Rada pro začátečníka
-
mális
- vzácný host

Rada pro začátečníka
Zdravím vlastním canon eos700D a rád bych na něj pořídil teleobjektiv. Přemýšlel jsem nad Tamronem 150 - 600 mm, sigma 150 - 500 mm, ale nevím zda -li to není hloupost na takové laciné tělo. Děkuji za názory
-
zdenekbrtek
- VIP

- Jméno: Zdeněk Kratochvíl
Rada pro začátečníka
To tělo ti s tím objektivem udělá dobrou službu, snad jen budeš trochu omezen při vyšším ISO a nevím, jak to má 700D s nadstavením expozic, jestli jen po celých expozičních číslech, nebo jde-li tam nadstavit i po 1/3 a 1/2 expozičního čísla, jako u dražších těl. Ale fotky určitě s tím dobré udělat jde.
-
Siplace
Rada pro začátečníka
Taky si myslím, že to je dobrá volba.... určitě bych upřednostnil Tamron, případně bych šel do sigmy 150-600mm. Časem upgraduješ jen tělo a objektiv ti bude sloužit dále.
-
mális
- vzácný host

Rada pro začátečníka
Tak super děkuji za informace ... taky jsem pro tamron a nezbývá nic jiného než šetřit 
-
brendon_pk
- zimní host

- Jméno: Branislav
Rada pro začátečníka
Ahoj. Pozri dole pod ciarou, co mam za zostavu. A nejake fotky tuto: https://photos.google.com/photo/AF1QipP ... aN-XeGAyjI su to väcsinou vyrezi fotiek. Ked si das info zistis na kolko to je vyrezane. Nevyhoda tohto fotaku je, ze viac ako ISO800 uz, je velky sum. Co sa mne nepaci. Takze pri slabsich svetelnych podmienkach musis ist na kratsie casy. Co pri 600mm objektive, je dost zle.
A fotky sa robia rozmazane.
Tak bud musis mat stativ ale ani ten to nezachrani vzdy. Alebo hladat svetle miesta a dufat, ze sa tam nieco prejde. https://photos.google.com/album/AF1QipO ... aiQt8S3xW3 Ale pokial mas dobre podmienky fotky su kvalitne 
Canon EOS700D a 6D,EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS STM,EF16-35mm f/2.8L II USM, Tamron SP24-70mm f/2,8 Di VC USD a SIGMA150-600/5-6.3 DG OS HSM C; Maskovací set Deerhunter 3D, Canon Gadget Bag 300EG + Stativ 190XPRO3+496RC2+Sevenoak SK-GH01. Blesk 430EX II.
-
mális
- vzácný host

Rada pro začátečníka
Dík za info ... škoda nejde mi ty fotky otevřít - nemáš je někde jinde ? Kouknul bych na ně .
-
ladysk
- VIP

Rada pro začátečníka
mě to hlásí error při hledání ...
-
brendon_pk
- zimní host

- Jméno: Branislav
Rada pro začátečníka
Ahoj nemas registraciu google? Pokial viem, tak fotky su verejne. Skus tuto: http://www.panoramio.com/photo/122614919 http://www.panoramio.com/photo/122253783 http://www.panoramio.com/photo/120797672mális píše:Dík za info ... škoda nejde mi ty fotky otevřít - nemáš je někde jinde ? Kouknul bych na ně .
Canon EOS700D a 6D,EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS STM,EF16-35mm f/2.8L II USM, Tamron SP24-70mm f/2,8 Di VC USD a SIGMA150-600/5-6.3 DG OS HSM C; Maskovací set Deerhunter 3D, Canon Gadget Bag 300EG + Stativ 190XPRO3+496RC2+Sevenoak SK-GH01. Blesk 430EX II.
-
MiroslavJirovec
- vzácný host

Rada pro začátečníka
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu při výběru zrcadlovky.(jsem amatér) Věnuji se focení zvěře ve volné přírodě, převážně v lese a jeho okolí. Ale nevím na co koukat při daném výběru. Jestli hraje větší roli například rozlišení, citlivost ISO ? Nebo na co mám při výběru koukat abych si pak k dané zrcadlovce mohl pořídit vhodný objektiv?
Děkuji předem za odpovědi.
Přeji hezký den. S pozdravem Miroslav Jírovec
chtěl bych poprosit o radu při výběru zrcadlovky.(jsem amatér) Věnuji se focení zvěře ve volné přírodě, převážně v lese a jeho okolí. Ale nevím na co koukat při daném výběru. Jestli hraje větší roli například rozlišení, citlivost ISO ? Nebo na co mám při výběru koukat abych si pak k dané zrcadlovce mohl pořídit vhodný objektiv?
-
Siplace
Rada pro začátečníka
Mirku jde vidět, že to myslíš opravdu vážně, když jsi dotaz položil ve třech vláknechMiroslavJirovec píše:Dobrý den,
-
ladysk
- VIP

Rada pro začátečníka
Z dotazu bych soudil, že pokud se tazatel focení zvěře již věnuje a tedy nějakou techniku již vlastní, musí vědět sám nejlíp co ho omezuje a potom už se na to konkrétně zeptat případných uživatelů ... ale třeba jsem to dobře nepochopil ...
Naposledy upravil(a) ladysk dne 08 pro 2015, 09:40, celkem upraveno 1 x.
- Jean
- zkušený stálý

- Jméno: Petr Válek
Rada pro začátečníka
Míro, já bych možná začal výběrem objektivu. Fotíš v lese = málo světla, fotíš šoulačkou, nebo z krytu, fotíš přes den (světlo), nebo preferuješ ranní, či večerní čas (málo světla), raději zoom, nebo pevné (světelnější) sklo... Jaký máš cenový a váhový limit....?
Ten objektiv bude dražší záležitost než tělo, tělo pak dokoupíš jedna dvě.
P.
Ten objektiv bude dražší záležitost než tělo, tělo pak dokoupíš jedna dvě.
P.
-
MiroslavJirovec
- vzácný host

Rada pro začátečníka
Zdravím 
Chtěl bych si koupit zrcadlovku a k ní daný objektiv pro focení zvěře ve volné přírodě. Cena jelikož jsem nedávno ukončil studia by byla do 20 000. Četl jsem si už pár názorů na internetu a někteří lidé mi doporučovali, ať se podívám po bazarech (fotoškoda, paladix..) Jaký na to máte názor? je to vhodná volba, nebo se mám v bazaru koukat jenom po těle a objektiv nový, nebo úplně jinak? Už jsem dostal například nabídku těla Nikon D90 za 6000kč nebo Canon EOS 60D za 10 000kč, ale nevím jestli si mám vybrat a nebo hledat úplně něco jiného.
Děkuji moc za Vaše odpovědi
Chtěl bych si koupit zrcadlovku a k ní daný objektiv pro focení zvěře ve volné přírodě. Cena jelikož jsem nedávno ukončil studia by byla do 20 000. Četl jsem si už pár názorů na internetu a někteří lidé mi doporučovali, ať se podívám po bazarech (fotoškoda, paladix..) Jaký na to máte názor? je to vhodná volba, nebo se mám v bazaru koukat jenom po těle a objektiv nový, nebo úplně jinak? Už jsem dostal například nabídku těla Nikon D90 za 6000kč nebo Canon EOS 60D za 10 000kč, ale nevím jestli si mám vybrat a nebo hledat úplně něco jiného.
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Rada pro začátečníka
Prodám Nikon D7000 ve velmi dobrém stavu také za 6000,- , je novější než D90, akorát že jenom dohromady s objektivem Tamron 18-250 za dalších 5000,-, tedy celkem za 11000,-.MiroslavJirovec píše:Zdravím
A ještě ti 9000,- zbyde třeba na Tamron 70-300
- Kalanis
- běžný

- Jméno: Zdeněk Vládek
Rada pro začátečníka
A nebo si troch připlatit a vzít Sigmu 150-500 http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=391910 a k tomu třeba C 50D http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=397325 (ale su Nikonista, tak s tím tělem uplně nevím
)
Nikon D800E, Nikon D90, Sigma 150-600 C, Nikon 70-200/2.8 VR II, Nikon 50/1.8 G, Sigma 17-50/2.8 OS