nevim. Já je používám vědom si toho, že je to nutný kompromis, pokud nechci měnit objektivy a přitom mít šanci někde zdokumentovat nějaký zajímavý druh, ale nedělám si iluze, že by objektiv s takovymhle rozsahem zoomu mohl být nějak zvlášť super.
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
Ghork
zatoulanec
zatoulanec
Jméno: Jan Němec

Příspěvek od Ghork »

Zdravím, je fakt, že jedno sklo s větším rozsahem prostě bude kompromis, ale s tím asi počítáte. Osobně bych zvolil spíš ten Canon. Přece jen nabízí vyšší kvalitu snímků i u delších ohnisek a má povedenou stabilizaci (viz plusy a minusy tady http://www.aaron.cz/produkty/canon-ef-s ... ecenze#tab). U toho Tamronu jde na delších ohniscích kvalita snímků poměrně výrazně dolů, hlavně co se týče hloubky ostrosti.
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“