Ryby

aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Chyběly tu ryby v akváriu.
Přílohy
Nannostomus beckfordi 1.jpg
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Re: Ryby

Příspěvek od stugent »

Nj, kdyz akvarijni ryby uplne nekoresponduji s nazvem fora - wildlife. Mozna proto chybely. :) Fotka hezka, kdysi jsem taky mel akvarko
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Já to právě proto dal do no wildlife, když jsiou tu agamy a tak. Taky jsem chtěl tak trochu ukázat že mi nejdou jen ti ptáci :-)
Přílohy
Dario dario 33.jpg
jirfren
VIP
VIP
Jméno: Jiří Parůžek

Ryby

Příspěvek od jirfren »

To jsem ještě cvakal s kompaktem, bo o zrcadlovkách jsem neměl ani páru :-))
http://www.jiri-paruzek-foto.cz/img/original/338/candat-obecny.jpg
http://www.jiri-paruzek-foto.cz/img/original/116/parma-obecna--02-.jpg
OndraP
zkušený protahující
zkušený protahující

Ryby

Příspěvek od OndraP »

Candát super, jenom je nahoře moc vidět rozmazávání.
http://www.phototrip.cz | Nikon D7100 + Tamron 150-600 + Sigma 150/2,8 OS + Nikkor 70-300 VR2
jirfren
VIP
VIP
Jméno: Jiří Parůžek

Ryby

Příspěvek od jirfren »

:-)) jo, asi jo..tedy určitě .-)) to byly moje úplně první začátky a o úpravě jsem věděl slušně řečeno kulový, vrcholem mých dovedností bylo to, že jsem zvládl kliknout na několik ikonek v picase .-))) No, ještě před rokem a půl jsem si myslel že ISO je jiný název pro UFO :-)) Budhažel, originál fotky už nemám, mám jenom tuhle hrůzu- ale mám jí rád .-))
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

dLOUHO NEBYLO
Přílohy
_DSC0324.JPG
ACC_7500.JPG
ACC_7582.JPG
DSC_0191a.jpg
pros 052.JPG
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Asi to tu nikoho nebaví,ale nedalo mi to.
Přílohy
titul  047ab.jpg
Telmatochromis brichardi 001.jpg
DSC_1574.JPG
DSC_0245.JPG
DSC_2858.JPG
Rostislav Štefánek
protahující
protahující
Jméno: Rostislav Štefánek

Ryby

Příspěvek od Rostislav Štefánek »

Kluci jakýpak candát, to je parma. :)
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Ryby

Příspěvek od XAXAP »

Parma to není, ten vypadá takhle:
Přílohy
parma.jpg
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Ryby

Příspěvek od Photomecan »

Chachare, ty si vůl.... : shock:
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Ryby

Příspěvek od Photomecan »

aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Mecan: není to špatné, ale mám možná i lepší, pošlu pár kousků časem, to výše byla jenom namátka z PC, musím pohledat na externích discích.
Fotil jsem jenom malé a rychlé rybky, ty velké co stojí na místě mě nikdy nebraly :-)
U těch větších se to teď poslední dobou zjednodušilo, když jde dělat na vysoké ISO bez blesku, u těch prsků, zvláště když jsou v nějaké akci (tření,souboj) to bez blesku nejde.
Tady si autor zjevně vybral snadno fotografovatelné ryby a TK má dokonalou, o tom žádná.
Třeba ta dvě Dania tinwini výše je něco úplně jiného než větší ryba která stojí a kouká :-)
ladysk
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od ladysk »

... akvárka už nemám léta a nikdy jsem rybky nefotil, ale musím říct, že s tím bleskem takhle se mi to moc nelíbí ... co nějaké rozptýlení? Tedy světla ... Kvalita / typ / skla na konstrukci má vliv i na ostrost? Používá se nějaké speciální?
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

ladysk: ještě k tomu použití blesku: většina rybiček miluje šero. Při dobrém osvětlení jsou plaché, schovají se, ztratí barvy, přestanou se třít atd.
Naopak blesk použitý opakovaně je často stimuluje do dovádění, někdy i do tření, zřejmě trochu imituje bouřku v přírodě.
Samozřejmě že je možné používat difuséry, kombajn několika blesků, ale to bys musel mít doma aťas jenom na ryby a zdroj, který ti bude plně vybarvené, dospělé ryby půjčovat (což nikdo neudělá), ty doma adaptovat a až si za několik dnů zvyknou, tak teprve fotit.
Takže většina fotek vzniká v improvizovaných podmínkách, pokud nejsi zrovna třeba zaměstnancem zoologické zahrady. Ve Zverimexu mají jen pár základních druhů a často špinavá nebo poškrábaná skla, u chovatelů tak úzké uličky mezi nádržemi že se ani nepředkloníš, navíc tyhle chovy jsou bez prostředí, jen sklo a voda. doma můžu vyfotit tak dva druhy ročně, víc se mi netočí. Ale mě teď stejně posthl wildlife, takže je to asi jedno.
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ“