Skřivan růžkatý - Eremophila bilopha - Uškárik bielohrdlý

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Ebr

Skřivan růžkatý - Eremophila bilopha - Uškárik bielohrdlý

Příspěvek od opisska »

Pokud znáte skřivana ouškatého, tak možná budete chvíli obtížně hledat sedm rozdílů :) - tenhle druh je ale z úplně jiného prostředí a oblasti. Narazili jsme na ně několikrát v docela slušných hejnech, jsou docela krotcí, ale jenom tady jednou po ránu (na stejném místě jako moje fotky skřivanů pouštních) mě nechali přijít opravdu blízko. Povšimněte si poněkud zvláštní pouštní krajiny - tohle místo je totiž ve skutečnosti zorané pole (uprostřed naprosté suché pustiny).

U těhle fotek sjem dost bojoval se zpracováním - přestože hruď není přeexponovaná, nejdou v ní najít žádné smysluplné detaily (jak řiká Ivana, tomu nepomůže ani svěcenej shadow&highlight) a nedaří se mi najít barevnost, která by mi vysloveně vyhovovala. Možná se k tomu ještě vrátim.
Přílohy
_sr1-wlff.jpg
_sr2-wlff.jpg
_sr3-wlff.jpg
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
OndraP
zkušený protahující
zkušený protahující

Skřivan růžkatý - Eremophila bilopha

Příspěvek od OndraP »

pěkný : good:
http://www.phototrip.cz | Nikon D7100 + Tamron 150-600 + Sigma 150/2,8 OS + Nikkor 70-300 VR2
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Taky na nich nic špatného nevidím.
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Příspěvek od Indian »

Za mě barvy ok:-)ú pěkné foto:-) ještě by se hodil stát:-) neb i to je zajímavé
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

tohle je můj oblíbenec, jednou bych ho chtěl vidět a vyfotit! Gratulace k novému druhu na fóru!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Ebr

Příspěvek od opisska »

Díky za pozitivní reakce.

Co se zpracování fotek týče, tak teď jsem se na ně podíval na domácím monitoru (o dost lepším, než v práci) a jsem o něco spokojenější - pořád mi ale vadí, že pták barevně splývá s pozadím a celý je to "prostě žlutý". Jsem sice pořád nováček, co se týče focení wildlife, ale s fotošopem pracuju půl života a mám pocit, že by to mělo jít líp upravit.

Lokalita je asi 30 km SV od oázy al-Azraq v SV Jordánsku - asi nejlepší oblast, kam na tento druh v současné době jet, vzhledem k situaci v ostatních sousedních zemích.
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
Odpovědět

Zpět na „PĚVCI, SVIŠŤOUNI, MĚKKOZOBÍ“