Kenko 1,4x MC4 DGX a Canon EF 300/2.8 IS I
- Martin
- vzácný host

- Jméno: Martin Ševčík
Chtěl bych se zeptat, používáte někdo tuto kombinaci (viz předmět) Kenko + Canon 300/2.8 v první verzi? U toho Kenka píšou, že podporuje pouze objektivy EF, což ten Canon je, ale když si rozkliknu na Kenku podporované objektivy, tak tam je jenom 300/2.8 ve verzi II. Co myslíte, bude fungovat i první verze nebo používá někdo tuto kombinaci?
Dík Martin
Dík Martin
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
myslím si, že by to fungovat mělo, ale raději si to ještě někde zkus ověřit
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
- Martin
- vzácný host

Uvidíme, stejně mě ujistili i u Škody, kam jsem pro něj poslal dceru a má mi ho dneska z Prahy dovést. Tak uvidíme. Jak ho vyzkouším, tak pak napíšu, jak funguje, pokud to bude někoho zajímat. Dopadl totiž v testech líp, jak samy Canoňácké konvertory ve verzi III. Našel jsem k této kombinaci pouze jednu a né moc potěšující diskuzi (http://www.dpreview.com/forums/post/38881207), kdy to tomu hochovi přestalo fungovat, když ten objektiv kalibroval ... což já už dělal taky. 
-
vla
- zkušený protahující

- Jméno: Vladimír Dráb
Uvedený konvertor mi funguje na 6D, 60D,70D s několika originál objektivy pevnými i zoom zcela bez problémů.
- Martin
- vzácný host

Díky, to potěší.
-
ladysk
- VIP

ale specielně u Kenka bych to vyzkoušel, jejich técéčka sice fungují i tam kde originály ne, ale v rámci divočin ve značení si nemůžeš být nikdy jistý natuty ... spíš tedy ano, ale ... 
A ke kvalitě K - tohle je jakási základní řada, poohlédni se po řadě PRO - není to o tolik dražší ... a ty už jsou kvalitou srovnatelné se spoustou originálů ...
A ke kvalitě K - tohle je jakási základní řada, poohlédni se po řadě PRO - není to o tolik dražší ... a ty už jsou kvalitou srovnatelné se spoustou originálů ...
-
vla
- zkušený protahující

Já si ho vybíral podle tohohle:http://www.traumflieger.de/objektivtest/open_test/telekonverter/overview.php, chtěl jsem co nejmenší zhoršení celého pole.
- Martin
- vzácný host

Vladimíre, vybíral jsem ho podle úplně stejného testu.
První dojmy ... funguje. Co se týče výběru ostřících bodu, tak při nízké intenzitě světla mají problém krajní levý a pravý ostřící bod, ostatní jsou v pohodě a chytají se hned na namáčknutí spouště. Více jsem zatím nestihl. Zkoušel jsem cvakat jen něco z ruky.
- Martin
- vzácný host

Takový dotaz? Je možné, že mi to Kenko vycucá baterku ve foťáku ikdyž je vypnutý. Nedovedu si to totiž jinak vysvětlit. Nejdříve jsem si myslel, že jsem baterku neměl dostatečně nabitou a prostě se vybila, ale vrazil jsem tam novou, nabitou, udělal 4 kontrolní cvaky, vypnul foťák a schoval do skříně. Dnes po 4 dnech vytáhnu foťák ven, zapnu a ejhle ... nic. Je vybitá. Tak nevím, co si o tom myslet. 
-
ladysk
- VIP

no a co nabít, vyhodit Kenko, vypnout a po stejném čase porovnat, event. ještě zopakovat ... 
Já mám 1,4x PRO verzi jen DG a nic se nevybíjí ...
Já mám 1,4x PRO verzi jen DG a nic se nevybíjí ...
- Martin
- vzácný host

Bez toho Kenka jsem to měl před tím a nikdy se to nestalo. Jedině, že by se ta baterka odporoučela. 
-
ladysk
- VIP

a proto - obé zopakovat 
že by tam nějakou "nečistotou" "nějaké" zkratování něco odebíralo, těžko takhle říct, bylo spousta případů např. s neorigo gripy, které takhle cucaly ... za opakovaný pokus nic nedáš ...
že by tam nějakou "nečistotou" "nějaké" zkratování něco odebíralo, těžko takhle říct, bylo spousta případů např. s neorigo gripy, které takhle cucaly ... za opakovaný pokus nic nedáš ...
- levap
- stálý

- Jméno: Pavel Prkna
Prosím dotaz mimo mísu. Nemá někdo náhodou odzkoušené KENKO 1,4 nebo 1,5 jakékoliv na objektivu Canon 100/2,8 L IS USM Macro. Mám KENKO C-AF 1,5X TELEPLUS MC a to se nechytá při ostření. Zaostření je náhoda. Chtěl jsem si prodloužit tu 100 na 150, ale nejde to. ( Na C 5D Mark III). A canoňácký nejde na ten objektiv nasadit.
Kdyby snad někdo měl stejný nápad ??????
Děkuji Pavel
Kdyby snad někdo měl stejný nápad ??????
Děkuji Pavel
Použitá technika: Canon 100/2,8 IS L Macro, Canon EF 300/4 L IS USM,TC KENKO 1,5x, Canon EF 17-40/4L USM, Canon EF 50/1,8 II., Sigma 180/3,5 a k tomu různá udělátka aby se dalo fotit jednou rukou a Canon 5D Mk III
-
ladysk
- VIP

Pavle, nechytá se vůbec nebo šibuje sem a tam..? Mě to dělá K1,4x se N105kou, dělalo to i s S150kou / víc / a i se S180kou - jak kdy... záleželo vždy i na přeostřovací vzdálenosti. Ale to se mi stane i s N 1,7x i s N2x, je pravda, že rozhodně méně často než s TC od K ... jenže bohužel, TC od N nejdou na jiné objektivy nasadit, tak 1,4x nechávám ve výbavě, kdyby se náhodou hodila ... potřeboval bych aby někdo pochválil S 1,4x se S objektivy nebo i s N105, abych mohl dokoupit 
-
vla
- zkušený protahující

Teď jsem vyzkoušel tento: Kenko 1,4x MC4 DGX a ostří perfektně bez zaváhání na jakémkoli bodě . Ovšem mám tělo Canon 6D. Podle mě je schopnost zaostření funkcí objektivu, konvertoru a hodně těla, což mnozí neuznávají. V Praze není problém zapůjčit na vyzkoušení.levap píše:Prosím dotaz mimo mísu. Nemá někdo náhodou odzkoušené KENKO 1,4 nebo 1,5 jakékoliv na objektivu Canon 100/2,8 L IS USM Macro. Mám KENKO C-AF 1,5X TELEPLUS MC a to se nechytá při ostření. Zaostření je náhoda. Chtěl jsem si prodloužit tu 100 na 150, ale nejde to. ( Na C 5D Mark III). A canoňácký nejde na ten objektiv nasadit.
Kdyby snad někdo měl stejný nápad ??????![]()
![]()
Děkuji Pavel