Canon 600/4 L non IS
- Flarin
- protahující

- Jméno: Jaroslav Kunčík
Canon 600/4 L non IS
Ahoj, mám na Vás jakožto zkušené fotografy WL dotaz.
Mám možnost koupit Canon 600/4 L ten starší typ bez ISka. Ale vzhledem k tomu, že se nikde neprodává (mimo ebay) tak vůbec nevím kolik by mohl stát. Takže prosím o radu, co bych za něj měl dát ? Technický stav je OK. A ještě, má vůbec cenu kupovat tak starý typ objektivu. Případně jestli s ním někdo nemá zkušenosti v oboru focení WL.
Díky.
J.
Mám možnost koupit Canon 600/4 L ten starší typ bez ISka. Ale vzhledem k tomu, že se nikde neprodává (mimo ebay) tak vůbec nevím kolik by mohl stát. Takže prosím o radu, co bych za něj měl dát ? Technický stav je OK. A ještě, má vůbec cenu kupovat tak starý typ objektivu. Případně jestli s ním někdo nemá zkušenosti v oboru focení WL.
Díky.
J.
- michy
- VIP

- Jméno: Jiří Míchal
Re: Canon 600/4 L non IS
Tak jestli by byl za dobry penize, tak nevahej, ja mam takhle z ebaye 300/2,8 za 30k a je to supr sklo. Akorat pocitej s investici do poradnyho stativu nejlepe giza 55 a hlavy. Jinak k ty cene, ne ebayi se prodavaj kolem 70-100k, kdyby jsi ho sehnal do 50k tak je to supr koupe. Osobne bych za nej vic jak 70 nedal, to uz je pak lepsi jeta 300/2,8 s IS + 2TC.
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Bob Atkins , January 28, 1997; 12:57 P.M.:
I agree with pretty much everything Don says about this lens. One thing I would like to repeat though is that it *is* BIG and HEAVY. Big and heavy enough that you will not be carrying it around much. Even pro wildlife photographers have been known to shy away from carrying monsters like this around. At one time George Lepp sold his 600/4 (don't remember which one, may have been the Nikon) because he just couldn't take the weight. Of course he later regreted it and bought another one, but it does show that it's a pain to haul around with you. When you most want it, if you are on a hike, it will probably be back in the car!
It's really a lens you should plan to use from a car or a blind. Don't think about carrying it around much, because you almost certainly won't. A 500mm would be a much better choice to carry around in the field.
I'd agree with Don's comments on optical performance as a prime lens and with the 1.4x. Very good in both cases. With the 2x, things aren't quite so good, but than just solidly supporting a 1200mm lens isn't that easy.
(http://photo.net/equipment/canon/600
Jak píše Bob, pokud chceš převážně fotit z auta, z krytu a nebudeš se s ním tahat daleko, je to OK. Zapomeň na letovky, na delší tripy, připočti ten nejlepší stativ s hlavou na trhu ( min 25kKč) ....no nevím. Taky nikdo neví, jak si bude rozumět starší elektronika s novými těly...Jirka Míchal Ti sice napsal, abys neváhal, ale sám měl na Runde pocit, že jeho starší 300/2,8 non IS mnohem pomaleji ostří než IS verze... osobně bych do něj nešel. To by musel být pravdu za "pusinku" a to nebude (prodával se za téměř 10 000 USD)...
I agree with pretty much everything Don says about this lens. One thing I would like to repeat though is that it *is* BIG and HEAVY. Big and heavy enough that you will not be carrying it around much. Even pro wildlife photographers have been known to shy away from carrying monsters like this around. At one time George Lepp sold his 600/4 (don't remember which one, may have been the Nikon) because he just couldn't take the weight. Of course he later regreted it and bought another one, but it does show that it's a pain to haul around with you. When you most want it, if you are on a hike, it will probably be back in the car!
It's really a lens you should plan to use from a car or a blind. Don't think about carrying it around much, because you almost certainly won't. A 500mm would be a much better choice to carry around in the field.
I'd agree with Don's comments on optical performance as a prime lens and with the 1.4x. Very good in both cases. With the 2x, things aren't quite so good, but than just solidly supporting a 1200mm lens isn't that easy.
(http://photo.net/equipment/canon/600
Jak píše Bob, pokud chceš převážně fotit z auta, z krytu a nebudeš se s ním tahat daleko, je to OK. Zapomeň na letovky, na delší tripy, připočti ten nejlepší stativ s hlavou na trhu ( min 25kKč) ....no nevím. Taky nikdo neví, jak si bude rozumět starší elektronika s novými těly...Jirka Míchal Ti sice napsal, abys neváhal, ale sám měl na Runde pocit, že jeho starší 300/2,8 non IS mnohem pomaleji ostří než IS verze... osobně bych do něj nešel. To by musel být pravdu za "pusinku" a to nebude (prodával se za téměř 10 000 USD)...
- michy
- VIP

jj s tou 3-stovkou je to pravda, je holt pomalejsi, vyvoj jde dopredu a novy USM motory jsou rychlejsi. Proto taky pisu, 50k by byla supr a davat vic nez 70 je blbost, protoze i ze sve zkusenosti vim, ze jsem musel kupovat novej stativ a hlavu a to byla vlastne cena objektivu
.
- Flarin
- protahující

Kluci díky. Já stativ mám Gitzo 3541 hlavu mám taky OK
RRS. Ale ta cena je 100 litrů. Takže to zkusím srazit a když to nepůjde, tak na to ..... a budu pokračovat ve shánění 500/4 L IS (jenže ten je za víc
).
Díky.
J.
Díky.
J.
- michy
- VIP

hmm 100k uz je dost, to uz bych radsi tu 3-stovku a tc, to je aspon skladna a snadno prenositelna sestava
- Flarin
- protahující

No jo. Já zase 3 kilo nechci. Já chci buď 500/4 nebo 600/4. Jde mi o možnost 1,4 konvertoru, což bych měl u 500ky ohnisko 720. Kdežto 300 s 2x konvertorem už má podle mě zhoršenou kresbu a navíc je to jen 600. Ty 1,4ky se mi zdá, že prakticky nejsou poznatelné. No uvidím jestli tu cenu ukecám, ale asi ne. Budu čekat na 500/4.
J.
J.
- Flarin
- protahující

Já jsem viděl fotky z té 600 ky co chci koupit s 1,4 konvertorem (ohnisko 840) a kvalita super. Takže nevím co dělat.
J.
J.
- michy
- VIP

hmm, tak u skody maj tedkon 5-stovku s IS v bazaru za 115k, jestli ti to pomuze pri rozhodovani
-
Krafra
- VIP

Minulý týden jsem někde v USA našel cenu nové 500/4 IS v přepočtu za 105 tisíc, to bych raději koupil ju
.
- Flarin
- protahující

Ahoj, díky za informace. Dnes jsem byl mimo síť, taka ž teď.
To Michy: Díky. U Škody jsem si ji rezervoval a zítra uvidím, jedu tam.
To Krafra: Cena v USA je krásná, ale já nemám možnost ji dotáhnout bez DPH a cla. No a pokud to připočtu, tak jsem s poštovným rázem někde jinde. Ale stejně díky. V těchto případech se každá rada cení.
Ozvu se jak jsem pořídil.
J.
To Michy: Díky. U Škody jsem si ji rezervoval a zítra uvidím, jedu tam.
To Krafra: Cena v USA je krásná, ale já nemám možnost ji dotáhnout bez DPH a cla. No a pokud to připočtu, tak jsem s poštovným rázem někde jinde. Ale stejně díky. V těchto případech se každá rada cení.
Ozvu se jak jsem pořídil.
J.