Sluneční clona bajonet Sigma vs. Nikon

Odpovědět
P.C.
zimní host
zimní host

Příspěvek od P.C. »

Mohl by mi prosím někdo zkusit, zda se sluneční clona typu bajonet z Nikona dá nasadit na Sigmu?
Dík moc za pomoc.
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Příspěvek od uray »

Pasovat nebude. Chtělo by to ale upřesnit objektivy. Pokud je orig. clona drahá, dají se koupit alternativní (co pasují) ale musí to být ke konkrétnímu objektivu. Druhá možnost je univerzální clona, která je závitu na filtry.
P.C.
zimní host
zimní host

Příspěvek od P.C. »

A zkoušel jsi to nebo jsi to hned zavrh? Podle obrázků mi příde ten zámek dost podobnej. Taky jsem si myslel, že stačí pohlídat průměr filtru a pak už je to jen o dýlce těch přesahujících plastů (delší ohniska maj delší). Jinak hledám náhradu pro Sigmu 18-50 f/2.8 EX DC Macro a šroubovací závit nechci.
Nikon D7100, Nikkor 105, Tamron 90, Sigma 70-200, Tokina 10-17, Sea&Sea MDX-D7100, Inon Z-240, Athena glass dome port.
Ne, nezajímá mě tvůj názor na logo :o)
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Příspěvek od uray »

zkoušel - stativový držák + sluneční clonu sigma (co sem prodával) na objektiv nikon (co měl kupec) vypadalo to podobně ale nesedělo to o pár mm. Ani clona ani stativ. držák. Ale nebyl to tenhle objektiv... Nejde jen o rozměr filtru ale o rozměry objektivu.
Zkus se mrknout sem http://www.lenshoods.co.uk/hoods/Sigma- ... -EX-DC.php a porovnat clony objektivů - clona se dá vytisknout slepit a vyzkoušet - snad to pomůže ;) Já sem podle papírové šablony dělal prodlouženou clonu k 300/2,8
P.C.
zimní host
zimní host

Příspěvek od P.C. »

Díky za postřehy, zkusim ještě pohledat...
Nikon D7100, Nikkor 105, Tamron 90, Sigma 70-200, Tokina 10-17, Sea&Sea MDX-D7100, Inon Z-240, Athena glass dome port.
Ne, nezajímá mě tvůj názor na logo :o)
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“